duminică, 29 ianuarie 2017

Anarhia nocturna duminicala devine traditionala in Bucuresti!

Un nou "protest" "spontan" are loc in aceste momente in Bucuresti si in tara.

Asa cum in Ucraina a aparut razboiul hibrid, in Romania au aparut "protestele" hibride: aparent fara organizatori, duminica (zi libera, cand nu exista parteneri de dialog sau receptori directi de mesaje), seara (dupa lasarea intunericului, pentru ca "neorganizatorii" si cei care amorseaza violenta sa nu poata fi identificati cu usurinta), pe frig, neautorizate.

Interesant cum se face gat in strada pentru respectarea legii, desi aceste adunari sunt neautorizate, iar blocarea arterelor principale este la fel de neautorizata, dar tolerata si neamendata de autoritati.

Desigur, DNA trebuie sa-i ia doar pe penalii care nu convin "strazii". In rest, alte legi nu mai trebuie respectate, nu trebuie nimeni luat la intrebari si legitimat de politie sau jandarmerie, dintre cei care neaga simplilor cetateni dreptul la libera circulatie cu masina personala prin centrul capitalei.

Si desigur, SRI nu se implica in organizarea de proteste neautorizate, dar nici nu este interesat vreun moment sa afle identitatea persoanelor care amorseaza pe retelele de socializare scoaterea neautorizata a cetatenilor in strada. Statul nu stie si nici nu vrea sa stie vreodata cine este in spatele "spontaneitatii".

In aceste conditii, "spontaneitatea" logistica a emanatiei "spontane" este de-a dreptul impresionanta. Iar mesajul suporteristic si "spontan", traditional din 2012 incoace, "Iesiti din casa daca va pasa.", intregeste peisajul "spontaneitatii". Uluitoare, in aceste conditii, disciplina si coerenta "spontanilor"!

Este posibil ca repetatele proteste neautorizate si intens mediatizate sa intoarca dorinta PSD de a trece ordonanta gratierii la gramada?

Intr-o lume a dreptului si legalitatii, conform logicii elementare, nu este posibil asa ceva.

PSD-ul este la putere, vrea sa-si scape penalii (poate si penalii din alte partide de "opozitie") de unele probleme juridice, are majoritate, are guvern, deci poate legifera prin ordonanta gratierea la gramada, indiferent daca 30.000 sau 100.000 de persoane ies in strada. Cu PSD au votat milioane de cetateni, deci cei din strada sunt o minoritate.

Le place unora sau nu, asta e. Dupa cum am vazut, nici in America nu le convine unora din strada ca a ajuns Trump la putere.

Gratierea la gramada in sine nu mi se pare mai grava decat furtul a 108 miliarde de dolari pana in 2015, coform surselor http://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/romania-furata/romania-furata-la-bilant-in-peste-25-de-ani-s-au-furat-108-miliarde-de-dolari-435853, http://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/romania-furata/bilant-romania-furata-ce-se-putea-face-cu-108-miliarde-de-dolari-436116.

Gratierea la gramada nu mi se pare mai grava nici decat miliardul sau miliardul jumate aruncat pe autostrada fictiva "Bechtel", nici decat privatizarea odioasa, sinistra si paguboasa a SNP Petrom SA. Sau decat capusarea in forma continuata a firmelor de stat profitabile. Sau decat jaful din televiziunea publica. Sau decat angajarea pe pile la stat a tuturor nulitatilor.

Gratierea la gramada nu mi se pare mai grava decat 27.400 de decese evitabile in spitale intr-un an!!!

Gratierea la gramada nu mi se pare mai grava decat conditiile mizerabile de viata a milioane de romani sau decat salariile mizerabile a milioane de romani.

Si cu toate acestea, cele enumerate mai sus nu au generat niciodata proteste "spontane"!!!

Iesirea unei minoritati in strada este mai reprezentativa pentru vointa poporului decat votul democratic? Deja de ani buni sunt uimit sa vad in tara si la nivel mondial cum cetatenii voteaza intr-un fel, dupa care apar proteste in strada. Paradoxal, in multe tari din lume, inclusiv in Romania, se pare ca nu este posibil sa se voteze in interesul national! Atat poate "democratia" contemporana.

Am remarcat si televiziunile care manipuleaza incercand sa induca ideea ca doar iesirea in strada poate schimba ceva in Romania! Desigur, nu se precizeaza concret daca se doreste o schimbare in bine sau in mai rau. Dar daca se merge pe ideea schimabrilor din strada, atunci la ce mai foloseste votul? De ce s-au mai organizat pe 11.Decembrie.2016 alegeri in Romania?

Indiscutabil, din modul in care se reflecta protestele ilegale in televiziuni e clar ca se doreste amorsarea unei lovituri de stat. Voi repeta la nesfarsit la fiecare "protest" "spontan" finalitatea unei lovituri de stat nu poate fi decat reinstaurarea monarhiei.

Exista vreun "spontan" care ne poate explica modul in care se finalizeaza "protestul" dupa momentul in care guvernul va legifera gratierea la gramada?

Pleaca "spontanii" acasa si isi accepta soarta nedorita, dar stabilita in mod democratic de catre guvernul legitim? Sau se trece la violenta si la razboi civil pe fata, avandu-se alte scopuri decat evitarea gratierii la gramada?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu