Primarul retinut al sectorului 5 a exprimat in fata camerelor de luat vederi aceasta fantezie care este, de ce sa nu o spunem, pe placul multora: ca s-ar putea sa fie coleg de celula cu Victor Ponta si Gabriel Oprea. Pai, toarna-i, Mariane, ce mai astepti? Sa vezi daca ancheta urmeaza sa te faca scapat si sa nu mai fie nevoie sa ciripesti? In locul lui Oprea as fi preferat numele lui Sorin Oprescu, favoritul sondajelor de opinie masluite. De aceea l-am si pus pe Oprescu in titlu, in locul lui Oprea.
Comportamentul lui Vanghelie este similar cu cel al Elenei Udrea. Aceasta din urma avea si ea fantezii pe seama lui Coldea, fantezii care momentan au fost clasate de DNA.
Ar fi foarte util pentru societatea romaneasca sa vedem ca Marian Vanghelie si intreaga clasa politica romaneasca ar intra in hora denunturilor si s-ar da in gat unii pe altii, permitand justitiei sa afle adevarul si sa-i trimita pe infractori acolo unde le e locul. Chiar si un procent de turnatori la DNA de 10% ar insemna ceva. De exemplu, daca parlamentul isi incepea mandatul cu 588 de parlamentari, ar insemna ca macar 60 dintre ei si-ar putea continua mandatul dupa gratii. Desi, daca ma gandesc mai bine, e foarte putin in raport cu vinovatia si ca realitatea romaneasca.
La autoritati locale aveam dupa alegerile din 2012:
- 41 de președinți de consilii județene;
- 3.180 de primari;
- 40.022 de consilieri locali;
- 1.338 de consilieri județeni;
Privind in teritoriu (inclusiv in Bucuresti), este indiscutabil ca majoritatea si-au adus aportul la saracia generalizata actuala, la suprataxarea cetatenilor, la neaccesarea fondurilor europene si la subtilizarea aparent legala a banilor publici (achizitii publice supraevaluate; contracte paguboase ale statului; proiecte ineficiente, inutile si realizate in bataie de joc).
De unde rezulta ca daca 4.000-5.000 dintre reprezentantii autoritatilor locale ar ajunge cu celeritate dupa gratii, acest lucru nu ar trebui sa mire pe nimeni. Cel mult sa ne miram de ce abia acum si de ce asa putini...
Cat despre recuperarea prejudiciilor, reiterez ideea ca banii recuperati nu ar trebui sa reintre in circuitul financiar mafiot al statului roman, ci sa fie retrocedati cetatenilor. Acesti bani au fost confiscati de catre statul capitalist roman cel putin la fel de abuziv ca si proprietatile confiscate de catre statul comunist (proprietati care au servit dupa 1989 ingineriilor financiare de la ANRP, in numele... reparatiilor materiale si morale).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu