joi, 11 august 2016

Genocidul medical romanesc continua

In ultima vreme m-am deconectat de la stiri si am preferat sa-mi vad de altele. Si bine am facut. Viata in Romania este o fatalitate. Raul este impus si obligatoriu pentru toata lumea. Cand ceva merge prost, apar stiri si nimic nu se schimba.

Azi, 11.August.2016, am auzit doua stiri cu decese prin spitale. Cautand pe internet, am gasit mai multe.

Pacientii mor in continuare din motive absurde:

1. O fata de un an si sapte luni a murit din cauza unei amigdalite acute (infectie in gat, rosu in gat!);
2. O alta fata de 11 ani a murit pentru ca s-a intepat intr-un cui ruginit;
3. O femeie insarcinata de 27 de ani a murit din cauze necunoscute, posibil de la o transfuzie gresita;
4. Unul nou-nascut geaman care a murit pe 17.Iulie.2016 fusese infectat in spital cu klebsiella (deci infectie nosocomiala);
5. Antrenorul Nicolae Mărăşescu, care a format multe mari campioane la atletism, a murit la aproape 79 de ani tot din cauza unor infectii nosocomiale, fiind infectat in Spitalul Municipal cu bacteriile piocianic şi klebsiella.

Sa le luam pe rand.

1. Fata de un an si sapte luni care a murit de rosu in gat.

Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Copil+mort+in+spital+Presedintele+Colegiului+Medicilor+Fetita+a+, presedintele Colegiului Medicilor acuza parintii ca au refuzat internarea fetei in spital, de teama infectiilor nosocomiale.

Pe de o parte, motivul este valabil, dupa cum se va vedea in alte cazuri descrise mai jos.

Numai ca, pe de alta parte, parintii fetei nu au refuzat cu inversunare internarea. Ci au intrebat medicii daca este necesara internarea, invocand teama de infectii nosocomiale. Conform sursei http://www.gsp.ro/gsp-special/tragedie/update-fotbalistii-lui-dinamo-vor-juca-in-memoria-alexandrei-o-fetita-de-un-an-si-7-luni-care-a-murit-in-bratele-mamei-dupa-turul-spitalelor-dosar-penal-deschis-in-acest-caz-485664.html,

"Ținând cont de ce viruși și de ce nebunii sunt în spital, am întrebat dacă e obligatoriu sau e neapărat necesar să rămână acolo. Am semnat că o iau acasă, mi-au zis că nu e niciun pericol, mi-au prescris o altă rețetă cu antitermice. "Dacă se înrăutățește starea ei, vă întoarceți la noi!"."!

Dupa numai o ora (!) parintii s-au intors, dar fata tot nu a putut fi salvata. Asa ca presedintele Colegiului Medicilor isi apara in mod evident colegii de breasla. In mod foarte clar, medicii i-au asigurat pe parinti ca nu e nicun pericol. In mod foarte clar medicii nu au cerut insistent ca fata sa fie internata.

Pe a doua sursa citata (un ziar de sport!) sunt publicate fotografii cu retete si medicamente prescrise. Desigur, nu sunt specialist si nu detin o diploma in domeniul medical, dar asta nu inseamna ca nu pot avea o parere si o teorie despre modul aiuristic in care sunt tratate afectiuni aparent banale.

Conform retetelor de pe sursa citata, s-au prescris initial asa zise antitermice si calmante ale durerii: panadol, nurofen, novocalmin, voltaren, tantum verde.

Eu, unul, nu am inteles niciodata la ce folosesc aceste pseudo medicamente. Mi se pare absurd ca atunci cand cineva are o infectie de natura microbiana, generatoare de febra si de durere, sa se actioneze asupra efectului si nu asupra cauzei. Faptul ca se reduce febra si se estompeaza durerea este echivalent cu faptul ca sunt distrusi microbii? Eu sustin ca nu!

Si atunci, depinde de rezistenta organismului daca poate invinge pe cont propriu lupta cu microbii! Cu atat mai mult cu cat nu se fac analize pentru a determina in mod clar natura microbilor care au generat boala!

Se tot spune ca antibioticele nu mai dau rezultate si ca microbii dezvolta tulpini "rezistente". Nu cred o iota din aceasta teorie. Pentru ca nu cred ca organisme primitive pot avea reactii atat de inteligente, in timp ce omul, fiinta superioara, nu este in stare sa dezvolte anticorpi eficienti in lupta cu tulpinile lu' Peste.

Mai degraba antibioticele sunt diluate la fel ca si dezinfectantii, pentru a spori veniturile producatorilor si pentru a confirma pseudo teoriile cu tulpinile rezistente.

In cazul de fata, la fel ca si in alte cazuri, s-au prescris initial niste hapuri inutile (clasice generatoare de venituri pentru producatori si pentru escrocii in halate albe!) si s-a asteptat reactia organismului: va fi mai bine in mod natural sau va fi mai rau? Iata ca a fost mai rau, chiar irecuperabil de rau!

Asta e medicina "moderna" din era informatica a secolului 21: o imensa minciuna! Cred ca prin anii 1970 nu s-ar fi murit de asa ceva.

Conform ziarului de sport citat:

"Raportul preliminar de la IML spune: "Moarte nedeterminată". Adică nu a fost găsit niciun organ afectat."!

2. Fata de 11 ani care a murit dupa ce s-a intepat intr-un cui.

O fata s-a intepat intr-un cui, a ajuns la un spital unde i s-a facut vaccin antitetanic, dupa trei zile starea s-a agravat, a mai fost dusa pe la trei spitale si in cele din urma a murit.

Cauza?

Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/11+ani+plimbata+prin+4+spitale+din+3+orase+moarta+de+tetanos,

"„Dacă o persoană nu a fost vaccinată deloc sau a fost vaccinată doar parţial, atunci când se administrează o doză de vaccin după o plagă care poate să creeze risc de apariţie a tetantosului, anticorpii apar abia după două săptămâni”, a explicat medicul epidemiolog Maria Brumboiu.

Medicul de familie al fetei, care ar trebui să aibă o evidenţă a vaccinurilor, nu a vrut să facă nicio declaraţie. Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă."
.

Exista deci evidente clare ale afectiunilor medicale si ale tratamentelor si vaccinurilor pe care le-a urmat sau facut fiecare dintre noi? In baza acestui caz si nu numai, eu sustin ca nu.

3. Cazul femeii insarcinate de 27 de ani.

Doamna ajunsese la spital din cauza unei colici renale (piatra la rinichi). Se pare ca in Romania nici acum nu se distrug pietrele la rinichi cu ultrasunete, asa cum stiu ca se practica de zeci de ani in alte parti.

Femeia a ajuns la un spital din Ramnicu Valcea; starea de sanatate s-a agravat din cauze necunoscute dupa trei zile; femeia a fost transferata la un spital din Craiova si a murit dupa 4 ore.

Cauza?

Conform sursei http://www.stirilekanald.ro/o-gravida-in-sapte-luni-din-valcea-a-murit-in-spital--familia-acuza-medicii-ca-i-au-facut-o-transfuzie-de-sange-gresita_66972.html,

"Familia tinerei Cristina Troculescu acuza medicii valceni ca i-au facut o transfuzie de sange gresita.".

Cum stirea este fabricata cu informatii omise sau care lipsesc cu desavarsire, nu am inteles la ce folosea transfuzia respectiva. Avusese loc o interventie chirurgicala pentru indepartarea pietrei de la rinichi si pacienta pierduse mutl sange?

Singurul lucru cert este ca nu se stie nimic in afara decesului pacientei, deci totul poate fi masluit din vorbe si acte si niciun medic nu trebuie sa raspunda in vreun fel:

"Directorul medical al Spitalului Ramnicu Valcea a declarat ca :"Nu stie de ce a murit pacienta si daca i-a fost facuta sau nu trasnfuzie de sange pentru ca nu a anchetat inca acest caz""!

Perfect pentru cadrele medicale!

4. Cazul unui bebelus geaman decedat la o saptamana de la nastere.

Cauza?

Aici lucrurile sunt clare: infectie nosocomiala.

Conform sursei http://newsallert.ro/dsp-neamt-confirma-bebelusul-mort-spitalul-judetean-fost-infectat-cu-klebsiella,

"Cauza decesului pentru nou-născutul prematur geamăn, născut în 9 iulie 2016 prin operaţie cezariană la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ este hemoragia cerebrală în contextul bolii hemoragice. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ declara infecţie nosocomială – infecţie bacteriologică confirmată a ţesutului sanguin cu o hemocultură pozitivă în baza definiţiei de caz din Ordinul Ministerului Sănătăţii 916/2006.".

Eu nu inteleg: se pare ca astfel de bacterii traiesc numai in spitale.

5. Moartea antrenorului Nicolae Mărăşescu, survenita tot din cauza infectiilor nosocomiale.

Conform sursei http://www.prosport.ro/sport-life/sport-life/ucis-de-bacteriile-luate-in-spital-nicolae-marasescu-unul-dintre-cei-mai-mari-antrenori-din-istorie-a-decedat-la-un-an-dupa-o-interventie-chirurgicala-la-genunchi-15553056, cauza este foarte clara si in acest caz:

"Ghinionul a făcut ca legendarul antrenor să ajungă, în primăvara anului trecut, la Spitalul Municipal din Bucureşti, unde voia să se opereze la genunchiul drept. "Căzuse pe gheaţă cu ceva timp înainte, se operase, dar era nemulţumit pentru că suferea unele dureri şi şchiopăta. A vrut o nouă intervenţie chirurgicală, ca să scape de dureri. A doua operaţie a fost fatală, pentru că a luat în spital două bacterii. A făcut infecţie intraspitalicească, starea i s-a înrăutăţit din ce în ce mai tare. Azi (n.r. - duminică, 7 august 2016) a murit", a povestit pentru ProSport purtătoarea de cuvânt a Federaţiei Române de Atletism, ziarista Cristina Vladu.

Cătălin Tolontan scria, pe 18 iulie, pe blogul său, tolo.ro, că Nicolae Mărăşescu s-a infectat cu bacteriile piocianic şi klebsiella la Spitalul Municipal."
.

Si acum ma intreb ce am rezolvat pomenind aceste situatii. Nu s-au intamplat altele asemanatoare si pana acum? Si a vrut cineva cu functie, putere si influenta sa schimbe ceva in bine? Poate doar din vorbe...

Va dati seama ce călăi bantuie prin sistemul medical romanesc daca astfel de lucruri se intampla in mod obisnuit si in forma continuata?

Probabil ca:

?

2 comentarii:

  1. Din pacate este infiorator prin spitalele de pe plaiurile mioritice.Stiu o fata de 16 ani nenorocita la Suceava.O operatie de apendicita s-a transformat intr-un cosmar.I-au gaurit stomacul si suferea biata copila de cativa ani groaznic.Nu mai avea mama ei ce vinde ca sa aiba grija de ea.Si medicul care a facut operatia practica in continuare,nu a fost deranjat de nimeni si nu are deloc mustrari de constiinta.Ce daca a nenorocit o tanara?Mare lucru nu-i asa?
    Daca ai noroc si zile scapi,daca nu nu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt convins ca in presa apare doar varful aisbergului, realitatea fiind mult mai crancena. Pe langa cei care mor in spitale mai sunt si cei nenorociti pe viata, tot in spitale.

      Ștergere