duminică, 14 august 2016

Statul republican, aripa monarhista (!), s-a dat in spectacol cu ocazia mortii Anei de Bourbon-Parma

Moartea sotiei lui Mihai I a fost un bun prilej de propaganda monarhista, de risipire a banilor publici, de raspandire a unui desantat cult al personalitatii si de ritualuri mediumnice sinistre.

Cel mai sinistru fapt petrecut cu aceasta ocazie mi s-a parut inmormantarea la 12 zile de la moartea Anei de Bourbon-Parma. De un nivel apropiat a fost si plimbarea sicirului cu corpul neisufletit din Elvetia la Bucuresti, apoi la Sinaia, apoi iar la Bucuresti si in final la Curtea de Arges.

Ana de Bourbon-Parma a murit la aproape 93 de ani, avand o casnicie de aproape 68 de ani cu fostul rege.

In mod surprinzator, sotul, fostul rege Mihai I, diagnosticat (se pare) cu leucemie cronica si carcinom epidermoid metastazant (cancer la piele) inca ii supravietuieste sotiei.

Dupa moartea Anei de Bourbon-Parma presa si televiziunile au uitat de toate problemele cronice ale Romaniei (coruptie generalizata si saracie generalizata) si s-au ocupat numai de defuncta sotie a fostului rege si de propaganda monarhista.

Semnificativ este faptul ca pe teletextul postului national de televiziune, la stiri interne apareau numai titluri legate de moartea Anei de Bourbon-Parma.

Toate acestea se intamplau, probabil, in numele... discretiei, pentru ca toate mijloacele de dezinformare in masa au legat monarhia romaneasca de "modestie", "discretie" si "bun simt". Numai intr-o tara unde densitatea de retardati si de adversari ai logicii depaseste chiar si limitele nerezonabile sunt posibile astfel de afirmatii!

Sa vedem mai exact ce anume a compus discretia, modestia si bunul simt de-a lungul celor 12 zile scurse pana la inmormantarea Anei de Bourbon-Parma.

Casa Regala a anuntat doliu 40 de zile.

Statul republican roman a alocat resurse financiare si umane uriase, greu de estimat.

Statul republican, prin presedintele Iohannis, ar fi vrut sa o decoreze post mortem pe Ana de Bourbon-Parma, dar cutumele Casei Regale nu permit decorarea post mortem.

Statul republican a declarat zi de doliu national pe 13.August.2016. Foarte ciudat acest fapt, tinand cont ca Ana de Bourbon-Parma s-a nascut in Franta si a murit in Elvetia, nu a fost nicio clipa cetatean roman si nu stia sa vorbeasca romaneste.

Fostul regele a cerut (si a obtinut de la statul republican monarhist!), invocand traditia funeraliilor regale romanesti, depunerea corpului neînsufletit al Anei de Bourbon-Parma pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peles, apoi tot pentru o zi în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Foarte tare chestia asta cu "traditiile", tinand cont de faptul ca astfel de funeralii regale au mai avut loc in Romania tocmai pe 24 iulie 1938 (adica acum 68 de ani!), când a fost inmormantata Regina Maria! E clar ca vorbim de "traditii".

La Sinaia, cu ocazia venirii sicriului cu corpul neisufletit s-a facut curatenie generala, ca pe vremea vizitelor de lucru ale lui Ceasca! Hi, hi! Adica la noi, in Romania, curatenia se face numai la ocazii speciale si pentru persoane importante; in rest, prostimea poate sa traiasca in mizerie si chiar si in saracie, in liniste si consens. Un exemplu cu adevarat stralucit de bun simt!!!

Plimbarea corpului neinsufletit pe la Sinaia si Bucuresti a demonstrat inca o data cat de impopulara este ideea de monarhie in Romania: la Peles cateva sute de persoane fizice obisnuite au fost pe acolo pentru un ultim omagiu, iar in Bucuresti, conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Funeralii+Regina+Ana/Mii+de+oameni+i-au+adus+un+ultim+omagiu+Reginei+Ana, ceva mai mult de 4.000 de persoane. Evident, in conditiile in care Bucurestiul numara 2.000.000 de locuitori, foarte putina lume (0,2%!!!) s-a interesat de moartea unui simbol monarhist!

Dar asta nu a impiedicat mijloacele de dezinformare in masa sa raspandeasca cu generozitate declaratiile aiuristice si aberante promonarhie ale fanilor. Din discretie si bun simt nu citam toate prostiile evidente.

Vointa republicana a poporului a fost ignorata si de persoanele cu functie inalta in statul republican (in primul rand presedintele, primul ministru si seful Senatului), care s-au dat in spectacol cu ocazia funeraliilor Anei de Bourbon-Parma.

Alte mostre de "discretie": garzi de tot felul la Peles si in Bucuresti; garda calare de la Bucuresti la Curtea de Arges, forte de ordine fara numar si bani publici aruncati la mausoleul regal.

Intr-adevar, "discretie" cat cuprinde: nimeni n-a vazut si n-a auzit de moartea Anei de Bourbon-Parma.

Asta nu inseamna ca s-au schimbat opiniile republicane ale populatiei, nici dorinta fortelor reactionare de a se reveni cu orice pret si pe orice cale la monarhie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu