Asasinatele din Caracal au demonstrat ca statul a esuat in asigurarea drepturilor constitutionale elementare ale cetatenilor sai, nereusind sa protejeze dreptul fundamental la viata.
Politicienii fiind angrenati in lupta politica pentru alegerile prezidentiale, s-au folosit de moment pentru a-l politiza si pentru a incerca sa obtina capital electoral.
Madam Dancila, de exemplu, a declarat pompos (sursa: https://www.cotidianul.ro/viorica-dancila-declara-razboi-criminalitatii/):
„Fără milă, fără
menajamente, fără compromisuri și fără amânări declar război împotiva
criminalității”.
Sigur ca anuntul este valabil, la fel ca semnele de circulatie, pana la prima intersectie. Adica nu s-a schimbat nimic; marii infractori si criminalitatea organizata probabil ca au suras discret in urma anuntului si si-au vazut in continuare de treaba.
Ca fapt divers, despre ce vorbim? Despre criminalitate in sensul de infractiuni comise cu violenta si impotriva persoanei, sau despre infractionalitate in sens larg?
A. Infractiuni comise cu violenta si impotriva persoanei.
Cica
"[...] românii nu
trebuie să se teamă. Țara noastră nu aparține criminalilor,
violatorilor, pedofililor sau traficanților de persoane.".
Pe bune? Din locul de unde se afla simplul cetatean se vede exact pe dos, iar teama este justificata si chiar necesara.
Cu o politie la dispozitia infractorilor (dupa cum s-a vazut din ancheta de la Caracal) si cu o justitie care nu stie cum sa dea pedepse mai blande criminalilor,
violatorilor, pedofililor sau traficanților de persoane si cum sa-i scoata din puscarii inainte de executarea integrala a pedepselor, Romania este exact paradisul criminalilor,
violatorilor, pedofililor sau traficanților de persoane.
Inca inainte de asasinatele din Caracal, pe 21.Iunie.2019, am scris un articolintitulat chiar "Statul mafiot roman favorizeaza traficul de persoane!" (sursa: https://lmar2010.blogspot.com/2019/06/statul-mafiot-roman-favorizeaza.html). Asa ca despre ce vorbim?
Au aparut recent, pe 01.August.2019 si 02.August.2019, articole pe aceeasi tema pe surse:
1. "România, pe primul loc în Europa la traficul de persoane." (sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/romania-pe-primul-loc-in-europa-la-traficul-de-persoane-principalele-cauze.html), pe sursa citata fiind scris ca :
"Autorităţi care nu se implică nu au tehnică şi nici oameni pregătiţi par să fie cauzele unei realităţi îngrozitoare: au dispărut 500 de copii din România fără ca poliţiştii să le fi dat vreodată de urmă.".
Or fi vrut politistii sa le dea de urma copiilor disparuti, sau treaba lor era sa protejeze infractorii si sa-si bata joc de rude? Raspunsul, daca nu il stim, il gasim imediat mai jos.
2. "Raport DEVASTATOR al SUA despre traficul de persoane din România: este corupție endemică" (sursa: https://www.stiripesurse.ro/raport-devastator-al-sua-despre-traficul-de-persoane-din-romania-este-corup-ie-endemica_1371152.html)
Asa ca madam Dancila sa se uite la fapte inainte sa spuna vorbe.
Madam Dancila a venit printre altele cu propunerea unei legi a registrului agresorilor sexuali. De parca nu ar fi foarte simplu, intr-o societate care ar fi normala si informatizata, sa se extraga din cazierul infractorilor lista de moment a agresorilor sexuali. Ca de obicei, se propun masuri inutile, care duc la birocratizare stupida.
B. Infractionalitate in sens larg.
In acest caz, lucrurile se extind si putem vorbi de infractionalitate globala. La loc de "cinste", datorita evidentei, putem vorbi printre altele despre:
1. Infractionalitatea din transporturi (s-au spulberat banii publici alocati si tot nu avem autostrazi, de 30 de ani);
2. Infractionalitatea din domeniul forestier (s-au defrisat ilegal versanti de paduri fara ca autoritatile sa miste un deget impotriva infractorilor);
3. Infractionalitatea in domeniul retrocedarilor (o adevarata mafie, care a inclus si judecatori care au refuzat ani in sir sa dea sentinte in favoarea mostenitorilor de drept, dupa care, cand drepturile litigioase au ajuns la baietii "destepti" pe preturi de nimic, retrocedarile au devenit brusc posibile; s-au acordat despagubiri supraevaluate; s-au inventat mostenitori falsi).
Putem vorbi de adevarate mafii in domenii cum ar fi:
4. Domeniul medical (internari fictive, deconturi fictive, retete fictive, bolnavi fictivi);
5. Invatamant (fabrici de diplome, inclusiv in politie, examene fraudate);
6. Politie (chiar in aceste zile s-a spus in strada ca infractorii sunt pe mana cu politia romana);
7. Mediu (plaiul mioritic geme de mizerie si poluare);
8. Domeniul muncii (angajari la negru, taxe neplatite de angajatori, ore suplimentare neplatite sau platite la negru, munca peste durata saptamanala legala, abuzuri ale angajatorilor fata de angajati);
9. Diversele mafii ale banilor publici, de exemplu primariile, specializate in "investitii" inutile, ineficiente si de cea mai proasta calitate;
10. Fiscul, care nu se jeneaza sa trimita impuneri cu debite inventate, sau care nu restituie cetatenilor bani datorati, sau care nu anunta cetatenii cu privire la datoriile restante pe care acestia le au, pentru a creste valoarea dobanzilor si penalitatilor;
11. Biserica, mama infractionalitatii nepedepsite, cu popi care incaseaza si salarii de la stat, care deruleaza si propriile afaceri (Cand au timp sa le faca pe toate? Sau atributiile din fisa postului pentru care popa ia salariu de la stat pot fi neglijate cand e vorba de afaceri?), care iau bani in plus de la contribuabili pentru nunti, botezuri, inmormantari si alte asemenea. Organizatiie religioase nu platesc impozite pe proprietati, comertul cu produse bisericesti este scutit de taxe. Nu am gasit pe internet vreo declaratie de avere a vreunui popa (sursa: https://morometia.ro/ofcr/satira/declaratia-de-avere-a-preafericitului-daniel/).
12. Domeniul evaziunii fiscale;
13. Domeniul spalarii de bani;
14. Domeniul comertului cu alimente aterate, toxice si expirate, larg raspandit la nivel national.
Daca vorbim de infractionalitate in sens larg, statul mafiot totalitar este principalul responsabil de starea de fapt. Daca vorbim de infractiuni comise cu violenta si impotriva persoane, tot statul refuza sa combata fenomenul, dupa cum s-a vazut in cazul Alexandrei Macesanu.
Asa ca nu am inteles carei criminalitati a declarat razboi madam Dancila. Probabil ca nici madam Dancila nu stie ce vorbeste. De cate ori este o criza in Romania, apare un oficial care latra lozincareala, desi stie foarte bine ca nu se va schimba nimic, in speranta ca fraierii creduli se mai linistesc.
De fapt tot circul asta al declaratiilor probabil ca serveste doar istoriei masluite de catre propaganda. Peste 100 de ani se va scrie probabil in cartile de istorie ca madam Dancila a fost un prim ministru care s-a luptat cu infractorii.
Am vazut, de pilda, ca despre mizeria de la 10.August.2018 se vorbeste in televiziuni cu formula falsa "protestul diasporei", desi "diaspora" cea pur damboviteana era de fapt un nucleu violent al oamenilor lui Iohannis, care au incercat sa dea o lovitura de stat prin violenta. Deci lovitura de stat de pe 10.August.2018 a intrat deja in istoria scrisa de propaganda ca fiind "protestul diasporei".
O fi si propaganda un domeniu al infractionalitatii? Oficial, bineinteles ca nu.
Porumbei
Acum 3 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu