Conform sursei http://www.mediafax.ro/economic/parlamentul-european-despre-fraudele-cu-fonduri-ue-in-unele-state-vinovatii-nu-sunt-nesanctionati-nu-sunt-cercetate-neregulile-13970411,
"Parlamentul European, despre fraudele cu fonduri UE: În unele state vinovaţii nu sunt nesancţionaţi. Nu sunt cercetate neregulile"!
Cateva ore mai tarziu a aparut un comentariu pe masura acestui articol:
"Cum adica nesanctionati ma? Adica negatie cu negatie. Putem apune ca autorul "nu este neidiot" ceea ce ar rezulta ca este complet *, nu?".
Hi! Hi!
In alta ordine de idei, pe tema fraudelor cu fonduri europene mai trebuie mentionate urmatoarele:
1. O alta ciudatenie:
"Potrivit raportului, în 2013, au fost raportate Comisiei Europene 15.779 de nereguli, din care 14.710 de natură nefrauduloasă şi 1.609 de natură nefrauduloasă, implicând o sumă totală de aproape 2,14 miliarde de euro, din care aproape 1,76 miliarde de euro vizează cheltuieli, reprezentând 1,34% din totalul plăţilor, restul de 380 milioane reprezentând 1,86% din resursele tradiţionale proprii brute colectate."?!
Citind paragraful citat mai sus rezulta ca fraudele cu fonduri europene sunt de natura... nefrauduloasa!
Oare la Mediafax se distribuie gratuit in pauza de masa etnobotanice?
Am preluat de pe sursa citata o imagine in care am subliniat si incadrat cu rosu ciudateniile semnalate.
2. Rata de recuperare a banilor fraudati este foarte scazuta, sub 25%.
"Europarlamentarii se declară "preocupaţi" faptul că, în 2013, rata de recuperare în cazurile de fraudă s-a menţinut la doar 23,74 %, cifră care este mai mică decât rata medie de 33,5 % pentru perioada 2008-2012.".
Rezulta inca o data ca la nivelul Uniunii Europene, la fel ca si la nivel national, cetatenii sunt suprataxati si niste institutii inutile sunt supracapitalizate pe seama saracirii populatiei, dupa care banii sunt redistribuiti in mod total ineficient din moment ce UE parcurge o recesiune prelungita, mascata uneori cu raportari masluite.
Normal este ca taxele sa scada peste tot in Uniunea Europeana, iar cetatenii sa se capitalizeze prin economisire. Surplusul de bani de care ar beneficia populatia UE prin reducerea taxelor ar putea fi folosit de catre populatie pentru cresterea nivelului de trai sau pentru investitii in afaceri personale, nemaifiind necesare credite de la banci sau "ajutorul" UE.
Exista prea multi distribuitori inutili de bani publici la nivel national si supranational (adica la UE), care nu-si justifica in niciun fel existenta si eficienta!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu