marți, 2 august 2016

Alesii locali bucuresteni ar vrea sa arunce banii publici pe catedrale si atat!

Dupa tragedia de la Colectiv s-a strigat printre altele: "Coruptia ucide!" si "Vrem spitale, nu catedrale!". Nu am inteles de ce lumea doreste musai spitale; o fi o asa mare bucurie sa ne tratam bolile cu... infectii intraspitalicesti? Cine stie, poate ca multitudinea de reclame care se fac la televizor la tot felul de medicamente-bomboane o fi creat o psihoza in randul populatiei, care isi imagineaza ca spitalele sunt bune la toate.

Dar, in antispiritul vointei poporului "Vrem spitale, nu catedrale!", "Patriarhia BOR și Patriarhul Daniel au cerut, oficial, fiecărei primării de Sector din Capitală suma de 10 milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, relatează News.ro" (sursa: http://www.puterea.ro/politica/dan-tudorache-patriarhia-a-cerut-primariilor-de-sector-10-milioane-de-lei-pentru-catedrala-mantuirii-neamului-141480.html).

Cu aceasta ocazie se pot face urmatoarele afirmatii:

1. Odata votati, alesii pot lua decizii discretionare in numele cetatenilor, indiferent de prosteala cu promisiunile fara acoperire din campania electorala. Conform sursei http://www.puterea.ro/politica/dan-tudorache-patriarhia-a-cerut-primariilor-de-sector-10-milioane-de-lei-pentru-catedrala-mantuirii-neamului-141480.html,

"Chestionat dacă a existat o consultare a cetăţenilor Sectorului 1 privind alocarea sumei de bani pentru Catedrala Mânturii Neamului, edilul a susţinut că cetățenii Sectorului 1 i-au ales pe consilieri și în consecință aceștia îi reprezintă.".

Deci, odata votati, consilierii si primarul fac ce au chef, in limitele legii, desigur. Iar legea considera ca primariile pot da bani pentru construirea, intretinerea, repararea si functionarea lacaselor de cult! Cati? Fara numar, cat "vrea" muschii edililor si ai consilierilor!

Concret, conform sursei http://www.comisarul.ro/articol/psd-vrea-sa-dea-10-milioane-lei-catedralei-mantuir_814334.html,

"prin art.3 alin.(3) din Ordonanta Guvernului Romaniei nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitatile de cult apartinand cultelor religioase recunoscute din Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, se prevede ca de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii, necesare pentru intretinerea si functionarea unitatilor de cult fara venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lacasurilor de cult si pentru conservarea si intretinerea bunurilor apartinand cultelor si care fac parte din patrimoniul cultural national mobil, precum si pentru activitatile de asistenta sociala sustinute de acestea.".

2. Popii sunt, ca de obicei, niste ghertoi zgarciti si hrapareti care cer intotdeauna si nu dau niciodata nimic.

Conform sursei http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-21189308-documente-psd-vrea-dea-10-milioane-lei-catedralei-mantuirii-neamului-din-banii-primariei-sectorului-1-proiectul-urmeaza-voteze-sedinta-consiliului-local.htm, reprezentantul BOR a spus:

"Daca nu ne ajutati acum, blocati proiectul.".

Ciudat ca BOR vrea sa-si construiasca locuri de munca megalomane si de lux din taxele contribuabililor. Nu este comunitatea ortodoxa din Romania in stare sa doneze bani pentru constructia catedralei? Se spune ca 80-90% dintre romani sunt ortodocsi.

In acelasi timp, nu realizeaza venituri BOR din vanzarile de lumanari si alte produse bisericesti specifice? Nu realizeaza BOR venituri din slujbe la nunti, botezuri, taiat de mot, inmormantari? Sau banii astia sunt doar pentru tartorii-sefi?

Sefii bisericii lu' Peste ar putea face rost de bani cu usurinta daca si-ar vande masinile de lux pe care le tot vedem la stiri. De unde s-au gasit bani pentru masinile de lux? Tot de la primarii?

Ca o curiozitate personala: oare cati bani da anual BOR saracilor?

3. Decat sa dea primariile banii contribuabililor pentru catedrala, mai bine se reduc taxele locale. E clar ca o mare parte din munca populatiei este confiscata inutil si in mod ticalos de catre stat sub forma de taxe si impozite.

4. Foarte "dragut" ca patriarhia poate cere bani de la primarii cu mari sanse sa ii obtina. Oare pot cere bani si simplii cetateni, cu aceleasi sanse de succes? Putem verifica chiar acum fenomenul.

Cer sa se aloce cate 10 milioane de lei de la fiecare primarie de sector din Bucuresti in urmatoarele directii:
- catre cei cu datorii la intretinere din cauza veniturilor prea mici pe care le realizeaza;
- catre someri de lunga durata;
- catre muritorii de foame.

Si acum asteptam sa vedem ce decizii vor lua primariile de sector.

Daca primariile de sector refuza sa-i ajute pe cei aflati in nevoie (in spirit crestin!) si daca primariile de sector vor sa fie doar dezvoltatori imobiliari, atunci mai bine sa se faca gradinite, pentru ca e cerere mare in oras, iar ofertele sunt putine si de multe ori de proasta calitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu