O mare firma de stat, Hidroelectrica SA, fara concurenta in domeniul sau de activitate (cate hidrocentrale private exista, de exemplu, pe Dunare?), a avut rezultate financiare scandalos de contradictorii. Daca anul trecut (2012) firma a avut in primele 5 luni o pierdere de 190 milioane de lei si a cerut intrarea in insolventa, anul acesta (2013) firma a avut in primele 5 luni un profit record de 399 milioane de lei si a reusit sa iasa din insolventa!
Cum sunt posibile astfel de situatii fara implicarea unor factori de raspundere din statul mafiot, niciodata trasi la raspundere de puterea juridica, asa zis independenta? Este frauda de la Hidroelectrica prea mica pentru a putea fi vazuta de procurori si pentru a face institutiile competente ale statului sa se autosesizeze?
In primul rand, pierderile firmei Hidroelectrica SA au fost generate de contractele cu asa zisii "baieti destepti", intermediari fara nicio utilitate, care doar capusau firma si care incasau bani fara sa produca niciun fel de valoare adaugata. Firmele respective sunt: Energy Holding, Alpiq Romenergie, Alpiq RomIndustries, EFT AG, EFT România si Europec (sursa: http://adevarul.ro/economie/afaceri/cum-arata-hidroelectrica-an-insolventa-1_51c9c8a7c7b855ff56c6e0a1/index.html). Denuntarea contractelor cu aceste firme a adus firmei Hidroelectrica SA incasari in plus in valoare de 250 de milioane de lei.
In al doilea rand, pierderile firmei Hidroelectrica SA au fost generate de firme din industrie care primeau energie ieftina: Alro, Electromagnetica, Elsid si Electrocarbon (sursa: http://adevarul.ro/economie/afaceri/cum-arata-hidroelectrica-an-insolventa-1_51c9c8a7c7b855ff56c6e0a1/index.html). Contractele cu aceste firme au fost mentinute, dar preturile s-au modificat, ajungand la valori corecte in raport cu cheltuielile de productie ale Hidroelectrica SA. Din aceasta operatiune firma Hidroelectrica SA a incasat in plus 88 de milioane de lei.
Iata cum, fara nimic spectaculos, ci doar renuntandu-se la niste contracte paguboase si ilogice (care ar fi trebuit din start sa fie nule de drept prin reglementari juridice care chiar si azi inca lipsesc!) si prin actualizarea pretului de vanzare al energiei electrice la o valoare rezonabila si profitabila pentru firma producatoare, s-a rezolvat cazul. Firma Hidroelectrica nu a mai fost jefuita si nu mai produce arierate.
Raman niste intrebari pentru statul mafiot roman.
1. Cum este posibil ca statul sa fie de acord cu niste contracte ale unei firme de stat care duc la autofalimentarea acestei firme de stat?
2. Cum este posibil ca statul sa fie de acord cu faptul ca o firma de stat vinde un produs al sau la un pret care duce la autofalimentarea acestei firme de stat?
3. Unde este eficienta capitalista in contractele Hidroelectrica SA cu firmele Energy Holding, Alpiq Romenergie, Alpiq RomIndustries, EFT AG, EFT România, Europec, Alro, Electromagnetica, Elsid si Electrocarbon, din moment ce aceste contracte generau din start pierderi pentru Hidroelectrica SA?
4. In cate firme de stat, statul mafiot a patronat jaful si devalizarea acestora?
5. Aceste situatii de la Hidroelectrica SA si din alte firme de stat au legatura cu capitalismul sau cu crima organizata de catre statul mafiot roman?
Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica a facut urmatoarele declaratii extrem de relevante (conform sursei http://www.finantistii.ro/companii/hidroelectrica-a-iesit-din-insolventa-ce-urmeaza-79206):
"De la o pierdere de 190 milioane lei pe primele cinci luni ale anului 2012, la un profit record de 399 milioane lei pe primele cinci luni ale anului 2013. Profitul consemnat de Hidroelectrica pe primele cinci luni ale anului 2013 este cu 110 milioane lei mai mare decat profitul inregistrat de societate pe intreg anul 2010, cand societatea a inregistrat un maxim al productiei de 19, 8 TWh." [!!!]
...
"Insolventa Hidroelectrica a rasturnat eterna paradigma ca Statul este un prost administrator. Si companiile statului pot genera valoare, performanta, profit si incredere daca sunt administrate de profesionisti. Cand Statul va intelege ca managementul companiilor sale trebuie incredintat unor oameni recomandati de competente profesionale, probitate morala, capabilitati manageriale si nu de carnetul de partid, atunci Statul va deveni un bun administrator. Atunci companiile statului nu vor mai genera doar arierate, somaj, falimente sau privatizari paguboase ci vor deveni adevarate motoare de crestere economica si piloni de stabilitate sociala" [!!!]
Despre contractul incheiat intre Hidroelectrica SA si Energy Holding, sursa http://www.hotnews.ro/stiri-contributors-12877269-contractul-energy-holding-aflat-despre-baietii-destepti-cum-dat-toti-teapa.htm informeaza ca:
"Contractul acesta arată cum s-au făcut bani în România în ultimul deceniu şi cum toată lumea, toate partidele, toţi politicienii au fost complici la marele jaf naţional din bani publici. Şi, poate mai mult decât orice, arată de ce avem nevoie de o justiţie funcţională care să destructureze reţelele de parazitat statul." [!!!]
Ce institutie din Romania poate destructura statul mafiot roman? Ce institutie poate aresta, judeca, condamna toate partidele si toţi politicienii complici la marele jaf naţional din bani publici? Ce institutie poate recupera prejudiciile de
la toate partidele si de la toţi politicienii complici la marele jaf
naţional din bani publici?
DOVLEAC DE HALLOWEEN
Acum 6 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu