A. Prin iunie 2019 s-a votat o lege referitoare la înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului, cu sediul la Palatul Parlamentului.
Conform sursei https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/proiect-adoptat-muzeul-ororilor-comunismului-va-fi-infiintat-la-palatul-parlamentului-1151583,
"Muzeul va prezenta „realitățile vieții social-economice și culturale” din perioada 1945-1989.".
Reamintesc cateva "orori" comuniste: industrializarea tarii, mecanizarea agriculturii, marile investitii in energie (constructia de hidrocentrale, a centralei nucleare de la Cernavoda), constructia Casei Poporului (actualul Palat al Parlamentului, deci cladirea-oroare va fi gazda a altor orori).
In mod evident, in lipsa unor realizari ale actualului regim se continua ofensiva propagandistica a urii impotriva defunctului regim.
Pentru o informare corecta, la fel de importanta ar fi infiintarea unui Muzeu al Ororilor Democratiei Postdecembriste. S-a vazut de nenumarate ori ca lumea are memoria scurta si ca e bine sa fie improspatata periodic. Ar fi pacat ca lumea sa-si incarce memoria exclusiv cu "ororile" comunismului, cand ororile democratiei infractionale postdecembriste sunt traite de toata lumea.
In plus, despre ce orori vorbim, de exemplu, intre 1945 si 1947, cand nu fusese abolita monarhia? In mod evident, vorbim de ororile monarhiste, care s-au savarsit in numele regelui Mihai I, cel care a adus ocupatia sovietica in Romania.
De ce nu incep ororile cu data de 23.August.1944, cand regele a dat lovitura de stat care a insemnat o capitulare neconditionata in fata URSS, deschizand calea abuzurilor armatei sovietice impotriva armatei romane si a simplilor cetateni?
Este usor de vorbit de orori comuniste in 14 ani de ocupatie sovietica a Romaniei (1944-1958).
B. Dar, intr-o perioada zisa a libertatii (de la sfarsitul anului 1989 si pana acum, in 2019), mult mai greu sunt de explicat ororile democratiei infractionale postdecembriste, care ar umple cu "cinste" Muzeul Ororilor Democratiei Postdecembriste.
Sigur ca nu ma astept ca propaganda anticomunista sa dea pe dinafara de impartialitate, dar o schita de Muzeu al Ororilor Democratiei Postdecembriste pot sa fac pe acest blog.
1. Prima mare oroare este contemporana, se petrece sub ochii nostri si contine doua capitole:
1.1. Rapirea, violarea, traficarea si omorarea minorelor. Asasinatele de la Caracal sunt o mica parte a acestei mari orori romanesti care a imbogatit patrimoniul mondial al... atrocitatilor;
1.2. Tratarea in bataie de joc de catre autoritati (politie, procuratura, justitie) a problemei rapirii, violarii, traficarii si omorarii minorelor de catre retelele de crima organizata.
Politia a refuzat sa ancheteze cazuri de acest tip', batjocorind in acelasi timp apartinatorii, iar procuratura a realizat anchete in bataie de joc.
Dar bomboana de pe coliva acestei orori este pusa de justitie, care, la randul ei, da pedepse in bataie de joc pentru aceste fapte extrem de grave. Ca sa nu mai vorbim de eliberarea inainte de termen a celor oricum pedepsiti in bataie de joc.
In mod evident, institutiile statului protejeaza sub toate formele (prin nesimtire sau cu complicitate directa) retelele de crima organizata care opereaza in Romania.
2. Oroarea retrocedarilor frauduloase.
Alta oroare plina de semnificatii si relevanta este cea a retrocedarilor frauduloase. Si aceasta are doua parti.
2.1. In primul rand, oferirea de compensatii financiare catre detinatorii de drepturi de retrocedare a insemnat obligarea contribuabililor sa plateasca pentru fapte pe care nu le-au comis!!!
Practic, au fost pedepsiti (sau jefuiti) copii, nepoti si stranepoti ai celor care au confiscat. De fapt, confiscarile din perioada comunista s-au facut conform unor norme juridice emise de statul comunist, simplul cetatean neavand nimic de-a face in mod direct cu asa ceva. Adica simplii cetateni au fost siliti sa contribuie in masa la despagubirea unora carora nu le-au facut nimic.
2.2. In al doilea rand, fenomenul retrocedarilor postdecembriste a cunoscut trei fenomene infractionale:
2.2.1. Inventarea de mostenitori in scopul insusirii frauduloase de terenuri si proprietati (la loc de "cinste" este cazul sotilor Iohannis, dar si clanul regal a incercat sa obtina terenuri si imobile care nu-i apartineau, hi, hi!);
2.2.2. Supraevaluarea din punct de vedere financiar a terenurilor si imobilelor, in scopul devalizarii banilor publici (in ultima instanta, in scopul devalizarii contribuabililor).
2.2.3. In urma acordarii de compensatii financiare supraevaluate, unii functionari ai statului si unele persoane fizice au fost condamnate pentru aceste fraude. Dar statul roman, in marea lui "intelepciune", culmea ororii, nu a fost in stare sa recupereze prejudiciile create.
3. Sa mentionam alte orori "democrate". Una dintre marile orori este dezindustrializarea tarii. In Romania comunista se produceau tractoare, autobuze, camioane, locomotive, vapoare, utilaje agricole. De toate acestea s-a ales praful.
4. O consecinta directa a dezindustrializarii a fost aparitia somajului galopant, ca urmare a exterminarii a milioane de locuri de munca.
5. O alta oroare postdecembrista este distrugerea sistemului de irigatii din Baragan.
6. O alta oroare postdecembrista este disparitia flotei navale comerciale romanesti.
7. O alta oroare postdecembrista este falimentarea deliberata a unor firme profitabile.
8. O alta oroare postdecembrista este capusarea firmelor profitabile.
9. O alta oroare postdecembrista este comertul national cu alimente expirate, alterate, toxice, falsificate si "imbogatite" cu E-uri. Romania a devenit groapa de gunoi a Europei (inclusiv din punct de vedere alimentar), iar cetatenii, urmare a acestei politici alimentare oripilante, se imbolnavesc de cancere digestive intr-o "veselie".
10. O alta oroare sunt abuzurile de pe piata muncii postdecembriste. Ani in sir s-a tolerat angajarea ilegala a cetatenilor (munca la negru), s-a tolerat si inscrierea in fals a salariilor (munca la gri), se tolereaza in continuare prestarea de ore suplimentare neinregistrate in contabilitate, munca sambata si duminica fara plata drepturilor financiare.
11. O alta oroare nationala este cheltuirea discretionara a banilor publici pe "investitii" inutile, ineficiente si supraevaluate. Pe langa donarea de catre stat a unor bani publici catre organizatii religioase comerciale (BOR - Biserica Ortodoxa Romana), s-au mai intamplat urmatoarele:
- S-au aruncat bani pe autostrazi ca sa nu avem autostrazi (de exemplu, s-a aruncat miliardul de euro pe autostrada fictiva "Bechtel"),
- Se propune constructia de spitale supraevaluate la 300.000.000 de euro bucata (de ce 300.000.000 si nu 30.000.000?),
- S-au aruncat banii publici pe toate mizeriile edilitare inutile si usor de distrus (multe au si disparut),
- S-a propus construirea unor puscarii la preturi exorbitante, desi mai simplu si mai ieftin era sa se cumpere cartiere intregi de garsoniere pentru puscariasi,
- Pentru puscariasi statul cheltuie lunar de trei ori mai mult decat salariul minim lunar pentru un cetatean onest!
12. Ororile sistemului medical. De neevitat si aceste orori:
- Decese evitabile in spitale;
- Pacienti tratati in bataie de joc (omorati sau mutilati de indiferenta si/ sau incompetenta medicilor);
- Retele de medici si farmacisti care se ocupau cu internari fictive si cu deconturi fictive de medicamente;
- Pacienti care au dobandit infectii intraspitalicesti (urmare a mizeriei si a igienei precare din spitale);
- Scandalul utilizarii dezinfectantilor diluati de la Hexipharma, cauza directa de punere in pericol a sanatatii si vietii pacientilor;
- Impunerea obligatiei de a plati asigurari sociale catre persoane care nu realizeaza venituri!
13. Ororile din educatie:
- "Educatia" postdecembrista este direct responsabila de imbecilizarea in masa a cetatenilor (cetatenii nu sunt instruiti in domeniul juridic in anii de scoala si liceu; programele scolare sunt perimate; orele de clasa in scolile generale au un caracter formal pentru cei care nu invata si care trec clasa oricum);
- "Educatia" postdecembrista este o fabrica ilegala de diplome si de doctori. Exista, de exemplu scandalul plagiatelor la Academia de Politie (!) si scandalul plagiatelor de la Academia Națională de Informații (institutie desfiintata in prezent de catre SRI), institutiile statului abilitate sa cerceteze aceste situatii au preferat sa le trateze cu... ignoranta;
- Romania s-a confruntat cu fenomenul copierii masive la examenul de bacalureat;
- Invatamantul nu preda discipline utile pentru piata muncii;
- Elevii s-au confruntat mereu cu criza manualelor;
- Violenta in scoli este tolerata si tratata cu blandete, in loc sa fie combatuta.
14. O oroare contemporana era necunoscuta pe vremea comunismului: traficul si consumul de droguri
15. O oroare de proportii este justitia postdecembrista. Justitia "democrata" si "independenta" si-a batut joc de populatie inca din 25.Decembrie.1989, cand si-a adus "jertfa" pe altarul... ilegalitatii dupa simulacrul de proces impotriva sotilor Ceausescu, urmat de mitralierea in stil mafiot a acestora. Dincolo de pseudo avocatii apararii, conform legilor de atunci, o condamnare la moarte nu putea fi pusa in practica in aceeasi zi.
Intre timp, justitia romana a mai oripilat poporul roman, nerezolvandu-se dosarul Revolutiei Infractorilor nici pana azi. La fel, dosarele mineriadelor s-au tergiversat pana in zilele noastre.
Este vorba de fapte cu violenta mergand pana la asasinate, s-a vorbit de crime impotriva umanitatii, si atat.
C. Cum se rezolva toate aceste orori contemporane? Simplu: se infiinteaza Muzeul Ororilor Comunismului, ca sa se uite prostii la o poarta noua.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu