Motto:
"În PSD există și oameni corecți și cinstiți, chiar dacă nu îi cunoaște nimeni și nu îi vedem nicăieri.".
Autor: Ecaterina Andronescu (sursa: http://www.b1.ro/stiri/politica/declaratie-halucinanta-a-ecaterinei-andronescu-in-psd-exista-si-oameni-cinstiti-dar-191564.html, din 13.Iulie.2017).
Daca aparent a scazut coruptia in Romania, acest lucru nu se datoreaza eficientei sistemului in combaterea coruptiei, ci dezincriminarii a tot ce era posibil pe tema coruptiei.
Primarii si altii ca ei pot semna mult mai linistiti (ca primarii) fara teama pentru ce au semnat, se pot acorda contracte directe daca valoarea contractului nu depaseste o anumita suma, inutilitatea sau ineficienta investitiilor autoritatilor nu au fost niciodata o problema penala, abuzul in serviciu nu a fost mai clar definit.
In plus, aparentul maxim public al luptei impotriva coruptiei s-a dovedit un foc de paie. Mai toate marile scandaluri de coruptie sunt nefinalizate sau s-au terminat prost.
Printre altii, au fost pusi mediatic la zid pentru fapte de coruptie Elena Udrea, Marian Vanghelie, Sorin Oprescu. Desi au fost acuzati mediatic cu vehementa, in justitie nu este inca nimic finalizat si nici nu se intrevede un termen prea apropiat.
La Neculai Ontanu s-au prescris faptele.
Puiu Popoviciu, desi condamnat definitiv recent, nu a putut fi gasit pentru a-si executa pedeapsa. Statul se scuza dand vina pe prevederile legii, care permit unui judecat sa nu se prezinte la pronuntarea verdictui si sa dispara oriunde pe planeta in cazul unei condamnari definitive. Probabil ca legile nu au fost date de stat, ci de infractori. Sau poate ca legile sunt date in Romania exclusiv in beneficiul marilor infractori.
Intre timp au aparut alte cazuri de coruptie care au relevanta lor si care arata ca viata merge inainte, in felul ei.
1. Coruptie in Jandarmerie
In timp ce la guvern se discuta majorarea salariilor angajatilor din MAI si armata, iar "meaistii" isi plangeau de mila si vorbeau de riscurile zilnice pe care le infrunta, a aparut scandalul de coruptie de la baza de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (surse: http://romanialibera.ro/actualitate/eveniment/comandat-din-cadrul-jandarmeriei--acuzat-de-camatarie-si-santal--a-fost-retinut-de-diicot-462761 si http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/perchezic-ii-ale-procurorilor-diicot-la-jandarmerie.html).
Deloc surprinzator pentru unii, seful acestei baze, colonelul Marian Corcodel, impreuna cu zeci de angajati, s-au constituit in... grup infractional perfect organizat si au pus de o "afacere" de camatarie, santaj si delapidare!
Afacerea a inceput din 2011!
In biroul "amaratului" de colonel, cu salariu de "mizerie" si care urmeaza sa aiba o pensie de "mizerie" desi s-a "jertfit" pentru binele public, s-au gasit la perchezitie 250.000 de lei in numerar.
Oare cine l-a recomandat si angajat pe Corcodel la baza lu' Peste? Unul sau unii ca el? Unul sau unii care aveau nevoie de o interfata in cazul in care "afacerile" mergeau prost?
Ce calitati l-au recomandat pe Corcodel pentru ocuparea functiei respective? Pilele, lacomia si dispretul fata de lege? Nimeni nu ancheteaza asa ceva si nu se ocupa cu astfel de probleme.
Bineinteles, sunt obisnuitele intrebari la care nu se primeste niciodata raspuns.
Traiasca leafa si pensia la stat! De munca nu se tem bugetarii pentru ca toti stiu sa se fereasca de ea! Cine vrea sa munceasca, sa se angajeze in sectorul privat!
2. Coruptie in primarie
Un fost primar spectacol din Caracal este acuzat de 1.011 (unamieunsprezece) fapte de abuz in serviciu (surse: https://www.curierulnational.ro/Politic/2017-08-02/Fostul+primar+al+Caracalului%2C+trimis+in+judecata+pentru+1011+fapte+de+abuz+in+serviciu si http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-21934632-anghel-gheorghe-fost-primar-caracalului-trimis-judecata-dna-intr-nou-dosar-pentru-1-011-fapte-abuz-serviciu.htm)!
"Afacerea" pusa la cale de primar a creat un prejudiciu de circa 5.000.000 de lei.
Acest individ, Gheorghe Anghel, a mai primit recent doua condamnari: pentru un alt prejudiciu de 5.000.000 de lei (se pare ca omul are o slabiciune pentru acest numar) si pentru finantarea ilegala a echipei de fotbal.
"Bietul" primar a prins vremuri nasoale, pentru ca acum s-au reglementat sumele din banii publici care pot fi spalate de primari in sport fara incalcarea legii.
Chiar si asa, cele peste 1.000 de abuzuri in serviciu s-au derulat timp de vreo trei ani, intre 2009 si 2012, adica fix pe vremea "crizei", austeritatii si a masurilor "dure dar necesare" pentru ca nu erau bani.
Pai, de unde sa mai fie bani, cand primarul lu' Peste si altii ca el abuzau bugetul zi de zi?
Ce soarta si pe majoritatea romanilor zilelor noastre, fortati sa munceasca si sa traiasca precum sclavii pentru ca sa finanteze din taxe si impozite abuzurile snapanilor care alcatuiesc statul mafiot totalitar!
Mai are timp si chef cineva sa se gandeasca la vreo crima a comunismului, cand crimele statului "democrat" postdecembrist ne afecteaza emotional si financiar zi de zi?
"Eficienta" si "legalitatea" statului "democrat" postdecembrist roman ma coplesesc vazand ca a fost posibil ca un nemernic sa semneze zi de zi, timp de trei ani, ordine de plata fara sa-l intrebe cineva de documente justificative, de dovada efectiva a receptionarii bunurilor platite si de necesitatea acelor actiuni si operatiuni!
"Dragul" de primar constituise si el un grup infractional frumos organizat, un clasic parteneriat public-privat prin care, cu sprijinul "specialistilor" din cateva firme private, se realiza "obiectul de activitate": exterminarea banilor publici.
Lista completa infractorilor din primaria Caracal si a infractorilor din sectorul privat care s-au distrat cu banii publici ai primariei si cu prevederile legale este prea lunga pentru a fi mentionata pe acet blog.
3. Coruptie in invatamant
Cine mai crede inca in meritocratie si ca in Romania cei mai buni ajung cel mai sus in cariera se inseala.
In Romania se elibereaza in continuare diplome contra cost, chiar si in absenta studiilor. Bani sa fie!
In cazul de fata (surse: http://www.mediafax.ro/social/dosarul-diplome-fara-studii-sase-persoane-au-fost-retinute-peste-350-000-de-euro-ridicati-de-anchetatori-medicul-la-care-au-fost-gasiti-200-000-de-euro-sub-control-judiciar-16641589 si http://www.mediafax.ro/social/dosarul-diplome-fara-studii-coruptia-genereaza-fluxuri-de-tineri-care-pleaca-din-tara-16665877), este vorba de cadre din institutii de invatamant superior din Timisoara si Arad, care s-au constituit in grup infractional.
Iata cateva "servicii" oferite de grupul infractional intelectual:
3.1. Trecerea diverselor examene contra cost, pentru maxim 400 de euro (minimul nu este precizat pe surse);
3.2. Comercializarea de lucrari de licenta pentru 500-600 de euro bucata;
3.3. Accesarea ilegala a softului pentru evidenta situatiilor scolare si modificarea notelor;
3.4. Transmiterea de mesaje cu raspunsuri corecte in timpul examenelor.
Politistii au facut 106 (unasutasase) perchezitii in acest dosar de coruptie; s-au ridicat 350.000 de euro in urma perchezitiilor, dintre care 200.000 de euro de la un "amarat" de medic, Emil Urtilă. Sunt vizate "doar" 36 (treizecisisase) de persoane. Faptele penale sunt proaspete: au fost comise intre anii 2015 si 2017.
Fiind vorba de institutii de invatamant din domeniul medical, pot spune ca e o "placere" sa-ti interpreteze analizele sau sa-ti puna un diagnostic un astfel de absolvent!
Probabil ca asta este o explicatie solida pentru multe intamplari tragice din sistemul medical romanesc.
In concluzie, traiasca initiativa privata infractionala romaneasca, in frunte cu cresterea economica fictiva!
Cine o fi crescut economic mai mult? Jandarmul lu' Peste, primarul lu' Peste sau cadrele din invatamantul lu' Peste?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu