sâmbătă, 7 ianuarie 2017

A nins prin toata tara: deszapezire din vorbe; libera circulatie suspendata

In Romania de foarte multa vreme este criza de stiri pozitive si normale. Asa ca spatiul mediatic din aceste zile este umplut  cu ninsorile din tara si cu dezvaluirile lui Sebastian Ghita care atesta (din interiorul sistemului) existenta statului mafiot si unele "norme metodologice" de functionare a acestuia.

Despre Ghita poate voi scrie altadata sau poate deloc, pentru ca indiferent ce am spune este clar ca simplii cetateni nu au momentan (si probabil nici altadata pe termen foarte lung) dorinta, puterea, competenta si coeziunea sociala necesare sa schimbe ceva in cadrul sistemului politico-economic vesnic ticalosit.

In schimb cu zapada si deszapezirea este mult mai simplu si mai palpabil.

A nins in Romania, a nins in Bucuresti. Asa e iarna. Se mai intampla sa mai si ninga.

Cum s-a rezolvat problema deszapezirii? Ca de obicei, din vorbe, cu ajutorul circului mediatic al declaratiilor.

Dincolo de declaratii, am mers prin Bucuresti si n-am nevoie sa ma uit in gura lui madam Firea ca sa stiu cum stau lucrurile.

Mentionez de la inceput ca in Romania functioneaza in continuare cenzura. De exemplu, fapt foarte relevant si important, in cazul ninsorilor de pe teritoriul Romaniei din ultimele zile nu s-a mentionat grosimea stratului de zapada. Valabil si pentru Bucuresti. Conform celor observate in mod direct si conform fotografiilor de pe surse, grosimea stratului de zapada din Bucuresti pe 06.Ianuarie.2017 era de maxim 30 de cm. Chiar daca va mai ninge, nu cred ca va depasi 50 de cm.

Asa ca din start nu vad ce probleme puteau fi legate de deszapezire. Se plimbau cele 500 de utilaje ale lui Firea pe strazi si dadeau zapada, daca aveau chef.

In fapt, deszapezirea in Bucuresti s-a facut, ca de obicei, doar pe arterele principale late. Pe strazile secundare, pe trotuare si in statiile RATB nu s-a intervenit deloc. Asa ca firmele de deszapezire au facut, ca de obicei, ceea ce era mai simplu, ceea ce duce la incasarea de bani multi cu eforturi minime si ceea ce da bine la imagine.

Madam Firea se umfla in pene ca s-a circulat mai bine si ca nu au existat blocaje. S-a circulat mai bine pentru ca de fapt nu prea s-a circulat. Majoritatea soferilor, avand experienta iernilor si deszapezirilor anterioare, au preferat sa-si lase masinile acasa prin zapada sau poate ca nu au mai iesit nici ei din casa (poate mai aveau zile de concediu).

Legat de situatia din deszapezirii din statiile RATB, madam Firea a spus ca aceasta era sarcina RATB si ca RATB nu a facut nimic. In consecinta, madam Firea a cerut demiterea conducerii RATB. Foarte bine, sa vina altii mai buni.

Am vazut ca madam Firea este exagerat de mediatizata. Nu stiu cand are timp sa rezolve problemele capitalei, pentru ca mai mereu este la televizor. Ba chiar trancanea la un moment dat in direct prin statie, cerand sa afle nu stiu ce situatie din teren. Probabil ca da bine la marele public si ca exista interese ca lui madam Firea sa-i creasca popularitatea. Sau se doreste sa se lase impresia ca madam Firea este mare si tare. Sau se crede ca aceeasi realitate sinistra poate parea mai placuta daca este prezentata de o tanti foarte vocala si ceva mai rasarita in probleme de comunicare.

Pentru o corecta informare, pana acum madam Firea este o mediocra intr-o lume submediocra. Cam aceeasi caracterizare se poate face si PSD-ului, in timp ce despre PNL putem spune ca este pe cale de disparitie din cauza inutilitatii sale. In concluzie, cam prea mult spectacol mediatic pentru madam primar general, desi orasul este la fel de nedeszapezit ca pe vremea oricarei alte mafii politico-economice anterioare.

Ca un fapt divers, sectorul 5 in care locuiesc este cel mai prost deszapezit conform comunicatelor oficiale.

In tara, zapada cazuta pe multe din drumurile patriei a dus la suspedarea liberei circulatii a persoanelor, bunurilor si serviciilor! Fapt care incalca prevederile fundamentale ale Uniunii Europene, care cer explicit respectarea dreptului la libera circulatie.

Autoritatile centrale si locale romanesti au demonstrat in repetate randuri ca nici nu cunosc si nici nu sunt interesate de cunoasterea si aplicarea legislatiei europene. De fapt nu sunt interesate nici macar de un minim de bun simt.

In concluzie, in loc sa se faca deszapezirea drumurilor, autoritatile pun pe drumuri politisti in chip de bariere si interzic dreptul la libera circulatie!

Despre ce libera circulatie mai poate fi vorba in Romania cand, conform sursei http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/ninge-viscolit-in-jumatate-de-tara-a2-si-zece-drumuri-nationale-inchise-644549,

"2 autostrăzi şi 46 de drumuri naţionale închise"?!

Cum este posibil, in conditiile in care nu se comunica o grosime de strat de zapada, sa fie inchise atatea drumuri nationale, inclusiv doua autostrazi? Nu de alta, dar pe de o parte mafia mediatica vorbeste in stil bombastic de urgie si de alte asemenea, dar pe de alta parte am auzit voci la televizor care au spus ca stratul de zapada nu este asa de mare in unele zone, numai ca nu se intervine cu utilaje absolut deloc!

Cum este posibil sa nu poata fi deszapezita o autostrada in campie, asa cum este A2? Nu se poate deszapezi nici maca o banda pe sens pe o autostrada in secolul 21? Atunci nu mai are sens sa vorbim despre deszapezire.

Pe calea ferata situatia este la fel de aiuristica. CFR SA se lauda si el ca este pregatit pentru vremea nefavorabila. Probabil ca este pregatit in felul sau: este gata sa anuleze trenuri fara numar, iar trenurile neanulate sa circule cu ore de intarziere.

Din cate am vazut pe surse, circulatia feroviara in judetul Constanta a fost suspendata.

In concluzie, iarna nu-i ca vara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu