joi, 4 august 2016

Ilegalitate in masa in spitalele romanesti in domeniul transfuziilor de sange

S-a remarcat o anumita "moda" a transfuziilor gresite de sange, dupa al doilea caz de acest tip care a devenit public, cel de la Spritalul CF2. Pe langa amendarea spitalului cu 30.000 de lei si a unei asistente cu 700 de lei (deci orice asistenta nepasatoare si indiferenta la detalii poate distruge o viata cu numai 700 de lei!), Ministerul Sanatatii a oferit, in sfarsit, o statistica relevanta referitoare la unitatile de transfuzie sanguina din spitale.

Astfel, conform comunicatului Ministerului Sanatatii, citat de sursa http://www.mediafax.ro/social/ministerul-sanatatii-a-anuntat-ca-108-spitale-publice-si-34-private-din-romania-au-unitati-de-transfuzie-sanguina-neautorizate-15549362,

"În spitalele din România funcţionează 108 unităţi sanitare publice şi 34 private fără unităţi de transfuzie sanguine autorizate"!!!

Adica un total de 142 de unitati sanitare sunt in ilegalitate!

Mi se pare foarte ciudat ca este posibil asa ceva.

Greu de zis cata incredere se poate avea intr-un astfel de sistem medical.

Am fost curios sa aflu procentajul de spitale care au unităţi de transfuzie sanguine neautorizate. Pentru aceasta aveam nevoie de numarul total de spitale din Romania. Am gasit pe internet sursa http://www.cotidianul.ro/in-romania-sunt-18300-de-biserici-si-doar-425-de-spitale-121172/, din 02.August.2010, care afirma ca in Romania exista 425 de spitale.

Cu aceste date, rezulta ca aproximativ 33,4% unitati sanitare sunt in ilegalitate!

Cu mai mai dezgustatoare este obligatia cetatenilor de a plati asigurari de sanatate. Pentru a n-a oara, care sanatate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu