joi, 16 iunie 2016

Monumentul rezistentei anticomuniste

Am trecut pe langa hidosenia de asa zis monument dedicat unei formale si discutabile rezistente anticomuniste. Ocazie cu care am si fotografiat aberatia care l-a inlocuit pe Lenin in fata Casei Presei (fosta Casa Scanteii).

Klaus Werner Iohannis a facut niste declaratii cu prilejul inaugurarii oficiale a monumentului, pe care le-am citit si analizat de pe sursa http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/KLAUS+IOHANNIS+ARIPI+LEGE+NEGARE+COMUNISM+. Pe marginea acestor declaratii fac unele comentarii si precizari.

La inceput, Iohannis spune:

"În cei 45 de ani de dictatură comunistă, nouă, românilor, ni s-a spus decenii întregi o poveste mincinoasă despre istoria națiunii noastre. Ni s-a spus că nu a existat rezistență și că românii au dorit și au susținut regimul comunist. Astăzi, știm fără urmă de îndoială că regimul comunist a fost instaurat prin crimă și teroare, prin forța armelor, de o armată străină de ocupație, potrivnică voinței națiunii.".

Faptul ca au existat miscari impotriva regimului comunism nu au o relevanta aparte. In cadrul oricarui regim politic exista o rezistenta si oponenti.

In plus, nu se stie niciodata daca oponentii unui regim nu au propriile scopuri personale sau de grup, potrivnice voinței națiunii.

Regimul politic romanesc de dupa decembrie 1989 s-a instaurat tot prin crima si teroare: dovada sunt crimele din decembrie 1989 (inlcusiv asasinarea sotilor Ceausescu), urmate de teroarea de la Mineriade, pana acum nerezolvate din punct de vedere juridic!

In plus, dupa decembrie 1989 si pana acum s-au furat cel putin 108 miliarde de euro romanilor si Romaniei, conform postului tv Digi24. Deci evenimentele din decembrie 1989 au avut un caracter profund infractional si au dus la instaurarea unui regim politic infractional totalitar, ale carui preocupari au fost jefuirea in forma continuata a banilor publici si distrugerea nivelului de trai al populatiei. Ma indoiesc ca furtul a cel putin 108 miliarde de euro de catre statul mafiot totalitar roman postdecembrist reprezinta vointa natiunii!!!

Dar pentru profesorul de fizica (!) Iohannis, care impreuna cu sotia, profesoara de engleza (!), au pierdut definitiv in instanta o casa in Sibiu pe care o obtinusera initial pentru ca "fabricasera" un mostenitor fictiv (!), problemele furtului masiv de bani publici si a ineficientei delibarate a statului roman pe bani publici se pare ca sunt secundare (un fel de daune colaterale)...

Totusi, prin prisma realitatilor romanesti ale prezentului, nu cred ca avem ca popor niciun motiv particular sa fim recunoscatori in vreun fel "rezistentilor" anticomunisti care aveau ca ideal jefuirea in forma continuata a natiunii romane si batjocorirea din punct de vedere economic a poporului roman.

Cu toate acestea, Iohannis a mai declarat:

"Generațiile de astăzi au nevoie de educație în spiritul adevărului. Tinerii trebuie să știe că regimul comunist a banalizat moartea şi suferinţa, a îngrădit sistematic drepturile și libertăţile cetăţeneşti şi a comis nenumărate abuzuri în numele unei utopii criminale. Nu putem să permitem repetarea, indiferent de formă, a unor astfel de derapaje tragice.

Trecutul trebuie să constituie astfel un semnal de alarmă pentru tinerii de astăzi, iar acțiunea justiției este fundamentală în acest sens. Sunt îngrijorat de blocarea investigațiilor în privința crimelor comunismului, după câțiva ani de progrese."
.

Cu alte cuvinte, tineretul trebuie spalat pe creier ca in comunism era naspa, iar infractionalismul romanesc actual este apogeul "civilizatiei". :))

Este oare o utopie mai putin criminala genocidul medical romanesc actual? Sau genocidul economico-social postdecembrist, marcat, de exemplu, de suprimarea a milioane de locuri de munca fara sa se puna nimic in loc? Departe de a fi utopii, toate acestea sunt realitati odioase si sinistre!

Dar statul mafiot totalitar actual trebuie sa arunce banii publici pe "investigarea" crimelor comunismului, in timp ce actualele crime ale postdecembrismului trebuie bine ascunse sub pres:
- DOSARUL REVOLUTIEI;
- MINERIADELE;
- FURTUL MASIV DE BANI PUBLICI!!!

Ca simplu cetatean, consider ca statul actual are un profund caracter infractional si mafiot, iar crimele acestui stat ar trebui investigate cu prioritate, cu atat mai mult cu cat exista vinovati inca in viata care pot plati pentru ticalosiile lor. Dar legislatia romaneasca actuala, de sorginte mafiota, a redus pana la ridicol (uneori pana la dezincriminare, de exemplu subminarea economiei nationale) pedepsele pentru fapte extrem de grave (marea coruptie si furtul masiv de bani publici), iar anchetele referitoare la crimele Revolutiei Infractorilor din decembrie 1989 si la Mineriade au fost tergiversate de institutiile statului mafiot totalitar, de unde rezulta ca si acestea sunt de natura mafiota sau gestionate de persoane cu putere de decizie care se afla in evidenta complicitate cu criminalii!!!

Sigur ca marii infractori de azi au toate motivele sa preamareasca actualul regim politic, dar simplii cetateni nu au niciun motiv de bucurie stiind ca unii dintre ei au fost asasinati sau raniti in decembrie 1989 pentru ca marii infractori sa-si faca mendrele cu banii publici romanesti de dupa 1989 sau traiasca din marea evaziune fiscala si din marea spalare de bani!

Iohannis mai spune:

"Avem nevoie, prin urmare, de o legislaţie care să interzică orice formă de negare a crimelor comunismului."!

Cred ca foarte putini si direct ineresati sunt cei care nu dorm de grija crimelor defunctului regim comunist. Tot asa cum nimeni nu este disperat sa afle concret de crimele din Evul Mediu sau din sclavagism, epoci foarte generoase in acest domeniu.

Cred ca in primul rand avem nevoie de o legislatie care sa distruga infractionalismul actual si care sa majoreze pedepsele pentru coruptie, evaziune fiscala, spalare de bani si investitii inutile si/ sau realizate in bataie de joc.

Puterea actuala incearca mereu sa faca niste eroi din cei care au putrezit sau suferit in inchisorile comuniste pana prin anii '60. Se afirma mereu propagandistic ca toti aceia erau detinuti politici. Dar, dupa parerea mea, toti aceia au ajuns in inchisori nu pentru faptul ca erau taranisti sau liberali sau legionari sau mai stiu eu ce, ci in primul rand pentru ca din cauza lor Romania Mare a devenit Romania Mica, adica fara Cadrilater si fara Basarabia si Bucovina.

Vor adevarul Iohannis si grupurile de interese pe care le reprezinta? Il vrem si noi! Dar de ce se rezuma adevarul numai la perioada comunista? Cine este vinovat de dezastrul in care s-a regasit Romania in timpul si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial? Prin prisma faptelor, vinovatii sunt Casa Regala, reprezentata de dictatorul Carol al II-lea, si acolitii lui care l-au ajutat sa instaureze un regim dictatorial profund corupt, care a slabit in permanenta statul roman.

Cine a decontat dupa razboi starea in care s-a regasit Romania? Maresalul Antonescu si alti cativa inalti functionari ai statului roman au sfarsit impuscati, dar mai degraba pentru ca au luptat impotriva rusilor. Nu i se pot pune in carca lui Antonescu marile amputari teritoriale impuse Romaniei la inceputul anilor '40, pentru ca a ajuns la putere ulterior. Iar Carol al II-lea nu a fost inculpat si judecat niciodata (nici macar in lipsa!) pentru marile amputari teritoriale suferite de Romania. Deci adevaratii vinovati au fost trecuti sub tacere! Asta e adevarul care ii place monarhistului Iohannis?

In plus, o gramada de lideri politico-economici care si-au batut joc de Romania intre anii, sa zicem, 1930-1947, au patit ceva?

Investigarea crimelor comunismului se face in mod evident de catre forte revansarde, in lipsa unei opozitii reale la acest demers si in dispret fata de adevarul istoric si clar evidentiat de documente. Sigur ca regimul comunist romanesc a fost impus de catre URSS, pentru ca Romania cazuse in sfera de influenta sovietica, conform Conferintei de la Ialta, din 1945, cand URSS, SUA si Marea Britanie au reimpartit lumea. SUA si Marea Britanie sunt la fel de responsabile de impunerea regimului comunist in Romania si de toate consecintele care au decurs, ca doar stiau ce va urma!

Dar a fost regimul comunist romanesc obedient de buna voie URSS-ului? Ma indoiesc. Ar fi fost liberalii sau taranistii lu' Peste mai putin obedienti fata de URSS daca ar fi detinut puterea? Ma indoiesc. Ba chiar cred ca actualii taranisti si liberali au facut mult mai mult rau Romaniei actuale decat comunistii pe care URSS incerca sa ii tina in lesa.

Era nationalizarea facuta de comunisti ilegala? Statul a decis si conform legilor de atunci avea dreptul sau sa decida. Sunt mai legale retrocedarile abuzive postdecembriste, cu greu investigate si ridicol pedepsite in zilele noastre?

Sunt situatii care probeaza flagrant dubla masura si reaua credinta a actualilor lideri politici romani!

In incheiere, sa vedem in poze mizeria de "monument" dedicat asa zisei rezistente anticomuniste.

Evoca prin ceva aceasta hidosenie costisitoare, prin care autoritatile au spalat cateva milioane de euro din banii publici, vreo rezistenta de orice fel? Poate rezistenta mecanica la rupere... :) Vede cineva in aceasta mizerie vreun anticomunism?

Nu exista anticomunism (probabil din fericire pentru demagogia lui Iohannis?) nici macar pe Casa Presei, fosta Casa a Scanteii, unde inca troneaza victorioasa emblema PMR (Partidul Muncitoresc Roman), cu binecunoscutul ciocan si binecunoscuta secera. :))

Cred ca Iohannis si fostul presedinte de jalnica amintire Emil Constantinescu ar putea cere ca fie inlocuita cu o noua emblema: catusele si ciolanul, simbol al marii coruptii postdecembriste triumfatoare. :))

De dragul adevarului...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu