De la inceputul anului si pana in prezent au fost luate masuri considerate populiste si electorale. S-au creat avantaje si beneficii pentru diverite categorii de persoane, suspiciunea fiind ca se urmareste manipularea economica a unei parti a populatiei in scopuri electorale. Desigur, guvernul sustine ca a luat aceste masuri total dezinteresat, preocupat exclusiv de grija pentru bunastarea si supravietuirea unei parti a populatiei. Numai ca bunastarea si supravietuirea unei parti a populatiei produce gauri in buget. Aceste gauri trebuie acoperite cu bani luati de la intreaga populatie, care, la randul ei, are dreptul la bunastare si supravietuire.
De aceea ma intreb: cum se vor acoperi aceste gauri in buget? Se vor mari taxele, va ajunge TVA 30%, vor creste preturile, se va devaloriza leul? Nu am de unde sa stiu in mod concret in ce mod se vor acoperi gaurile din buget. Istoric vorbind, cred ca a venit vremea sa mai fie prabusit si cursul, pentru ca taxele au tot crescut.
Sa vedem ce masuri ale guvernului au improprietarit cu bani publici o parte a populatiei. In acelasi timp, in masura in care sursele mentioneaza, vedem si ce gauri se produc la buget.
1. Amnistia fiscala a pensionarilor, mamelor si bugetarilor.
Conform sursei http://www.ziare.com/impozit/fiscal/amnistia-fiscala-pentru-pensionari-si-mame-intre-necesitate-si-populism-1318317, care titra "Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, intre necesitate si populism", aflam ca "In situatia de a beneficia de amnistia fiscala se afla mai mult de 20.000 de pensionari si circa 12.500 de mame.".
Conform sursei http://www.ziare.com/politica/legea-amnistierii/amnistia-fiscala-adoptata-in-forma-extinsa-de-parlament-mamele-pensionarii-si-bugetarii-nu-mai-dau-banii-inapoi-1320949, care titra "Amnistia fiscala, adoptata in forma extinsa de Parlament - Mamele, pensionarii si bugetarii nu mai dau banii inapoi", aflam ca:
"Daca initial se referea la mame, pensionari si profesorii din Valea Jiului, amnistia fiscala a fost extinsa, pe 2 septembrie, dupa un vot in plenul Senatului, la toti bugetarii care au obtinut venituri salariale pe nedrept, din cauza unor calcule gresite ale functionarilor publici, nereguli constatate de catre Curtea de Conturi.";
"Astfel, toti bugetarii care au primit sporuri sau alte venituri salariale pe nedrept sunt scutiti de la inapoierea banilor luati in plus catre stat.";
Este vorba de "300 de milioane de lei lipsa" la bugetul statului!
S-a justificat actiunea astfel: "ce vina are angajatul ca s-a calculat gresit?".
Dar in acelasi timp se pot pune intrebarile:
a) Ce merite are angajatul ca s-a calculat gresit?
b) Ce vina are cetateanul platitor de taxe care nu beneficiaza de nimic, dar care va oferi o parte din averea proprie si va acoperi din taxele pe care este obligat sa le plateasca aceste venituri catre pensionari, mame si bugetari?
Dupa cum se vede, statul poate confisca discretionar parti din averea unora, pentru a le oferi, la fel de discretionar, altora.
2. Amnistia fiscala pentru medicii de familie.
Conform sursei http://www.ziare.com/impozit/fiscal/amnistie-fiscala-si-pentru-medicii-de-familie-1324977,
"Peste 1.000 de medicii de familie care au facut garzi in perioada ianuarie 2009 - mai 2011 vor fi scutiti de la plata sumelor pentru acoperirea cheltuielilor de administrare si functionare a centrelor de permanenta, a decis, marti, Camera Deputatilor.
Concret, 1.157 de cadre medicale vor beneficia de aceasta amnistie fiscala";
"Pana acum, medicii de familie erau nevoiti sa restituie sumele reprezentand cheltuieli de administrare si functionare de care au beneficiat in aceasta perioada in baza contractelor incheiate cu casele de asigurari de sanatate judetene, la care se adauga dobanzile.
Returnarea banilor s-a facut in baza deciziilor de impunere emise de casele judetene de asigurari de sanatate, dupa constatarile facute de un audit al Curtii de Conturi.";
"Sumele care trebuiau sa fie restituite se ridica in cazul unor medici care au efectuat garzi intreaga perioada pana la 20.000 - 25.000 de lei.".
Din cate inteleg din ce este scris, medicii respectivi aveau contracte cu casele de asigurari de sanatate judetene, in baza carora ar fi trebuit sa plateasca cheltuieli de administrare si functionare. Dintr-o data sunt scutiti de plata acestor cheltuieli.
Ar fi minunat daca si populatia ar fi scutita de plata facturilor curente (apa, gaze, incalzire etc).
3. "Cumpararea" de primari.
Conform sursei http://www.mediafax.ro/politic/adomnitei-dragnea-a-venit-in-secret-la-iasi-cu-promisiuni-sa-cumpere-pentru-psd-primari-acl-13362244,
"Liviu Dragnea a venit în secret, miercuri, la Iaşi, cu scopul "cumpărării” de primari ai ACL de către PSD, şi că i-a convocat pe edilii din judeţ, promiţându-le semnarea unor contracte pentru diverse proiecte în schimbul trecerii la PSD.";
Conform lui Cristian Adomniţei, preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, "Într-o ultimă încercare disperată de a cumpăra primari, PSD l-a adus la Iaşi pe Dragnea, ca să fie cumpărătorul-şef. Primarii erau neîncrezători, pentru că până acum oferta PSD era fără bani, doar cu promisiuni. Vâzând că nu au spor în recolta de primari, şi-au chemat şeful în ajutor de la Bucureşti. A fost o întâlnire la un restaurant ieşean ieri (miercuri - n.r.), la care au participat circa 60 de primari, 43 de la PSD, iar restul de la PNL şi PDL. Pe fiecare în parte i-a luat la întrebări domnul Dragnea. I-a întrebat ce proiecte au la ei în localitate, iar toată discuţia s-a axat în jurul unei singure fraze. Domnul Dragnea le-a spus aşa: «Dacă semnaţi adeziunea la PSD azi, şi eu semnez contractele»".
4. Electorata.
Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/politic/un-milion-de-romani-cu-credite-la-banca-si-venituri-sub-medie-ar-putea-primi-un-ajutor-din-partea-statului.html,
"ElectoRata: asa a fost botezata in gluma schema de ajutor fiscal a Guvernului destinata celor cu venituri mici si credite la banca. Un milion de romani ar putea beneficia de aceasta masura.";
"Destinata sa ajute un milion de romani (mai precis 907.000, potrivit premierului), electoRata a fost calificata drept "mita pentru natiune" si "gogoasa electorala". Chiar si PNL si guvernatorul Bancii Nationale au criticat electoRata, desi teoretic aceasta masura a fost ideea ministrului liberal al Finantelor discutata cu BNR. Dar ce este electoRata?";
"ElectoRata se adreseaza persoanelor cu venituri sub salariul mediu de 1600 de lei si care au dificultati la plata creditelor la banca, dar nu au intarzieri mai mari de 90 de zile. In aceasta situatie, potrivit autoritatilor, s-ar afla cam un milion de romani, care se califica astfel pentru electoRata.";
"ElectoRata nu inseamna insa ca va plati statul in locul lor, ci doar ca li se va prelungi creditul cu perioada pentru care li s-au injumatatit ratele. Dupa aceasta perioada, timp de cel mult 24 de luni, debitorii vor primi un "credit fiscal", o scutire de 200 de lei pe luna la plata impozitului pe venit.".
5. Microbuze scolare.
Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Guvernul+a+cumparat+microbuze+scolare+Cum+a+pus+statul+carul+ina,
"În preajma alegerilor prezidenţiale, elevii ar trebui să scape de mersul pe jos la şcoală. Guvernul promite 1.200 de microbuze şi deja 100 au ajuns la destinaţie. Chiar premierul s-a ocupat să înmâneze cheile. Problema este că statul a pus carul înaintea boilor. Acum există maşini, dar nu şi destui şoferi.".
Ce convenabil, premierul candidat s-a deranjat personal la momentul potrivit sa inmaneze cheile microbuzelor catre destinatari. Din cate vad, poate sa se deranjeze in continuare personal sa le si conduca, in desele momente de plictiseala de la Guvern!
Mult succes la vot la prezidentiale! Chiar daca nu merg la vot, sper ca se va vota (cu sufletul, din toata inima, desigur) un presedinte al tuturor romanilor, nu un sef al mafiei politico-economice! Asta in masura in care intr-adevar exista un candidat care aspira la functia de presedinte al tuturor romanilor si nu doar candidati la functia de sef al mafiei politico-economice.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu