1.1. Amorsa iesirii in strada in 1989:
"Aparent, totul a pornit de la un proces de evacuare a unui preot care a fost mutat de cultul respectiv şi nu vroia să se evacueze, care, însă, anterior, a făcut declaraţii antiromâneşti la Budapesta şi s-a aliat cu cercurile revizioniste ostile integrităţii României."!
"Acum reiese clar că de fapt aceasta a fost pretext, că a fost pregătit din timp de agenţiile străine din străinătate şi de cercurile antisocialiste şi din Est şi din Vest."!
Asa spunea Ceausescu in teleconferinta pe tema evenimentelor de la Timisoara (sursa: https://mariusmioc.wordpress.com/2010/01/26/ceausescu-17-decembrie-1989-intr-o-ora-trebuie-restabilita-complet-ordinea-la-timisoara-audio/).
O fi vorbit prostii "dictatorul"?
Din cate stiu, Laszlo Tokes este si acum impotriva integritatii teritoriale romanesti.
Pe sursa https://ro.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1szl%C3%B3_T%C5%91k%C3%A9s este scris:
"László Tőkés a fost desemnat președinte al Consiliului Autonomiei Maghiare din Bazinul Carpatic, un consiliu multinațional care coordonează acțiuni maghiare pentru autonomie în Slovacia, Croația, Serbia, Ucraina, România (deci în Bazinul Panonic, Bazinul Carpatic și Ucraina subcarpatică)."!
"Deasemenea, la 27 iunie 2013 el a cerut guvernului de la Budapesta, lui Viktor Orban, să activeze politic pentru crea un sistem (maghiar) de cooperare națională prin care să se obțină drepturi de Protector în Transilvania, ceea ce ar fi un amestec în politica internă a României."!
"La 3 martie 2016, președintele Klaus Iohannis a anunțat că a decis să-i retragă Ordinul „Steaua României” lui Laszlo Tokes [n.a.: decoratie oferita de Traian Basescu in decembrie 2009!]."!
1.2. Amorsa iesirii in strada in 2017: protestatarii considera ca niste acte normative (elaborate pornind de la hotarari ale Curtii Constitutionale si de la faptul ca Romania este sanctionata la CEDO pentru supraaglomerarea puscariilor) sunt facute cu dedicatie pentru ca Liviu Dragnea, liderul PSD, sa scape de puscarie.
2.1. Reactia presei straine in 1989: intr-o prima faza s-a vorbit de o revolta populara spontana, s-a spus ca romanii s-au ridicat pentru libertate, ca romanii s-au saturat de comunism. In scurt timp dupa aceea s-a vorbit de o lovitura de stat.
Urmarea? Singura care s-a bucurat de libertate a fost... coruptia, care s-a generalizat. In decembrie 1989 a avut loc Revolutia Infractorilor. Pentru asta s-a iesit in strada in 1989, pentru coruptie? Daca nu s-a strigat in 1989 "Vrem coruptie!", atunci de ce s-au ales protestatarii cu ea? De ce s-a ales poporul roman cu ea? Nu cumva pentru ca poporul roman e prost si usor de manipulat? Nu cumva pentru ca lumea naiva din strada e folosita ca pretext pentru schimbare, dar schimbarea nu se face niciodata asa cum ar dori strada, ci asa cum vor cei care controleaza strada?
In Romania zilelor noastre, coruptia exista in randurile politicienilor. Coruptia exista in ministere, primarii si consilii judetene.
Coruptie exista in toate institutiile statului: in justitie, in procuratura, in politie, la ANAF, la directiile de sanatate publica, in invatamant, in administrarea padurilor, la retrocedari, in sanatate, la, pompieri, la inspectoratele de munca si asa mai departe (cine le poate sti pe toate?).
Dincolo de asta, nimeni nu poate spune cata inechitate legala exista in Romania.
Un prim exemplu: obligatia legala a persoanelor fizice si juridice de a lucra cu bancile, in masura in care bancile impun comisioane dupa bunul plac, in special comisioanele la retragerea de bani. Poate s-a remarcat reclama Raiffeisen Bank despre comisioane zero, "cum e si normal"! De ce pana la aparitia pachetului cu comisioane zero totul a fost anormal, domnule Steven van Groningen?
Un alt exemplu este legat de politele de asigurare obligatorii prin lege, unde asa zisul asigurat plateste taxa de asigurare fara sa stie conditiile concrete in care va fi despagubit (nici macar daca exista o durata maxima legala obligatorie de a se constata paguba asigurata si de a se plati daunele!).
2.2. Reactia presei straine in 2017: se vorbeste despre cetatenii care se ridica impotriva coruptiei si de guvernul care nu lupta impotriva coruptiei. Publicatia "Le Monde" il prezinta pe Liviu Dragnea ca fiind "chipul coruptiei romanesti" (sursa: http://www.lemonde.fr/europe/article/2017/02/06/liviu-dragnea-le-visage-de-la-corruption-roumaine_5075212_3214.html, unde comentariile sunt conditionate de abonarea pe 1 euro la publicatie).
Protestatarii din strada sunt adulati de presa straina si de oficiali straini, in timp ce guvernul este pus la zid. Cererile protestatarilor sunt considerate din start legitime, faptul ca lumea este in strada este considerat minunat (surse: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/declaratii-ale-romanilor-care-explica-de-ce-ies-in-strada-publicate-de-the-guardian-664770; http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/jurnalist-sarb-despre-proteste-arata-ca-o-sarbatoare-cu-multi-tineri-si-oraseni-foarte-educati-664715; http://www.prosport.ro/alte-sporturi/alte-sporturi/un-senator-din-sua-care-se-uita-la-super-bowl-a-ramas-mut-de-uimire-cand-a-vazut-protestele-din-piata-victoriei-ce-mesaje-a-postat-pe-twitter-16151786; http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/legea-gratierii/oficial-european-lupta-anticoruptie-trebuie-sa-continue-nu-trebuie-lasata-incompleta-664599).
Atat doar, ca nimeni din presa straina nu vorbeste de faptul ca lupta impotriva coruptiei in Romania inseamna incalcarea drepturilor presupusilor corupti, ca asa zisa lupta impotriva coruptiei a inceput sa insemne in ultima vreme doar:
- spectacol cu catuse,
- dosare facute doar pe baza denunturilor unora deja condamnati,
- presiuni facute de procurori asupra diverselor persoane pentru a face denunturi impotriva adversarilor politici,
- restituirea dosarelor de catre instante catre procurori pentru ca sunt prost intocmite.
Nimeni din presa straina nu vorbeste de faptul denuntul a devenit o arma politica si ca este suficient un denunt pentru ca persoanele incomode taberei politice care controleaza justitia si procuratura (sau o parte semnificativa din justitie si procuratura, cu putere si influenta) sa fie anchetati si considerati penali.
Nimeni din presa straina nu vorbeste de faptul au trecut 10 luni de cand lui Liviu Dragnea nu i s-a transmis in termenul legal de 30 zile motivarea sentintei prin care a fost condamnat.
Asta e lupta impotriva coruptiei in Romania? O lupta bazata pe incalcarea legii de catre apropiatii lui Iohannis, impotriva adversarilor politici ai lui Iohannis?
Asta e informarea "corecta" din presa straina?
Iata ce aberatie scrie pe sursa http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/legea-gratierii/oficial-european-lupta-anticoruptie-trebuie-sa-continue-nu-trebuie-lasata-incompleta-664599:
"Este a doua oară în mai puţin de o săptămână când Comisia Europeană avertizează Bucureştiul în privinţa modificărilor controversate ale Codului penal şi Codului de procedură penală. Săptămâna trecută, acelaşi oficial spunea în Parlamentul European că modificarea legislaţiei anticorupţie ar putea afecta acordarea fondurilor europene către România."!
Dupa cum vad, justitia in Romania este facuta in strada, de catre presa si din opiniile unor oficiali externi.
Daca strada, presa si oficialii externi spun ca in cazul lui Liviu Dragnea nu s-a incalcat legea, atunci nu s-a incalcat legea? Eu refuz sa tin cont de opinia flagrant gresita a unui grup numeros de persoane (sute de mii) care au iesit foarte zgomotos in strada ca sa latre prostii.
Asta e lupta impotriva coruptiei in Romania si in afara ei? Asa se vede dreptatea in Romania si in afara ei?
Lupta impotriva coruptiei este o mascarada in Romania, in conditiile in care Dragnea este condamnat ilegal in dosarul referendumului, in timp ce procurorii si justitia nu au gasit nimic impotriva firmei SC Tel Drum SA, despre care se spune ca este abonata la contracte cu statul pentru ca ar avea legaturi (pana acum nedovedite ca ilegale in instanta) cu Liviu Dragnea (surse, de exemplu: http://adevarul.ro/locale/alexandria/tel-drum-istoria-mega-afaceri-increngaturi-duc-laliviu-dragnea-firma-controlata-hartie-fostii-colegi-liceu-liderului-psd-1_562654aaf5eaafab2cdad5e1/index.html; http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-18713690-tel-drum-serie-exceptionala-contracte-castigate-statul-cand-liviu-dragnea-guvern-peste-100-milioane-euro-3-ani.htm).
Nu strada, nu presa romaneasca sau straina si nu functionarii europeni sau de oriunde stabilesc cine este corupt si cine nu in Romania.
Nu strada, nu presa romaneasca sau straina si nu functionarii europeni sau de oriunde darama un guvern legitim in Romania, ca sa vina la putere coruptii lor!
Jos labele de pe nataraii dezinformati din strada!
Jos prostia si manipularea!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu