joi, 23 iunie 2016

Revolutia Infractorilor continua cu justitia facuta in Parlament in favoarea acestora

In ultima vreme Parlamentul a dovedit fara dubii ca lucreaza in interesul national (si chiar international sau transnational) al... infractorilor.

Se stie ca hotul neprins este negustor cinstit. Iar daca hotia sau frauda de orice fel este dezincriminata, atunci cu atat mai mult este plina lumea de "cinstiti". Deci, important este ca justitia sa se faca din start in Parlament, sa se dezincrimineze orice problema pe care puterea ar putea-o avea cu legea, si atunci totul este perfect pentru infractori. Cred ca instantele de judecata chiar s-ar putea desfiinta, dreptatea urmand sa se faca exclusiv in Parlament, dupa pofta alesilor.

Faptul ca puterea legislativa da legi prin care isi interpreteaza propriile actiuni mi se pare un conflict de interese, dar din moment ce legea permite alesilor sa decida si sa interpreteze cu privire la propriile fapte, atunci asta e viata. Evident, societatea este incapabila sa se organizeze si sa aleaga oameni de buna credinta care sa o reprezinte, deci traim ceea ce traim.

1. Alesii locali condamnati definitiv cu suspendare isi pastreaza functiile.

Conform stirilor din 08.Iunie.2016 (de exemplu sursa: http://www.evz.ro/alesii-locali-condamnati-cu-suspendare-isi-pastreaza-functia-a-decis-senatul.html), Senatul Romaniei a decis, in intelepciunea sa, ca

"Aleşii locali - primari, consilieri locali, consilieri judeţeni, preşedinţi de Consilii Judeţene - nu îşi mai pierd mandatul dacă sunt condamnaţi definitiv cu suspendare, aşa cum prevede acum legea, ci doar dacă sunt condamnaţi la închisoare cu executare.".

Deci, alesii locali sunt mai presus de lege, c-asa "vrea" muschii alesilor centrali. Daca asta nu e favorizarea infractorului pe fata, atunci ce e? Continuati, bai, alesilor, sa va exercitati mandatul pana luati cu executare!

2. S-a aprobat nepotismul practicat anterior anului 2013.

Conform legii votate in unanimitate ieri, 22.Iunie.2016, alesii care si-au angajat rudele inainte de 2013 nu mai pot fi urmariti penal sau sunt amnistiati pentru aceasta fapta!

Alesii s-au prevalat cu toata nesimtirea si ticalosia lor specifica de faptul ca prevederea de a nu-si angaja rudele nu era prevazuta in mod explicit in Statutul parlamentarilor inainte de 2013, desi era prevazuta in Codul Penal inca din 2003!

Deci, alesii sunt mai presus de lege, Codul Penal nefiindu-le opozabil, ci numai propriul statut!

Cateva surse ofera urmatoarele titluri semnificative pe tema:

"Parlamentarii şi-au votat propria amnistie, cei care şi-au angajat rudele scapă de pedeapsă."
(sursa: http://adevarul.ro/news/politica/vot-final-dezincriminarea-conflictului-interese-sfideaza-parlamentarii-codul-penal-1_576a3c165ab6550cb82eb65a/index.html);

"Parlamentarii au dezincriminat "nepotismul" la parlamentari"
(sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/parlamentarii-au-dezincriminat-nepotismul-la-parlamentari--131447.html);

"Nepotism oficializat. Parlamentarii au rămas și cu rudele angajate și cu banii încasați"
(sursa: http://www.evz.ro/nepotism-oficializat-parlamentarii-au-ramas-si-cu-rudele-angajate-si-cu-banii-incasati.html).

Alina "Pauker" Gorghiu, vesnica sefa de la PNL indiferent ce se imtampla, nu intelege unitatea de monolit a PNL-ului in jurul... PSD-ului, tot asa cum simplii cetateni aproape ca nu inteleg unitatea de monolit a politicienilor in jurul infractorilor. Dar, spre deosebire de clasica madam Pauker, madam Gorghiu nu da sanctiuni in partid pana nu primeste explicatii ca sa priceapa fenomenul fizic si psihic. De unde rezulta ca madam Gorghiu este excesiv de grea de cap.

3. Titus Corlatean a fost scapat de colegi de urmarirea penala in dosarul voturilor din strainatate din noiembrie 2012.

Justitia s-a mai infaptuit inca o data in Parlament in cazul lui Titus Corlatean. Acesta a tinut in fata senatorilor un discurs argumentativ care pare sa-l dezincrimineze si cu care in mod sigur ar fi luat o nota mare la bac. Numai ca mult mai potrivit ar fi fost sa tina acest discurs in fata unei instante de judecata, iar aceasta sa decida daca argumentele lui Corlatean sunt reale sau simple caterinci. Din pacate nu avem cum sa aflam acest lucru pentru ca, potrivit legilor in vigoare, seantorii pot fi mai mintosi decat instantele de judecata.

Cu acest prilej avem o noua dovada ca functia de Presedinte al Romaniei este pur decorativa in probleme de politica interna, in cazul lui Iohannis fiind la fel de decorativa si in materie de politica externa.

Iar "Romania lucrului bine facut", in lumina ultimelor evidente, este o simpla abureala de campanie electorala, folosita de propagandisti pentru a lasa impresia ca asta e motivul pentru care a castigat Iohannis alegerile.

Imi "plac" reactiile in timp real ale parlamentarilor, care urmaresc sa dezincrimineze cu promptitudine orice fapta penala a alesilor. Numai intr-o societate primitiva si degenerata (de exemplu, in Romania) se pot intampla astfel de situatii aberante, cu reguli schimbate din mers in functie de interesul de moment al alesilor. Nimic mai simplu dupa aceea pentru alesi sa pozeze in oameni cinstiti in fata oamenilor.

Totusi, in fata lui Dumnezeu, in mod evident,
[Mica 7.4.]
"Cel mai bun dintre ei este ca un mărăcine, cel mai cinstit este mai rău decât un tufiş de spini."!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu