miercuri, 31 august 2016

"Protectie interna" a sefilor penali din Ministerul Afacerilor Interne

Ministerul care ar trebui sa vegheze la respectarea legii este de foarte multa vreme contaminat cu virusul faradelegii.

A venit randul pestelui personificat de Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Afacerilor Interne sa se imputa la cap (surse: http://www.mediafax.ro/social/fostii-sefi-ai-dipi-gelu-oltean-si-gheorghe-nicolae-audiati-in-dosarul-privind-secretizarea-ilegala-de-informatii-video-15626293 si http://www.mediafax.ro/social/rares-vaduva-seful-departamentului-de-informatii-si-protectie-interna-din-cadrul-ministerului-afacerilor-interne-a-fost-pus-sub-invinuire-de-dna-15623995).

Mai exact, Rareş Văduva, seful acestui departament, este invinuit de procurori de obisnuitele:
- Deturnare de fonduri;
- Abuz in serviciu;
- Favorizarea faptuitorului;
- Obstructionarea justitiei.

Fostii sefi ai departamentului mentionat, Gelu Oltean (in calitate de suspect) şi Gheorghe Nicolae (acuzat deja de abuz in serviciu si de deturnare de fonduri alaturi de Gabriel Oprea, fost ministru al Afacerilor interne), au fost si ei audiati.

Originalitatea "operei" infractionale consta in faptul ca, fiind vorba de deturnare grosolana de fonduri, sefii s-au gandit sa-si clasifice informatiile privind contabilitatea. Probabil ca NIR-urile, registrul de casa si deconturile de benzina au devenit secrete de stat. In acest fel, foarte firesc as spune intr-un stat mafiot totalitar, nedovedirea ciordelii a devenit problema de securitate nationala. E clar ca enciclopedia infractiunilor si-a aduagat un nou capitol.

Acum, ca a transpirat "ingineria", s-a produs o bresa de securitate. Nimeni nu mai e sigur de nimic, iar statul roman probabil ca se afla in stare de nesiguranta totala. Inamicul e peste tot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu