Profitand de viciile legislative, mafia de la ANRP a realizat urmatoarea "performanta": intre 2008 si 2011 (in anii de "criza", in anii masurilor "dure dar necesare") a solutionat 1407 dosare conform numarului de inregistrare de la Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor si 2269 dosare cu prioritate, considerandu-le cazuri exceptionale!
De unde rezulta ca aceste cazuri exceptionale reprezinta o stare de normalitate, iar cei care nu sunt cazuri exceptionale sunt... exceptia de la regula.
Cum s-ar spune, cam asta e starea de normalitate in Romania: e normal sa fi anormal si e anormal sa fi normal... Ba chiar inclin sa cred ca persoanele normale sunt vazute in Romania ca niste ciudatenii ale naturii. Poate ca ar fi bine ca persoanele normale din Romania sa fie declarate monumente ale naturii! :)
Sintagma "cazuri exceptionale, temeinic motivate" nu a fost definita in mod deliberat de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor pentru a favoriza abuzurile, coruptia, infractorii si furtul masiv de bani publici (la fel ca in multe alte cazuri si domenii).
Astfel incat am remarcat ca urmatoarele situatii "s-au incadrat" la cazuri exceptionale:
- tulburare depresivă recurentă,
- obezitate,
- psoriazis,
- dislipidemie colecist,
- paranoia,
- lombosciatică,
- osteoporoză,
- atacuri panică recurente,
- colon iritabil, hemoroizi.
In mod ciudat, lipseste cazul medical general valabil "nu suporta conditiile de detentie". Oare s-a verificat (de dragul egalitatii de sanse si tratament) starea de sanatate a celor care nu s-au constituit in "cazuri exceptionale"?
Altfel, discretionarul Secretariat al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor a gandit ca e mai bine sa su se desemneze aleatoriu evaluatorii proprietatilor de retrocedat, conform dispozitiilor OUG nr. 34/2006, ci sa-i propuna. Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a aprobat toate nominalizarile fara sa-si bata capul cu modul in care s-au facut aceste nominalizari, ceea ce arata de cata egalitate de sanse si tratament au avut parte evaluatorii fara pile, in ce "mediu concurential" ne scaldam si ce sanse reale la prosperitate au naivii care-si imagineaza ca pot face vreo branza muncind 25 de ore din 24!
Conform Raportului corpului de control al Guvernului, cele mai mari despagubiri le-au primit urmatorii, fara sa se precizeze daca beneficiarii au avut calitatea de cazuri exceptionale:
466.770.763 lei- Şchiopu Simu Horia,
108.932.000 lei- Rotaru Mihai,
93.615.995 lei- Marius Barbu [este doar o coincidenta de nume cu proprietarul acestui blog],
84.546.000 lei- Anca Bortica,
77.535.100 lei- Daniel Groza şi Marius Militaru,
54.475.000 lei- Vasile Tedor Hus.
La ANRP se vorbeste generic de fraude de cateva miliarde de euro! Oare cate fraude vor fi dovedite si cate prejudicii vor fi recuperate? Nu cred ca noul PNL are habar de asa ceva, in caz ca ar ajunge la guvernare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu