Statul roman suveran este in fapt milogul FMI-ului, atunci cand cere acestuia permisiunea de a majora salariul minim pe economie. Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/ponta-vom-cere-fmi-cresterea-salariului-minim-de-la-700-la-800-de-lei-10426693,
"Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la RTV, că la discuţiile cu FIM privind bugetul pentru acest an va solicita majorarea salariului minim pe economie de la 700 de lei la 800 de lei, creştere care să fie aplicată imediat după aprobarea proiectului de buget."
De remarcat din start ambiguitatea: este vorba de salariul minim BRUT pe economie. Salariul net in acest caz, in conditii normale de munca, este de 531 lei.
Daca s-ar trece la noul salariu minim BRUT pe economie, salariul net ar fi de aproximativ 607 lei.
Conform sursei http://www.anuntul.ro/anunturi-imobiliare-inchirieri/garsoniere/?b=p&o=a, in Bucuresti doar 24 de garsoniere (sau camere) au chiria sub 600 de lei!!! In acest fel avem o idee foarte clara despre devalorizarea muncii in Romania si despre exploatarea crancena a cetatenilor romani.
Se invoca adesea productivitatea muncii la stabilirea salariului minim pe economie. S-a spus (prin Petre Roman, intaiul prim ministru postdecembrist), ca economia ceausista era un morman de fiare vechi. Apoi, politicienii au propus maselor programe de retehnologizare, Marea Privatizare si investitori straini.
Dupa peste 20 de ani de minciuni si dupa suprimarea a milioane de locuri de munca, in Romania zilelor noastre lucrurile stau astfel, conform sursei http://businessday.ro/10/2012/de-ce-avem-salarii-mici-60-dintre-romanii-care-lucreaza-presteaza-o-munca-manuala-in-ue-media-este-de-33/:
"De ce avem salarii mici: 60% dintre romanii care lucreaza presteaza o munca manuala. In UE, media este de 33%".
Altfel spus, retehnologizarea, Marea Privatizare si investitorii straini au avut ca rezultat 60% dintre romanii care presteaza o munca manuala!!!
Vedem astfel cum cresterea economica... negativa a Romaniei se bazeaza pe retehnologizarea... negativa, care a crescut numarul romanilor care presteaza o munca manuala. Mai vedem cum politicienii romani sunt doar niste mincinosi iresponsabili in forma continuata, capabili doar de strategii de devalizare a statului roman si de falimentare a cetatenilor romani.
Un paradox care merita sa fie subliniat este urmatorul: cum reuseau sa traiasca stramosii nostri pana sa se inventeze, de exemplu, tractorul, drujba si calculatorul? Pentru ca in zilele noastre tot mai multi cetateni au ajuns sa isi tarasca zilele la fel sau mai rau ca in comuna primitiva. Lumea salbaticita a ajuns sa se omoare pentru o portie de mancare, conform sursei http://www.livenews.ro/actualitatea/bucuresti-barbat-injunghiat-mortal-pe-strada-pentru-o-portie-de-mancare.html.
"Un barbat fara adapost a fost injunghiat mortal luni, pe o strada din
Capitala, de un alt om al strazii, cu care nu a vrut sa-si imparta
mancarea." [!!!]
Sa mai remarcam inutilitatea invatamantului, anii stresanti (dar si banii) pierduti de catre majoritatea copiilor si tinerilor in invatamant, din moment ce economia romaneasca ofera in special locuri de munca manuala (?!).
Daca tot se explica salariile mici prin munca manuala, ar trebui introdus obligatoriu salariul minim pe economie pentru munca automatizata. Nu de alta, dar este un obicei patronal cunoscut acela de a plati salariul minim pe economie pe cartea de munca si venituri in plus la negru, "pe" evaziune fiscala.
marți, 8 ianuarie 2013
Retehnologizarea si salariul minim pe economie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu