Dosarul evenimentelor din decembrie 1989 a fost trimis in judecata. Doar Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu si Iosif Rus au fost acuzati de infractiuni impotriva umanitatii.
Multe alte persoane cu functie in acele momente nu mai raspund penal pentru ca au decedat.
Petre Roman si Teodor Brates, printre altii, nu se fac vinovati de crime impotriva umanitatii, conform probelor adunate de procurori. Se pare ca indemnul lui Brates in direct la televizor, ca lumea sa vina la televiziunea nationala si sa o apere cu pieptul gol nu are nimic ilegal in el si nu reprezenta o cerere de carne de tun si de haos bine organizat. Adica fraier sa fii si sa te duci ca sa mori degeaba, c-asa vrea Brates.
Faptul ca niste cetateni au devenit inculpati in momentul in care oricum sunt pe duca nu este de bun augur. Procesul se poate lungi la fel de mult ca si rezolvarea dosarului de procurori. Daca vor crapa toti inculpatii mentionati mai sus, actiunea penala se va stinge de la sine.
Principalele lucruri pozitive din dosar sunt urmatoarele:
1. Se afirma ca indecembrie 1989 a avut loc o lovitura de stat;
2. Se afirma ca in decembrie 1989 a avut loc o diversiune terorista;
3. Se afirma ca atmosfera terorista din decembrie 1989, diversiunile si dezinformarea au avut ca scop (printre altele) sa creeze (sursa: https://www.mediafax.ro/social/dosarul-revolutiei-din-decembrie-1989-a-fost-trimis-in-judecata-procurorul-general-augustin-lazar-a-prezentat-scuze-pentru-ca-ancheta-a-durat-aproape-30-de-ani-foto-video-18044129)
"condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat".
Deja s-a pus in miscare masinaria de diversiune impotriva acestui dosar si impotriva procurorului general Augustin Lazar.
Se incearca minimalizarea importantei dosarului si a decredibilizarea lui Lazar, acuzat subit (in fals, conform sursei https://www.digifm.ro/stiri/cnsas-nu-augustin-lazar-a-refuzat-eliberarea-unui-disident-comunist-incarcerat-in-perioada-comunista-33022), chiar in aceste zile (in ce sertar au zacut acuzatiile pana acum?) de anumite abuzuri de pe vremea comunismului.
Dintr-odata, Petre Roman a aflat si a afirmat (sursa: https://www.mediafax.ro/social/roman-e-inacceptabil-ca-lazar-care-a-servit-ordinele-regimului-ceausescu-sa-vorbeasca-de-revolutie-gelu-voican-voiculescu-sugrumat-de-indignare-18044330) ca Lazar "a fi servit cele mai negre ordine ale regimului trecut" (spre deosebire de Walter Roman, tatal lui Petre, care, probabil ca servea numai ordinele din zona gri), iar Gelu Voican Voiculescu, desi "sugrumat de indignare", a reusit sa articuleze declaratii impotriva lui Lazar.
Dar cea mai relevanta declaratie a lui Voican Voiculescu a aparut pe 21.Decembrie.2018, pe sursa http://m.cugetliber.ro/stiri-eveniment-gelu-voican-voiculescu-procesul-asta-reprezinta-o-razbunare-politica-procurorii-au-dat-curs-unei-directive-a-lui-iohannis-365400:
”Procurorii au dat curs unei directive care a venit clar din partea preşedintelui Iohannis”.
Asta spune multe despre independenta justitiei. Nu stim ce dovezi are Gelu Voican Voiculescu despre directiva lui Iohannis pe tema dosarului Revolutiei Infractorilor, dar la fel de bine putem specula pe tema anchetei care a durat 30 de ani, despre inchiderea dosarului si redeschiderea lui abia dupa decizia CEDO.
Ne putem intreba: tergiversarea anchetei si inchiderea dosarului au fost directivele lui Ion Iliescu?
Cert este ca finalizarea procesului este chiar mai importanta decat ancheta penala, pentru ca daca judecatorii accepta punctul de vedere al procurorilor, atunci revolutia din decembrie 1989 nu va mai exista in mod oficial, fapt care, din punctul meu de vedere (afirmat si rasafirmat) corespunde realitatii.
O mizerie mult mai mare decat Revolutia Infractorilor este ce a urmat dupa Revolutia Infractorilor: distrugerea Romaniei si politica antiromaneasca postdecembrista.
Augustin Lazar declara (sursa: http://www.ziare.com/augustin-lazar/procuror-general/live-augustin-lazar-sustine-o-noua-declaratie-de-presa-pentru-clarificarea-unor-afirmatii-1557240):
"Regret dramele si suferintele din comunism.".
Pe sursa https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/lazar-nu-am-instrumentat-dosare-penale-vizand-fapte-impotriva-regimului-comunist--216210.html, regretele sunt mai nuantate:
"îmi exprim regretul pentru dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anti-comunişti".
In ambele situatii, regretele sunt cam nefiresti. In prima situatie pare sa nu regrete dramele din perioada postdecembrista. Or fi mai multe sau mai putine decat cele din vremea comunismului?
In a doua situatie pare sa nu regrete dramele si suferintele simplilor cetateni, dar care nu au fost luptatori anti-comunisti. Era o obligatie sa fim luptatori anticomunisti? Cei care au suferit drame fara sa lupte impotriva regimului comunist nu merita regrete? Augustin Lazar a fost luptator impotriva regimului comunist? Daca nu, atunci poate ca nu i s-a parut atat de rau regimul comunist.
Din punctul meu de vedere, regimul postdecembrist a adus mai drame si suferinte mai multe si mai aberante decat regimul comunist.
1. S-a spus de regimul comunist ca a infometat populatia in anii '80, pana in 1989. Si a saturat regimul postdecembrist populatia? Dimpotriva, au aparut stiri cu sute de mii de copii care se culca flamanzi, stiri cu faptul ca Romania a devenit importator de alimente. De pe urma lipsurilor din anii '80 s-a spus ca regimul comunist si-a platit datoria externa, fapt incontestabil. La ce au dus lipsurile din perioada postdecembrista? Doar la cresterea saraciei si a datoriei externe. Merita evocata si inflatia de alimente pline de chimicale, falsificate (dublul standard), expirate, infestate si toxice cu care se confrunta Romania postdecembrista.
2. S-a spus despre regimul comunist ca a confiscat abuziv proprietatile unora si altora. Si cum a "reparat" regimul postdecembrist acest lucru? Tergiversand retrocedarile fals litigioase pana cand proprietarii de drept si-au vandut pe nimic drepturile unor samsari cu pile in justitie, care au speculat proprietatile uterior? Procedandu-se la retrocedari frauduloase, asa cum a fost cazul casei lui Iohannis?
3. Regimul comunist era preocupat de industrializare si de crearea de locuri de munca. Regimul postdecembrist a exterminat industria romaneasca. Nesimtirea a mers pana acolo incat chiar si firma "Tractorul" din Brasov a fost rasa de pe fata pamantului. Era o greseala a comunismului faptul ca Romania producea si exporta tractoare?
4. Regimul postdecembrist a acceptat cu seninatate distrugerea in primii ani '90 a sistemului de irigatii realizat in comunism. Era o greseala faptul ca Romania avea un sistem de irigatii (pe care intentiona, dealtfel, sa il dezvolte in continuare)?
5. Regimul postdecembrist a spulberat cu nonsalanta si indiferenta criminala banii publici (inclusiv in zilele noastre) pe orice mizerie de "proiect" gandit doar spre beneficiul mafiei politico-economice. O gramada de emisiuni, de exemplu de la ProTV ("Romania, te iubesc!") si Digi24 ("Romania furata") atesta aceste situatii.
6. Au prosperat transporturile in perioada postdecembrista? Nici pomeneala. Autostrazile se fac doar pe hartie, dar banii publici sunt spulberati cu seninatate, ajungand, de exemplu, in buzunarele firmei "Bechtel". Caile ferate au fost falimentate deliberat si sunt intr-o stare absolut dezgustatoare in raport cu perioada comunista.
7. Invatamantul in Romania este o bataie de joc si este aproape inexistent pentru copiii de rand, care nu-si permit meditatii sau n-au pe cineva care sa-i lumineze la materiile care conteaza. Guvernul vrea sa arunce banii diverse dispozitive electronice, desi multe scoli din zone rurale (poate nu numai) au WC-ul in curte.
8. Sanatatea a devenit paradisul retetelor fictive, a pacientilor fictivi, a mizeriei si a mortilor evitabile. Spitalele sunt paradisul infectiilor nosocomiale. Numai in acest sezon aproape 200 de oameni au murit de gripa! O fi sau nu o drama? Sa vorbim si despre mortii de rujeola? Sa vorbim si despre cresterea exploziva a cazurilor de cancer? Sau despre numeroasele boli cardiovasculare de care sufera romanii? Sau despre bolile psihice de care sufera romanii? Sau despre bolile cu transmitere sexuala de care sufera romanii? Toate acestea denota un primitivism national de nedescris. O fi sau nu o drama?
9. "Decat" in articolul precedent am vorbit despre abuzurile impotriva copiilor institutionalizati (sursa: https://lmar2010.blogspot.com/2019/04/mama-trebuie-sa-demonstreze-ca-poate.html). O fi sau nu o drama?
10. Despre justitie, ce sa mai vorbim. Dupa 30 de ani, de abia s-a terminat ancheta pe tema evenimentelor din decembrie 1989. Drama este ca inca nu s-a terminat procesul... I-ar placea lui Ion Iliesc sa aiba parte de un proces rapid, la fel de rapid ca al sotilor Ceausescu? Ehei, acum Ion Iliescu e cetatean european si are drepturi...
Si tot asa, se poate continua la nesfarsit. Cu inflatia galopanta, cu prabusirea cursului de schimb, cu ticalosiile de pe piata muncii (perioade intregi in care angajatorii au avut liber la angajarea la negru; perioade intregi in care angajatorii nu au platit taxele pe munca, in care s-au trecut salarii mai mici pe cartea de munca pentru evitarea taxelor); evaziune fiscala grosolana cu firme fantoma sau cu firme care apoi au fost instrainate catre actionari neidentificabili.
Pentru asta u luptat dizidentii lu' Peste si revolutionarii lu' Peste?
A fost asta o revolutie? Desigur, a fost o revolutie a infractorilor. Si nimic altceva.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu