Protestele de strada postdecembriste au stat intotdeauna sub semnul manipularii si au apelat la prostia naivilor de buna credinta.
Texte ambigue, interpretabile, indecise, neangajate si stupide au fost afisate in chip de adevaruri imuabile.
Pe baza lor nataraii au fost chemati in strada sa amplifice democratia prostiei si sa faca jocurile grupurilor de interese.
Iata cateva exemple concrete.
1. "Iesiti din casa daca va pasa.".
Evident, un text incomplet. De ce anume ar trebui sa ne pese? Nu se stie. Adica scriitorul textului foloseste prezenta in strada a tampitelului ca pe un cec in alb, pentru a realiza o eventuala schimbare in interes personal sau in interesul celui care-l pune sa stea in strada cu textul respectiv.
Evident, se apeleaza la autoculpabilizarea celui care nu iese din casa, care se simte vinovat pentru ca nu-i pasa, desi nu stie exact de ce ar trebui sa-i pese.
2. "Stai linistit pe canapea, strig eu si pentru tine.".
Sursa foto: B1 TV, http://inregistrari.b1.ro/view-%C8%98tiri_ora_20-41.html.
Asta e o alta magarie culpabilizanta pe care se bazeaza fortele manipulatoare in incercarea lor de a scoate lumea masiv in strada.
Pe de o parte, boul care zice ca striga pentru mine nu are niciun mandat de la mine ca sa strige sau sa ma reprezinte. In numele meu as striga in strada doar "Nu fi prost cum ai mai fost!".
Pe de alta parte, rahatul obraznic (sau rahatii obraznici) care ma indeamna superior sa stau pe canapea nu a (sau nu au) ajuns in strada la invitatia mea. Eu nu-l indemn sa stea acasa sau pe strada, el nu trebuie sa ma indemne, mai ales in acest stil, sa merg in strada sau sa stau acasa. Fac ce-mi place, sunt cetatean liber.
In concluzie, stai cretinelule unde vrei (sau stati cretineilor unde vreti), nu ma intereseaza.
3. "Numai iesind in strada se poate schimba ceva.".
Al treilea indemn catre cetateni sa iasa masiv in strada!
In acelasi timp, iata un alt indemn ambiguu, care nu garanteaza ca schimbarea are loc in bine! De unde stiu latraii acestui slogan ca nu urmeaza o schimbare in rau? Daca se schimba situatia in rau, atunci are sens sa mai iesim in strada?
In plus, oare de ce sunt ametitii astia convinsi ca e adevarat ce spun? Chiar se schimba ceva numai iesind in strada? Cine vrea o majorare de salariu trebuie sa iasa in strada? Cine vrea un iaht trebuie sa iasa in strada? Cine vrea un avion personal trebuie sa iasa in strada? Cine vrea autostrazi trebuie sa iasa in strada? Cine nu mai vrea proteste de strada trebuie sa iasa in strada si sa strige "Jos protestul!"? :))
Cine vrea sa nu mai fie Trump presedinte trebuie sa iasa in strada? Pai, au tot iesit astfel de doritori in strada si nu s-a schimbat realitatea dupa placul lor.
Deci, dupa parerea mea, imbecilitatea sloganului este evidenta.
4. "Ultima solutie, inc-o revolutie".
Asta mi se pare din categoria retardatului incurabil. Nu de alta, dar a fost caderea comunismului o solutie pentru cetatenii obisnuiti? Se stie ca si atunci a avut loc o "revolutie", mai exact Revolutia Infractorilor.
Caderea comunismului a fost solutia perfecta pentru ca tara sa fie cuprinsa de dezindustrializare, de non agricultura, de saracie, de somaj, de datorii externe si de furt masiv al banilor publici. In spitalele postdecembriste, dupa cum am vazut, intr-un singur an s-au produs in Romania 27.400 de decese evitabile, dupa ce s-a spus ca pe vremea comunismului ne tinea Ceasca fara haleala, fara caldura si fara oxigen la capataiul bolnavilor. Daca ar fi adevarate aceste lucruri despre Ceasca, atunci de ce nu s-a schimbat nimic in bine pentru simplii cetateni dupa mitralierea mafiota a "dictatorului"?
Sunt acum cei 40% de saraci ai Romaniei prea satui, supraincalziti si supra asistati medical? Evident, nici pomeneala de asa ceva.
Intr-un alt sens, s-a spus ca pe vremea comunismului era "dictatura". Unul, teoretic, decidea pentru toti. Dupa care a cazut comunismul si a venit democratia. Esenta democratiei este votul popular. Poporul isi alege prin vot liber reprezentantii, teoretic dintre cei mai destoinici, mai gospodari, mai desptepti si mai capabili. Pai, nici asa nu e bine?
Daca inteleg eu bine, inainte nu era bine sa decida unul pentru toti (teoretic); nici acum nu e bine sa decidem noi pentru noi prin vot liber (teoretic).
Se vrea o revolutie. Exista undeva un program al acestei revolutii? Exista undeva explicatii ale noului sistem economico-social propus? Se pune in evidenta undeva ce e rau si cum trebuie schimbat ca sa fie bine? Evident ca nu. Adica asa zisa revolutie este o evidenta prosteala pe care idiotii utili, cu drept si chef de protest, sunt invitati sa o sustina!
In lumina celor aratate mai sus, se vede fara dubii ca "multinationalistii" "educati", "frumosi" si "liberi" din strada au o gandire extrem de limitata si de precara.
Schimbarea in bine fara buna credinta, fara dezbatere si fara acceptarea argumentelor logice firesti nu exista. Schimbarea in bine doar pe baza latratului in strada iar nu exista. Indiferent de cata buna credinta cred ca au unii, protestele postdecembriste din strada au fost pana acum doar prosteala si manipulare.
Un popor rational si cu discernamant si-ar alege lideri care sa-i duca spre progres, civilizatie si prosperitate. Un popor rational si cu discernamant nu ar incerca sa-si darame guvernul legitim instalat la nici o luna de la alegeri pentru ca nu-i convin niste propuneri legislative ale acestuia!
A fost, de exemplu, mai bine pana acum, cand s-au taiat ilegal intre 500.000 si 1.000.000 de hectare de padure? Pentru aceasta nerespectare globala a legii nu a mai protestat nimeni!
De toate motivele expuse mai sus, coroborate cu faptul ca un membru al grupului Divertis spunea candva intr-o sceneta ca nu a citit afisul "Cetateni, ganditi!" pentru ca nu l-a scris nimeni, inchei acest articol intr-o nota optimista:
joi, 2 februarie 2017
Sloganurile de la proteste: manipulare si apel la prostie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu