Patru persoane au fost omorate de un pacient internat la Spitalul de Psihiatrie Sapoca. Alte noua persoane au fost ranite de acelasi pacient.
Imediat s-a dus acolo in control Sorina Pintea, ministrul Sanatatii. Cu aceasta ocazie s-a probat faptul ca spitalele pot fi oricand state paralele cu Ministerul Sanatatii. In Spitalul de Psihiatrie Sapoca s-au gasit numeroase dovezi ca acolo domneste haosul si bunul plac.
Conform sursei https://www.mediafax.ro/social/neregulile-gasite-ministrul-sanatatii-spitalul-psihiatrie-sapoca-asistenta-spune-administrat-tratamentul-fisa-medicala-apare-ucigasul-mutat-camera-supraveghere-lucru-neconsemnat-acte-18292014, in urma controlului efectuat s-a constatat ca personalul spitalului minte de ingheata apele.
1. O asistenta afirma ca a administrat tratamentul pacientului asasin, dar acest fapt nu este consemnat in fisa medicala! De unde se vede ca mincinoasa e cam fraiera: mai interesant ar fi fost sa nu administreze tratamentul, dar sa consemneze in acte ca l-a administrat.
In aceste conditii se pune intrebarea legitima: cum au apartinatorii unei persoane certitudinea ca bolnavului i se administreaza tratamentul? Raspuns corect: nu exista nicio certitudine. Totul e la noroc, dar, conform realitatii romanesti, norocul nu prea tine cu simplul cetatean.
2. Asasinul a fost transferat dintr-o camera cu supraveghere continua intr-alta fara supraveghere. Nici acest lucru nu s-a consemnat in acte!
Ce dragut! Vedem aici ca nu e mare diferenta intre comportamentul discretionar al cadrelor medicale si comportamentul discretionar al politistilor. Fiecare se ocupa de cazuri si intocmeste documente dupa bunul plac si chef.
3. Sanitas Sapoca se lauda pe sursa https://www.mediafax.ro/social/sanitas-sapoca-e-inadmisibil-ca-o-asistenta-un-instructor-o-infirmiera-sa-supravegheze-70-pacienti-18290777 ca doar "o asistentă, un instructor şi o infirmieră" au supravegheat "70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal".
Ministerul Sanatatii dezminte povestile marca Sanitas Sapoca si afirma ca la locul faptei erau prezenti "un medic, 7 asistenţi, 3 infirmiere şi 2 muncitori".
Tot Sanitas Sapoca da vina pe sporul de periculozitate, micsorat de la 75% la 50%, ca factor generator de probleme. Se pare ca daca angajatii ar fi avut spor de 75%, atunci ar fi intervenit cu celeritate. La spor de 50% se intervine asa si asa, mai smechereste.
Absolut impresionant modul nesimtit in care bugetarii pot face presiuni salariale asupra angajatorului. Oare acelasi lucru este posibil in sectorul privat?
4. Probabil ca tot lipsa sporului de 75% explica si faptul ca stativul cu perfuzii (arma crimei!) era la dispozitia oricarui pacient turmentat. Daca sporul de periculozitate este de doar 50%, atunci sigur ca se pot oferi obiecte contondente pacientilor cu probleme psihice, nu-i asa?
5. Probabil ca tot lipsa sporului de 75% explica faptul ca un alt pacient a fost pus in acelasi pat cu pacientul devenit asasin.
In concluzie, ca sa o luam pe scurtatura, cer sa nu mai existe pentru nimeni obligativitatea de plata privind asigurarile sociale de sanatate! Cine nu are chef de "servicii" in sanatate nu trebuie obligat sa plateasca si sa fie parte dintr-un astfel de "sistem".
Poate ca daca oamenii au mai multi bani la salariu, atunci vor avea mult mai putina nevoie de doctori si de "servicii" medicale.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu