Coruptia este sportul preferat al autoritatilor peste tot in lume, fiind cea mai frecventa infractiune comisa de politicieni. Gogosile cu "binele poporului" si "propasirea natiei" se vand foarte bine peste tot, in lumea excesiv de plina de creduli cu drept si chef de vot. In spatele vorbelor se ascund atrocitatile socio-economice comise de mafiile politico-economice nationale.
Spre deosebire de cele comise de infractorii de drept comun, infractiunile comise de politicieni nu sunt evidente oricarui cetatean de rand. Putem vedea pe un infractor "cinstit" furand din cofetarie, pe altul comitand un accident de masina, pe altul facand camatarie, pe altul lovind... Dar infractiunile comise de politicieni nu pot fi dovedite decat de institutii specializate care au acces la documente si care stiu sa interpreteze acele documente.
Daca si institutiile care se ocupa cu combaterea crimei organizate (din care face sparte si coruptia) sunt corupte la randul lor, atunci simplii cetateni se gasesc lipsiti de aparare in fata unor armate de infractori care se acopera unii pe altii in scopul devalizarii banilor publici care compun bugetele nationale sau transnationale.
Este lumea in "criza" prelungita? Tot mai multi oameni nu au ce manca, de parca am trai in comuna primitiva? Sunt cele mai clare dovezi ale ticalosiei globale. Cu atat mai jenant pentru "civilizata" Uniune Europeana, plina de politicieni corupti.
Prezint mai jos cazuri cu tari care au "oferit" prim ministri acuzati de coruptie; unii dintre ei au fost deja condamnati.
1. Portugalia
Conform sursei http://www.agerpres.ro/externe/2014/11/25/portugalia-fostul-prim-ministru-jose-socrates-plasat-in-detentie-provizorie-02-13-43, de azi, 25.Noiembrie.2014 [!]:
"Fostul prim-ministru portughez Jose Socrates, arestat vineri pe aeroportul din Lisabona, a fost plasat luni în detenție provizorie după un interogatoriu maraton, a anunțat justiția portugheză, informează AFP.
Socrates, 57 de ani, a fost pus sub acuzare "pentru fraudă fiscală, corupție și spălare de bani", potrivit unei decizii a judecătorului de instrucție citită în fața presei.".
2. Irlanda
Conform http://www.telegrafonline.ro/1166652000/articol/16833/irlanda__acuzatii_de_coruptie.html, din 21.Decembrie.2006:
"Fostul premier irlandez Charles Haughey a primit bani de la mai mulţi oameni de afaceri, în schimbul unor favoruri, timp de 17 ani, se arată în concluziile unei investigaţii care s-a desfăşurat pe o perioadă îndelungată. Tribunalul Moriarty, ce funcţionează încă din 1997, a precizat în raportul de 700 de pagini că Charles Haughey, care a decedat în iunie, la vîrsta de 80 de ani, a acceptat milioane de euro de la afacerişti bogaţi, într-o perioadă în care Irlanda avea probleme economice. Ancheta a respins dovezile prezentate de fostul premier, prin care justifica acceptarea donaţiilor personale, argumentînd că acestea proveneau de la cetăţeni fără interese, care doreau să ajute un politician ale cărui viziuni le împărtăşeau. Acesta este primul raport al Tribunalului, înfiinţat în urmă cu nouă ani de actualul premier, Bertie Ahern, pentru a investiga sumele primite de Haughey în perioada în care a fost prim-ministru.".
3. Israel
Conform sursei http://www.agerpres.ro/externe/2014/05/13/fostul-premier-israelian-ehud-olmert-condamnat-la-inchisoare-pentru-coruptie-11-16-24, din 13.Mai.2014:
"Fostul prim-ministru israelian Ehud Olmert a fost condamnat marți la șase ani de închisoare pentru luare de mită, într-un răsunător scandal imobiliar pe când era primar al Ierusalimului (1993-2003), aceasta fiind prima condamnare cu executare a unui șef de guvern în Israel, relatează Reuters și AFP.".
4. Italia
Conform sursei http://www.click.ro/news/extern/fostul-prim-ministru-italian-silvio-berlusconi-condamnat-la-patru-ani-de-inchisoare-cu-0, din 26.Octombrie.2012:
"Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare într-un dosar de fraudă fiscală. Sentinţa a fost redusă la un an, însă, dat fiind că beneficiază de prescriere pentru o parte din infracţiuni, informează AFP.".
5. Slovenia
Conform sursei http://www.hotnews.ro/stiri-international-17127203-slovenia-fostul-premier-janez-jansa-fost-condamnat-doi-ani-inchisoare.htm, din 28.Aprilie.2014:
"Curtea de apel slovena a confirmat luni condamnarea la doi ani de inchisoare a fostului premier Janez Jansa, figura majora, de peste 20 de ani, a vietii politice din aceasta mica tara a zonei euro, scrie AFP.
Jansa, seful principalului partid conservator (SDS), a fost declarat vinovat de coruptie dupa ce a semnat in 2006 - cand era prim ministru - cel mai mare contract de armament al acestei tari, cu societatea finlandeza Patria, in valoare de 278 milioane euro.".
6. Croatia
Conform sursei http://www.agerpres.ro/externe/2014/06/13/pedeapsa-redusa-in-apel-pentru-fostul-prim-ministru-croat-ivo-sanader-condamnat-pentru-coruptie-18-54-23, din 13.Iunie.2014,
"Curtea Supremă croată a confirmat vineri condamnarea pentru corupție a fostului premier Ivo Sanader, reducându-i însă pedeapsa inițială de 10 ani de închisoare la opt ani și jumătate în spatele gratiilor, relatează France Presse, citând o sursă juridică.
Sanader, în vârstă de 61 de ani, fusese condamnat în noiembrie 2012 de tribunalul regional din Zagreb la 10 ani de închisoare pentru corupție într-un proces cu implicații în Ungaria și în Austria.
El a fost găsit vinovat atunci de luarea unei mite în valoare de 5 milioane de euro de la MOL când grupul petrolier și gazier ungar a preluat societatea croată INA în 2009. Potrivit analiștilor, acest verdict definitiv va consolida poziția justiției croate care vrea să îl judece în absență pe președintele director general al MOL, Zsolt Hernadi, acuzat că i-a dat mită lui Sanader.
Printre altele, Ivo Sanader a mai fost condamnat în 2012 pentru că ar fi acceptat un comision ilegal de 482.000 de euro pe marginea unui credit acordat Croației de banca austriacă Hypo Alpe Adria Group în timpul războiului sârbo-croat din 1991-1995, pe vremea când era ministru adjunct al afacerilor externe.".
7. Ca un bonus, despre Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, desi neacuzat in justitie, se afirma urmatoarele (sursa: http://www.agerpres.ro/externe/2014/11/24/scandalul-luxleaks-nu-ma-mai-insultati-a-cerut-juncker-alesilor-eurofobi-23-26-01, de ieri, 24.Noiembrie.2014):
"Juncker "a permis multinaționalelor să bage miliarde în buzunare" prin sistemul de evaziune fiscală în vigoare în Luxemburg, unde el a fost prim-ministru din 1995 până în 2013, a acuzat italianul Marco Zanni, de la "Mișcarea 5 Stele".".
"Sunteți pătat și atât timp cât sunteți în acest post, aceasta se va răspândi în întreaga Comisie", a acuzat la rândul său britanicul Steven Woolfe.
"Nicio persoană cu bun simț nu poate să creadă că vă puteți bate sincer și ferm pentru a anula mâine ceea ce ați făcut", a declarat și președintele Frontului Național francez, Marine Le Pen.
"Ar fi la fel de credibil să fie numit Al Capone președintele comisiei +securitate și etică+", a ironizat șefa extremei-drepte franceze."!
E clar ca nu suntem deloc pe maini bune si ca peste tot in lume politicienii nu dorm de grija fraudarii banilor publici!
Asta mi se pare o mare provocare a lumii moderne: cum sa se instaureze transparenta reala la nivel inalt si cum sa dispara coruptia?
Cel mai simplu pentru inceput, eu cred ca ar trebui reduse taxele cu minim 80%!!! In acest fel s-ar evita complicatiile. In acest fel derbedeii incravatati ar ramane fara obiectul muncii si nu ar mai avea ce sa fure, in conditiile in care orice asa zis mecanism de control ofera in fapt locuri de munca altor corupti. Ce sa zic, foarte frica le e politicienilor cu oameni de teapa Alinei Bica la DIICOT! Cu cat vor avea politicienii pe mana mai putini bani publici, cu atat va exista mai putina crima organizata.
Nu se spune ca a cazut comunismul si s-a facut capitalism in Romania pentru a exista initiativa privata? Pai atunci, de ce are statul mafiot totalitar roman atatia bani publici pe mana? Unde e initiativa privata? De ce vrea Uniunea Europeana sa aiba tot mai multi bani publici pe mana? Pentru ca fraudele comise cu bani europeni sunt si mai greu accesibile cetatenilor obisnuiti? Unde este eficienta cheltuirii banilor publici europeni acordati ca subventii, ajutoare, finantari, din moment ce Uniunea Europeana se afla vesnic in criza dupa 2008? Tot ce spun politicienii nationali, europeni sau chiar si de la Organizatia Natiunilor Unite sunt doar minciuni, din moment ce statisticile arata ca saracia, somajul, bolile, primitivismul si foametea cresc peste tot in lume.
Las' ca daca e nevoie de investitii in infrastructura, se asociaza privatii si le realizeaza pe banii pe care politicienii nu ar mai avea dreptul sa-i fure. Ce au avut de castigat romanii ca au muncit ca prostii si au platit taxe direct in buzunarul Bechtelului, prim grija statului mafiot totalitar roman?
Prea se fura banii publici de zeci de ani de catre politicienii corupti! Prea USOR se fura banii publici de zeci de ani de catre politicienii corupti! Dupa cum s-a vazut, nici nu l-am citat mai sus pe al nostru fost prim ministru Adrian Nastase, deja condamnat si el.
O dovada evidenta a colectarii inutile de taxe sunt ajutoarele lu' Peste. Adica statul si Uniunea Europeana saracesc mai intai pe toata lumea cu ajutorul taxelor uriase, pentru a restitui apoi un procent infim sub forma de ajutoare si pentru a poza in binefacatori? Ce mai e si bataia asta de joc? Lasati banii la oameni, ca sa nu mai fie nevoie sa mimati "programe sociale", bai politicienilor! Iar mascaricii de nimic angajati pe pile la distribuirea ajutoarelor n-au decat sa ramana fara locuri de munca.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu