sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Incendiu in Bamboo - lectia neinvatata a istoriei sau a coruptiei?

Un nou incendiu soldat cu zeci de raniti si, din fericire, pana acum cu nicio victima, s-a produs in clubul Bamboo, care a ars in intregime.

Fiind un incendiu de data foarte recenta, produs azi dimineata (21.Iannuarie.2017), sursele sunt exact in faza in care ofera informatii contradictorii.

Asa cum ii sta bine oricarui incident grav din Romania, cauza incendiului nu este inca precizata. Deja este o enigma ca s-a amorsat si s-a amplificat un incendiu intr-un local atat de populat, fara sa fie detectat in timp util de nimeni. Martorii au afirmat ca s-a fumat toata noaptea, dar nu de la o tigara s-a produs incendiul. Asteptam eventuale imagini de pe camerele de supraveghere.

Dar deja exista cel putin doua surse (de maxima audienta: https://www.antena3.ro/actualitate/clubul-bamboo-nu-avea-autorizatie-de-functionare-396617.html si http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/incendiu-in-clubul-bamboo-avocat-al-managerilor-clubului-in-momentul-venirii-pompierilor-toti-clientii-erau-evacuati.html), care afirma, citandu-l pe viceprimarul sectoruilui 2, ca acest club nu avea autorizatie de functionare, desi avea aviz de la ISU.

Clubul nu avea autorizatie de functionare pentru ca nu avea autorizatia de construire receptionata.

Desi nu avea autorizatia de functionare, este de notorietate faptul ca acest club functiona practic de cand lumea postdecembrista si intreprinzatoare, fiind inclus pe lista celor mai selecte cluburi din Bucuresti (Bucharest's Finest Clubs) de pe site-ul https://www.finestclubs.com/!

Pe site-ul http://bambooclub.ro/, clubul insusi afirma ca pana la data la care am accesat sursa (azi, 21.Ianuarie.2017) se organizasera 1352 petreceri si fusese vizitat de 1.690.000 clienti! Fara autorizatie de functionare!

Modul in care un local cu pile poate functiona in Romania fara autorizatie de functionare si cu documentatia vesnic incompleta este plata unei amenzi an de an, astfel incat sa poata spune si autoritatile ca si-au facut "datoria" si sa nu fie suspectate, in plus, de luare de spaga.

Oare patronii acestui club vizitat deja de peste 1.500.000 de clienti erau atat de fraieri si de lipsiti de mijloace materiale si juridice incat nu puteau rezolva definitiv problema documentelor de functionare a localului? Aveau o placere deosebita sa plateasca anual amenzi?

Sau, nu cumva, autoritatile ii impiedicau sa detina documentatia completa si autorizatia de functionare pentru ca patronii sa poata fi capusati la infinit de cei in drept sa ia... spaga? Iata niste enigme ale Terrei mai interesante decat constructia piramidelor din Egipt...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu