sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Scandalul Coldea + Kovesi, parte a unui program de reabilitare masiva a penalilor?

Ancheta interna in care este implicat seful executiv al SRI (generalul Florian Coldea) si despre care in mod evident nu se poate sti nimic pana la finalizarea ei, a fost deja transformata in circ mediatic.

Scandalul Coldea + Kovesi a devenit "camp tactic" pentru diversele tabere implicate in orice fel de lupta pentru putere (servicii, deservicii, partide politice, sfere de influenta, penali).

Basescu se preface ca a descoperit abia acum statul mafiot. Pentru o informare corecta, statul mafiot totalitar roman exista si pe vremea retrocedarilor frauduloase facute in timpul mandatului lui Basescu, si pe vremea privatizarii SNP Petrom SA, si pe vremea contractului cu Becthel, si pe vremea inflatiei galopante, si pe vremea dezindustrializarii postdecembriste a Romaniei, si pe vremea distrugerii sistemului de irigatii realizat in timpul regimului comunist.

La adapostul acuzatiilor impotriva lui Coldea au fost gazduite prin televiziuni cu amabilitate cel putin suspecta numeroase personaje cel putin indoielnice, care incearca sa deformeze opinia publica pozand in fals in persoane onorabile si detinatoare ale monopolului adevarului.

Cel mai odios si mai sinistru personaj de acest tip mi s-a parut Dumitru Dragomir, invitat al postului B1 TV, care se dadea cu parerea in chip de mare specialist pe temele Coldea, justitie si penali, cu eterna lui gura mare, aplicand principiul destinat exclusiv imbecililor "Cine latra mai tare are dreptate.".

Pe fond, "Mitică" Dragomir, dupa ce a lansat teza ca mai toate dosarele sunt fabricate si ca judecatorii sunt controlati de SRI si DNA, a mers pana acolo incat a afirmat in cazul concret al lui Dan Voiculescu, ca dosarul acestuia a fost fabricat si ca de fapt dom' profesor Voiculescu este inocent.

Cel mai dezgustator lucru a fost ca aceasta emisiune parea aranjata, iar dialoagele pareau trucate. Nimeni, de la moderatorul emisiunii, pana la ceilalti invitati, nu a crezut de cuviinta si nu s-a deranjat sa-i dea peste bot lui "Mitică" (metaforic vorbind), in numele informarii corecte. Adica rahatul evident pe care-l manca Dragomir a fost inghitit tacit si de catre ceilalti participanti la emisiunea "antisistem", desi realitatea este urmatoarea (sursa: https://lmar2010.blogspot.ro/2014/08/punct-final-in-dosarul-privatizarii.html): procurorii au sustinut ca "Dan Voiculescu a cumparat la un pret mult subevaluat (de 75 - 95 de ori mai mic!!!) un teren de 36.676 mp in Baneasa si constructii cu suprafata desfasurata de circa 1 hectar (10.000 mp!!!). Pretul de cumparare a fost de 104.730 euro."!!!

Daca Dragomir are tot interesul sa mimeze ca Dan Voiculescu este nevinovat intr-un astfel de caz de ticalosie evidenta, simplul cetatean nu are nicio clipa dreptul sa se indoiasca de vinovatia lui Voiculescu.

Dar din mascarada televizata la care a fost invitat Dragomir si din "opiniile" exprimate de Dragomir deduc ca se incearca, pornind de la stabilirea la televizor a vinovatiei lui Coldea, sa se albeasca toti ticalosii mafiei politico-economice postdecembriste, impreuna cu ale lor mari ticalosii.

In mod evident, scandalul in care este implicat Coldea a devenit o parte a unei lupte pentru putere. Ca principiu general, exista doua sau mai multe tabere adverse (pro sau anti Coldea, pro sau anti ceilorlalti adversari politico-economici) care incearca sa se haleasca unele pe altele sub orice forma si incercand sa profite de orice oportunitate ca sa fie in avantaj fata de adversari.

Nu pot decat sa remarc ca orice deznodamant este posibil. Se intampla asa pentru ca Romania este un stat mafiot totalitar, unde domneste haosul, coruptia si lipsa mecanismelor corecte de control.

In toata aceasta lupta pentru putere, simplii cetateni sau poporul pur si simplu nu exista. In fapt, simplii cetateni nu au dreptul nici sa fie informati, nici sa judece. "Adevarul" este stabilit de cei care detin puterea la un moment dat.

Pana acum a existat "adevarul" binomului SRI + DNA (Coldea + Kovesi). Intre timp s-a interpus si "adevarul" lui Ghita. Oare ce tabara va reusi in final sa-si impuna propriile "adevaruri"?

Indiferent ce se va intampla cu diversele tabere adverse implicate in lupta de pe "campul tactic" Coldea + Kovesi, ramane un fapt ca nici SRI, nici DNA si nici celelalte institutii ale statului nu fac nimic pentru a rezolva problemele fundamentale ale Romaniei si ale poporului roman, cum ar fi: respectarea independentei si suveranitatii Romaniei, dreptul la viata decenta, dreptul la ocrotirea sanatatii si egalitatea in fata legii.

Romania nu poate fi considerata independenta si suverana atat timp cat cetatenii romani sunt, in propria tara, bataia de joc a multinationalelor si a "investitorilor" straini veniti aici pentru simplul motiv ca statul considera ca in sectorul privat proprii cetateni pot munci pe salarii sub limita supravietuirii si oricum injuste in raport cu munca prestata. Si asta in timp ce banii pe gazul romanesc sau pe energia electrica romaneasca sau pe apa de la robinet pleaca in Franta sau Italia.

Considera Considera SRI, DNA si restul institutiilor statului roman ca se respecta egalitatea in fata legii in timp ce defrisarea ilegala a padurilor pare sa fie politica de stat?

Considera SRI, DNA si restul institutiilor statului roman ca se respecta dreptul la ocrotirea sanatatii atunci cand un copil de 13 ani moare in spital, parintii acuzand medicii de negijenta si indiferenta (sursa: http://www.agerpres.ro/sanatate/2017/01/12/dambovita-ancheta-interna-la-spitalul-judetean-dupa-ce-un-copil-a-murit-iar-parintii-acuza-medicii-de-neglijenta-15-54-04)?

Toate acestea sunt situatii care atesta faptul ca in statul roman exista doar grupuri de interese care mimeaza munca in interesul cetatenilor si ca muncesc mai ales din vorbe si declaratii televizate, desi tocmai simplii cetateni sunt total ignorati. Daca simplii cetateni nu ar fi ignorati, atunci in Romania s-ar munci pe salarii decente si s-ar trai decent; intre 10.000 si 30.000 de taietori ilegali de paduri ar ajunge la puscarii, unde le este locul, iar lumea nu ar mai muri aiurea in spitale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu