Sectorul bugetar este un stat paralel extrem de costisitor, care trebuie plătit cu orice preț de către români!
De aceea avem inflație galopantă și inginerii financiare ale statului mafiot totalitar român: ca să se acopere gaura bugetară pe care o face zilnic sectorul bugetar.
Printre cele mai ticăloase inginerii financiare realizate de statul mafiot totalitar român putem evidenția:
1. Împrumuturi externe la dobânzi uriașe;
2. Creșterea constantă a taxelor și impozitelor;
3. Impunerea de prețuri aberante la produse alimentare de bază și utilități!!!
Un adevărat genocid economico-social!
Statul mafiot totalitar român a dus constant o politică anticetățean. Măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent, nu există! Articolul 47 din Constituția României, referitor la nivelul de trai, este constant călcat în picioare de către autorități.
Există doar un program de sărăcire deliberată și de falimentare constantă a cetățenilor din afara sferei sectorului bugetar.
Pe exemplul concret al prețului energiei electrice, avem declarația premierului Nicolae Ciucă:
„O reducere a prețului nu se poate”
(sursa: https://www.mediafax.ro/politic/premierul-nicolae-ciuca-romanii-nu-trebuie-sa-primeasca-facturi-duble-o-reducere-a-pretului-nu-se-poate-21054505).
În mod straniu, românii nu pot plăti un preț mai mic la energie electrică. Pentru că așa vrea statul, în frunte cu premierul.
Conform sursei https://ziarulunirea.ro/romania-al-treilea-cel-mai-mare-tarif-la-energie-electrica-din-europa-topul-tarilor-cu-cel-mai-mic-pret-784239/, pe 28.Iulie.2022, România înregistra
„al treilea cel mai mare tarif la energie electrică din Europa”.
România plătea 516,3 euro/MWh, doar Franța (529,6 euro/MWH) și Italia (518,3 euro/MWH) înregistrând prețuri superioare.
Dar la prețuri inferioare discrepanța este uriașă:
Suedia: 42,8 euro/MWh; Finlanda: 83,2 euro/MWh; Portugalia și Spania: 148,2 euro/MWh; Norvegia: 148,4 euro/MWh; Estonia: 154,5 euro/MWh; Danemarca: 188,4 euro/MWh; Lituania: 241,9 euro/MWh; Letonia: 241,9 euro/MWh; Polonia: 235,5 euro/MWh!!!
Ce o recomandă pe România să fie practic egală cu Franța și Italia la prețul energiei electrice?
În afară de ticăloșia autorităților române, absolut nimic.
Mai mult, sursa https://www.contributors.ro/anomalia-pietei-libere-de-energie-din-romania-si-o-mostra-de-prostie-europeana/ pune în evidență
„Anomalia „pieței libere” de energie din România și o mostră de prostie europeană”!
Conform sursei citate,
„„Liberalizarea” pieței energiei la noi este o gogoașă vândută fraierilor. Piața energetică liberă românească este o butaforie pe care șmecherii ne-o prezintă ca pe o cerință a Uniunii Europene dar reinterpretată de ei.”.
Sursa citată menționează multe anomalii ale celor două așa zise burse specializate în energie care activează în România:
1. Bursele din România nu au decât participanți acreditați de ANRE;
2. Bursele din România nu au mecanisme de reglementare și monitorizare;
3. Bursele din România nu și-au standardizat marfa;
4. Bursele din România nu au o instituție independentă care să garanteze finalitatea tranzacțiilor (astfel că există cumpărători de bună credință care nu-și primesc marfa tranzacționată pentru că vânzătorul nu este penalizat corespunzător).
În plus, întreaga industrie energetică este distrusă de piața pe care se vând toate tipurile de energie electrică.
Toate aceste conduc la ideea că piața românească de energie a fost lăsată deliberat manipulabilă prin grija statului mafiot totalitar român, pentru ca românii să plătească prețuri astronomice la energie.
Să nu ne lăsăm seduși de „plafonări”: o dată și o dată se termină și cu astea! Este doar o perioadă de tranziție către marea ticăloșie a prețurilor uriașe pe care le vom plăti pentru energie!
De fapt, mulți deja cunosc toate acestea. Scumpirile la energie au venit cu mult înaintea operațiunii speciale din Ucraina a Rusiei.
De ce nu ne permitem să trăim decent din muncă cinstită, Iohannis, Ciucă și restul mafiei politico-economice? Pentru că ne manipulați voi discreționar viețile ca să puteți întreține falimentarul sector bugetar?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu