marți, 30 august 2016

Primitivismul romanesc in actiune. Violenta ca mod de viata.

Violenta extrema, tentativele aberante de omor si chiar omorul sunt, ca de obicei, la ordinea zilei in Romania. Semn ca valorile exprimate in scris in normele juridice la initiativa unor grupuri restranse de oficiali nationali sau internationali nu privesc decat pe... victime. In rest, nu cumva ca asasinul sa fie pedepsit in justitie cu moartea.

Oare chiar si cei pedepsiti cu inchisoare pe viata sunt reeducati pentru a putea fi redati societatii?

Tot ca de obicei, motivatia violentei este stupida, pe principiul "asa-i romanul cand se veseleste". Violenta a fost dintotdeauna tolerata si incurajata de autoritati in Romania, sub toate formele.

Iata ultimele "perle" ale "bunilor crestini" si ale oamenilor "educati".

1. Naşul şi-a găsit naşul?

Un body-guard de 31 de ani a fost omorat in Roznov de doi tineri cu varsta neprecizata (sursa: http://newsallert.ro/body-guardul-codita-fost-omorat-club-la-roznov-de-2-tineri-din-piatra-soimului). Lupta finalizata cu omor a inceput de la un conflict verbal, semn ca multa lume considera ca merita sa dea o lupta pe moarte si pe viata pentru "principii".

"Baietii" aveau cutit in dotare si nu au ezitat sa-l foloseasca plini de profesionalism. Sursa mentioneaza ca victima a fost injunghiata si lovita cu pumnii si picioarele, in aceasta ordine!

Totusi, pe sursa s-a pus problema invocarii legitimei aparari pentru ca body-guardul era renumit pentru agresivitate si pentru entuziasmul cu care sarea la bataie. A fost vreodata reclamat autoritatilor si penalizat in vreun fel?

Sursa nu precizeaza. Imi "plac" sursele care informeaza cu omisiuni si nu lamuresc mai nimic. Dar putem presupune ca lumea nu prea are incredere in justitie si de aceea prefera justitia privata, cu executare imediata.

2. "Lectia" de viata

La fel ca multa lume, am vazut la televizor imaginile care ar trebui sa fie socante intr-o lume normala, dar care sunt normale intr-o lume dilie. In imaginile filmate, doi tineri de 17 ani ii trageau fara mila picioare pe unde apucau unui tanar de 18 ani, cazut la pamant. Nu conta ca tanarul putea sa moara, important era sa si-o ia, indiferent de urmarile pe care le suportau agresorii.

Conform sursei http://cluju.ro/tanar-batut-fara-mila-in-cluj-napoca-filmarea-a-fost-postata-pe-facebook-video/, din cauza unei fete a inceput o cearta urmata de bataie.

Conform sursei http://www.stiridecluj.ro/social/politia-cluj-a-identificat-bestiile-care-l-au-batut-pe-tanar-in-marasti-ce-masura-s-a-luat-de-urgenta-foto, in incercarea de a-si justifica violenta extrema, agresorii au declarat ca victima era drogata, fapt infirmat de cercetari.

Sursa interminabila http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/mesajul-socant-al-tinerei-care-filmat-bataia-incasata-de-baiatul-din-cluj-1583360?utm_source=libertatea&utm_medium=website&utm_campaign=floatingBox&utm_content=Mesajul%20%C8%99ocant%20al%20tinerei%20care%20a%20filmat%20b%C4%83taia%20%C3%AEncasat%C4%83%20de%20b%C4%83iatul%20din%20Cluj.%20Agresorii%20sunt%20acuza%C8%9Bi%20de%20tentativ%C4%83%20de%20omor informeaza ca filmarea agresiunii a fost realizata si pusa pe internet de prietena agresorilor.

Pe certificatul medical este scris ca victima are nevoie de doar 7-8 zile de ingrijiri medicale, fapt destul de uimitor tinand cont ca in imagini se vede ca tanarul avea o rana deschisa la cap. Sper sa nu auzim mai tarziu ca tanarul a decedat in urma unor leziuni interne nedetectate.

Parintii tanarului au aflat de incident dupa ce au vazut filmarea de pe internet!

Oare agresorii erau la prima abatere de acest tip? Sau erau "liderii" cartierului, niciodata reclamati, niciodata penalizati de autoritati? Ce comportament aveau in scoala generala? Sursele nu cerceteaza si nu ofera astfel de informatii. Nici scoala nu tine o evidenta statistica a batausilor, a acelora care de mici sunt instruiti si incurajati sa terorizeze fizic oamenii normali, fara teama de vreo consecinta a legii! Probabil ca nu se fac astfel de statistici ca sa nu strice "imaginea" viitorilor infractori, eventual asasini.

3. Si femeile au invatat lectia injunghierii!

Eternul si "fascinantul" judet Vaslui este o sursa inepuizabila de aberatii. La un moment dat chiar m-am intrebat daca stirile venite din acest judet sunt reale sau fabricate. Prea e odios si sinistru tot ce se intampla acolo. Din stiri traiesc cu impresia ca majoritatea locuitorilor judetului sunt obsedati de dorinta de a comite infractiuni cu violenta.

Traian Basescu a spus candva ca "Scoala produce numai tampiti.". Cred ca fostului presedinte i-a scapat amanuntul ca si biserica isi aduce o importanta contributie la indobitocirea populatiei. In orice caz, cei care comit feluritele infractiuni cu violenta nu par sa fi ajuns prea des nici pe la scoala, nici pe la biserica. Si oricum mai exista si autoeducatie, dupa cum exista si contextul social in care traim.

Concret, o tanara de 17 ani si-a injunghiat "iubitul" in varsta de 37 de ani! Cum naiba ajunge una de 17 ani sa-l iubeasca pe unul de 37 de ani, care in plus are deja 6 (sase) copii?!? E prima intrebare care imi vine in minte, dar sursele nu-si pun astfel de intrebari (de exemplu http://stirileprotv.ro/stiri/socant/disputa-sangeroasa-intr-un-sat-din-vaslui-ce-s-a-intamplat-cand-un-barbat-si-a-cerut-de-sotie-iubita-cu-20-de-ani-mai-tanara.html).

Sursele ne spun doar ca intre cei doi a intervenit o cearta. Cand izbucneste o cearta in Romania, ori trebuie sa fii iute de picior, ori trebuie sa fii expert in arte martiale, ori macar sa porti vesta anticutit.


 ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu