duminică, 28 august 2016

Starea Romaniei in alte 20 de stiri

1. Agricultura

Statul mafiot totalitar roman isi bate joc de fermieri, carora nu le plateste subventiile (sursa: http://www.mediafax.ro/social/fermieri-din-bistrita-in-greva-foamei-dupa-ce-apia-nu-le-a-platit-subventiile-pentru-animale-15598282).

Ca de obicei, este vorba de norme juridice ambigue si volatile si de circ birocratic. Se stie ca principalul obiectiv al statului este furatul banilor de la cetateni sub orice forma.

Fermierii sustin ca APIA nu le-a platit 360 de milioane de euro la nivel national!!!

Un caz tipic de politica antiromaneasca postdecembrista in actiune, dusa de tortionarii de la APIA!

2. Vocea infractorului

Infractorul George Becali este in continuare deformatorul favorit de opinie, avand spatiu rezervat la o gramada de televiziuni. Inteleg de aici ca toti romanii care nu au avut condamnari definitive sunt oricum mai jalnici decat Becali, ca parerea lor nu conteaza si ca nu au ce cauta pe la televiziuni pentru a exprima un punct de vedere.

In cadrul unui circ penibil televizat, Becali l-a insultat pe Remus Cernea. Drept pentru care Cernea l-a actionat in judecata pe "ilustrul" infractor (sursa: http://www.mediafax.ro/politic/deputatul-remus-cernea-l-a-dat-in-judecata-pe-george-becali-pentru-50-000-de-euro-15600170).

Sa gandim pozitiv si sa speram ca Becali va mai primi o noua condamnare definitiva.

3. Munca ucide

La fel ca in cazul incendiului de la Colectiv, dupa explozia de la Petromidia (soldata cu un mort si mai multi raniti) Inspectia Muncii a inceput controalele la nivel national la firmele care prelucreaza titeiul (sursa: http://www.mediafax.ro/social/inspectia-muncii-verifica-toate-unitatile-de-prelucrare-a-titeiului-din-tara-masura-a-fost-luata-dupa-explozia-produsa-la-rafinaria-petromidia-15601238).

Ca de obicei, nu exista preventie. Intai se produce o drama si apoi incep controalele. Adica salariile la Inspectia Muncii au mers si asa...

4. Un alt caz de coruptie in sistemul medical

Lazăr Iordache, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, a fost acuzat de dare de mita si de cumparare de influenta (sursa: http://www.mediafax.ro/social/vicepresedintele-agentiei-nationale-a-medicamentului-arestat-pentru-dare-de-mita-update-ministerul-sanatatii-persoana-cu-functie-de-conducere-din-dosar-denuntator-in-cauza-15599536).

Gurile rele spun ca numarul infractorilor din sistemul medical il depaseste pe cel al banalilor ciordaci de buzunare.

5. Romania primitiva

In Dolj multe scoli au WC-ul in curte (sursa: http://www.mediafax.ro/social/focus-zeci-de-elevi-din-dolj-merg-la-scoli-cu-wc-ul-in-curte-platim-ca-la-oras-stam-mai-rau-ca-la-tara-foto-15604150). Inclusiv o scoala din importantul oras Craiova.

Sigur ca porcii care compun autoritatile cetrale si locale refuza de vreo 9 ani (cel putin de la 01.Ianuarie.2007) sa acceseze banii europeni (si in special fondurile structurale) destinate in mod expres reducerii decalajelor dintre tarile subdezvoltate si tarile industrializate ale Uniunii Europene.

In schimb, aceiasi porci introduc constant noi taxe si impozite pentru a putea fi finantata mafia politico-economica fara control de la UE.

6. Turism si inec

Si in acest an multi turisti romani care merg la mare au mania sa se inece. Nu conteaza ca e steag rosu, ca marea e agitata si ca fraierii nici nu prea stiu sa inoate. Nu e mare lucru de facut in astfel de cazuri, vointa acestui tip de turisti fiind suverana.

Unul dintre multiplele cazuri de inec pe litoral este descris pe sursa http://www.mediafax.ro/social/tanarul-de-17-ani-cautat-luni-de-scafandri-in-zona-digului-din-saturn-a-fost-gasit-si-adus-la-tarm-15604533.

In acest an s-au inecat vreo 40 de turisti pe litoralul romanesc! Se pare ca romanii nu mai au instinct de conservare.

7. Statul mafiot cersetor

S-a iscat o controversa legata de faptul ca statul mafiot ar avea banii pentru cumpararea sculpturii lui Brancusi, "Cumintenia pamantului", dar ar vrea sa-i mai faca de niste bani pe naivii cu "excedent bugetar" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/controverse-legate-de-cumpararea-sculpturii-cumintenia-pamantului-purtatorul-de-cuvant-al-guvernului-liviu-iolu-nu-exista-un-contract-ci-un-proces-verbal-15605651).

Cred ca marele matematician Leibniz spunea pe la 1700: "Donaţi, donaţi, donaţi! Statul mafiot vă va fi recunoscator chiar si atunci cand vă va da flit".

8. Bucurestiul primitiv

Capitala nu sta prea bine la capitolul WC-uri publice. Conform statisticilor, vreo trei mii de capitalisti (adica locuitori ai capitalei) ar sta in medie la coada la o cabina de WC public, in caz ca i-ar apuca pe toti in acelasi timp. In plus, o mana de cetateni cu apucaturi antisociale se ocupa cu mult profesionalism de distrugerea acestor cabine WC, dar doar daca nu si-au propus sa le fure cu totul (sursa: http://www.mediafax.ro/social/bucuresti-2016-o-toaleta-publica-la-3-000-de-locuitori-o-treime-dintre-cabinele-wc-din-capitala-sunt-vandalizate-altele-furate-cu-totul-15605910).

Pana acum nu exista informatii ca autoritatile ar fi prins minim un astfel de specimen si nici ca autoritatile ar dori vreodata sa fie prins cineva. Probabil ca distrugerile si furtul sunt foarte utile pentru escrocii de la stat pentru ca se toaca mereu bani publici pe reparatii sau achizitii.

9. Spitalele mimeaza lipsa medicamentelor

De multe ori s-a spus ca spitalele nu mai au medicamente. Acum a venit randul unui spital oncologic (sursa: http://www.mediafax.ro/social/ministrul-sanatatii-vlad-voiculescu-spitalele-sa-nu-stea-pana-in-ultimul-moment-pentru-a-semnala-lipsa-medicamentelor-15606075).

Drept pentru care, Sinistrul Sanatatii a venit cu indicatii pretioase: ar fi bine sa se semnaleze din timp problemele...

Dar se pare ca medicamente sunt pe piata neagra si se dau pe sub mana si la suprapret, profitandu-se de disperarea oamenilor oricum loviti de soarta.

10. Imigratie si coruptie

Imigrantii au fost mereu o vaca buna de muls. Drept pentru care, s-au pus la punct retele de trafic de migranti in Romania, membra a Uniunii Europene. O astfel de retea, intarita cu doi politisti romani de frontiera pare sa fie destructurata in acest moment (sursa: http://www.mediafax.ro/social/retea-de-traficanti-de-migranti-din-care-faceau-parte-si-doi-politisti-de-frontiera-destructurata-traficantii-cereau-sume-cuprinse-intre-700-si-2000-de-euro-15609269).

Ramane de vazut daca politistii de frontiera vor lua cu suspendare, fiind mai mult ca sigur la prima abatere. Spaguta in astfel de cazuri: intre 700 si 2000 de euro! Mai au nevoie politistii de frontiera si de salarii?

11. Munca si productivitate

Spre deosebire de sectorul privat, la stat nu exista termene precise. Se lucreaza dupa ureche, iar investitiile sunt finalizate dupa ce se... termina.

La fel ca in cazul liniei de metrou din Drumul Taberei, despre care se spunea acum 4 ani ca va fi gata in 3 ani (dar inca se lucreaza sau se mimeaza munca!), la Piata Sudului nou termen de finalizare a lucrarilor la pasaj, incepute in 2014, este 31.Decembrie.2018 fata de 31.Decembrie 2015 (sursa: http://www.mediafax.ro/social/o-noua-amanare-pentru-pasajul-auto-de-la-piata-sudului-pana-la-data-de-31-decembrie-2018-lucrarile-trebuiau-finalizate-in-decembrie-2015-15610007).

Nesimtirea statului mafiot totalitar ma copleseste. Dar daca asta e vointa poporului, exprimata la alegeri libere, nu mai am nimic de adaugat...

12. ALPAB si contractele comerciale

ALPAB a ramas fara obiectul muncii (contracte comerciale) dupa ce a concesionat gratis un teren pentru amenajarea unui club nautic, dupa care s-a asociat cu o firma cu care a construit o carciuma pe teren. :))

Faptul a ofticat actualele autoritati locale (sursa: http://www.mediafax.ro/social/administratia-lacuri-parcuri-si-agrement-din-bucuresti-nu-mai-poate-incheia-contracte-comerciale-15610720).

Normal ar fi sa se schimbe numele firmei de stat din Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement in Administraţia Lacuri Parcuri Carciumi şi Agrement. Asta daca nu cumva prin agrement se intelege exclusiv binedispunerea cetatenilor prin interdiul bauturilor alcoolice.

13. Infractionalitate in masa la asigurarile RCA

Firmele de asigurari fraudeaza cetatenii cu binecuvantarea statului mafiot totalitar.

Asigurarile in Romania sunt o simpla caterinca folosita ca pretext pentru a jefui cetatenii legal de niste bani. M-am uitat pentru asa zisul contract de asigurare a locuintei: nu exista termen pentru primirea banilor in cazul constatarii unor daune, deci sunt la bunul plac al asiguratorului.

Cica ar exista un termen legal de 10 zile pentru acordarea banilor in cazul daunelor la masini, dar doar 50% dintre dosare se solutioneaza in termenul legal, conform sursei http://www.mediafax.ro/economic/asf-doar-jumatate-din-dosarele-de-daune-rca-primesc-banii-in-termenul-legal-de-10-zile-15611469.

Deci, infractionalitate in masa la asigurarile RCA. Si ce risca firmele care nu respecta termenele legale? Probabil ca nu risca nimic, altfel... nu ar fi riscat. Probabil ca e vid legislativ; pagubitul se poate adresa justitiei daca vrea sa fie bataia de joc a firmelor de asigurare infratite cu vidul legislativ.

14. Inflatie uriasa la carnea de "guiţ"

Carnea de porc s-a tot scumpit de la inceputul anului in Romania. Conform cliseului, romanii trebuie sa scoata din buzunar (probabil pentru ca nu au portofel sau pentru ca se feresc de plati cu cardul) in medie cu 54% mai multi bani pentru a achizitiona un chil de carne de porc (sursa: http://www.mediafax.ro/economic/friptura-de-porc-devine-o-delicatesa-pretul-a-crescut-cu-peste-50-de-la-inceputul-anului-15621011).

Sa gandim pozitiv: daca s-au ieftinit Loganurile cu 30 de lei si televizoarele 4k cu 50 de lei, atunci se cheama ca inflatia este tot negativa.

15. Accidente fara numar pe drumurile penibile ale patriei

Cred ca DN1 ramane campion in acest domeniu. De exemplu, conform sursei http://www.mediafax.ro/social/accident-grav-pe-dn1-in-prahova-10-persoane-sunt-ranite-printre-care-4-copii-traficul-este-ingreunat-foto-video-15617594, intr-un astfel de accident au fost ranite 10 persoane, dintre care 4 copii.

Daca ma straduiesc, gasesc pe internet cu usurinta accidente mortale produse in ultimele doua zile, mai ales ca suntem la sfarsit de saptamana si frustrarile in trafic cresc. Dar ce rost mai are?

16. Sclavia in sistemul medical

Cica se fac presiuni pentru ca medicii sa faca garzi sub forma de "munca patriotica", fapt care in traducere libera poate fi interpretat ca o forma de sclavie (sursa: http://www.mediafax.ro/social/sindicatele-din-sanatate-avertizeaza-ca-medicii-sunt-intimidati-sa-faca-garzi-15615031).

Pe de o parte, timpul aferent muncii este normat si limitat de Codul Muncii, pe de alta parte garzile realizate de medici se platesc la un nivel absolul penibil.

Pai, bai baieti, nu mai sunt bani pentru plata garzilor pentru ca se dau salarii marite si pensii speciale la parlamentarii si primarii care si-au tot batut joc de tara?

17. Salarii decente pentru primari?!

Dupa ce au crescut "lefile" si pensiile in administratia centrala, administratia locala a sarit si ea de fund in sus si a cerut pensii speciale. Fostul prim-ministru Emil Boc, aparator al principiului contributivitatii, spune ca ar trebui sa se mareasca salariile primariilor pentru ca in acest fel pensiile ar creste automat (sursa: http://www.mediafax.ro/politic/primarul-clujului-emil-boc-primarii-sa-aiba-salarii-decente-sa-poata-avea-pensii-decente-nu-pensii-speciale-15614768).

Numai ca din ecuatie lipseste principiul competitivitatii, indispensabil pentru cresterea salariilor acestor mascarici care au cerut de-a lungul anilor spagi intre 10% si 90% din valoarea contractelor (de multe ori inoportune, inutile si ineficiente) pe bani publici.

La fel de indreptatit este si lucratorul pe salariul minim in sectorul privat sa ceara o marire de salariu pentru a avea un trai decent. Problema este ca, spre deosebire de autoritati, acesti lucratori nu-si pot vota singuri salariile si alte drepturi, la fel ca parlamentarii, nici nu am pile la parlamentari, la fel ca primarii.

18. Imbulzeala si lesinuri la un eveniment neautorizat

Moda "Colectiv" continua. Un eveniment neautorizat a avut loc la Romexpo. Conform sursei http://www.b1.ro/stiri/eveniment/aproape-de-tragedie-copii-lesinati-la-romexpo-intr-o-imbulzeala-la-un-eveniment-ce-nu-ar-fi-avut-nici-autorizatie-video-160228.html, evenimentul a fost o simpla bataie de joc la adresa a circa 2.000 de copii si adolescenti platitori de bilet (!), care au fost obligati sa astepte doua ore, sa se imbulzeasca si sa se calce in picioare, fiind inghesuiti mai intai intr-o sala mult prea mica, dupa care au fost mutati intr-o sala oricum prea mica.

Haosul si calcatul in picioare si lesinurile s-au produs atunci cand s-a anuntat ca "evenimentul" s-a anulat!

Bine ca nu s-a mai dat foc la ceva! Nu pentru ca ar fi rezultat victime si cod rosu, ci pentru ca... s-ar fi schimbat guvernul de "tehnocrati" "minunati", curati si placut uscati.

19. Sport si asasinat?!

Ura de moarte dintre asa zisii suporteri, deloc mimata, ci foarte reala, a ajuns la nou apogeu: un suporter dinamovist de 18 ani a fost omorat, fiind lovit in cap cu un baston telescopic dupa meciul Steaua - Dinamo (sursa: http://www.mediafax.ro/social/presupusul-agresor-al-suporterului-dinamovist-mort-dupa-derby-ul-cu-steaua-a-fost-arestat-15617534). Despre agresor, un agent de paza (!) s-a spus initial ca ar fi suporter al Stelei, apoi ca ar fi suporter al Rapidului. De asemenea, initial s-a spus ca suporterul dinamovist fusese lovit cu o sticla in cap.

O "placere" sa de duci pe stadion la un meci de fotbal unde se joaca mai mult teatru. Probabil ca e din categoria "arunca-te in mare cand e arborat steagul rosu".

Eu zic ca ar fi bine ca fiecare echipa sa aiba campionatul ei in care sa joace singura cu ea insasi si eventual sa termine pe locul doi. Sportul (in special fotbalul) este, ca de obicei, un simplu pretext pentru manifestarea huliganismului si violentelor fara limite.

20. Campioni la... saracie si excluziune sociala

Ca de obicei, in spiritul traditiei ultimilor ani, Romania si Bulgaria dau clasa Uniunii Europene si chiar lumii intregi la capitolele saracie si excluziune sociala (sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/romania-i-bulgaria-frunta-e-in-ue-la-riscul-de-saracie-i-excluziune-sociala--136549.html).

Cam 40% dintre romani si bulgari sunt in aceasta situatie, in timp ce media europeana este de 24,1%.

E clar ca intrarea in Uniunea Europeana ne-a adus numai beneficii... Oare daca stateam in manca noastra am fi fost saraci in proportie de 80-90% sau 120%? Cred ca daca nu intram in UE chiar si marii corupti ar fi dormit pe milioane rupti in fund si ar fi avut un aspect de sarantoci. Dar noroc cu intrarea in UE! Lasa ca o sa fie bine (daca nu cumva UE se rupe in paispe pana sa apuce vreun roman sa vada minunea)!


CONCLUZIE. Azi se implinesc 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial. Probabil ca fara jertfa de sange a romanilor de atunci si din alte momente "de cotitura", toate odioseniile zilelor noastre nu ar fi fost posibile. Oare le-o fi dat Romania Mare certificate de revolutionar celor care au luptat in Primul Razboi Mondial? Se pare ca nu era cazul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu