joi, 26 decembrie 2024

Simțindu-mă bine

Ca să mă simt bine, de sărbători am mereu grija mâncatului cu frână împotriva exceselor, fapt care nu este întotdeauna ușor de realizat.

Important este să încep cu ce îmi place în mod deosebit, adică tortul, pe care l-am preferat întotdeauna cozonacului.




La senzația de bine se adaugă întotdeauna muzica. Melodia momentului pentru mine se găsește aici:

https://www.youtube.com/watch?v=4Kdcnosn2tY.

Și nu prea mai am nevoie de nimic.

2 comentarii:

  1. Blatul are compoziția unui chec obișnuit (soția îl face); fructele sunt evidente; crema este din frișcă 20% cu zahăr, la jumătate din cremă se pune și cacao. Crema este mai moale față de cea obținută cu unt și ou, trebuie lăsată la rece să se întărească și blatul nu se însiropează sau se însiropează mai puțin. Se poate folosi frișcă din comerț în loc de smântână cu zahăr. După părerea mea ese un tort mai ușor de făcut și mai lejer decât cel cu cremă obținută din unt și ou.

    RăspundețiȘtergere