marți, 7 iunie 2016

Alegeri locale in 2016 in Bucuresti: PNL zdrobit si monopol PSD

Alegerile locale s-au incheiat cu o infrangere zdrobitoare, rusinoasa, dar previzibila si prezisa pentru noul PNL. Acest partid arogant si de factura dictatoriala a primit exact ce a meritat dupa ce si-a imaginat ca poate castiga ceva doar prin propaganda pura si prin discurs anti PSD.

Mi-a displacut enorm, si cred ca nu doar mie, modul in care a tratat PNL-ul campania electorala pentru Bucuresti. Candidati au fost multi, dar putin credibili, impusi de la centru sau improvizati, iar "proiectul" a fost sa iasa lumea la vot ca sa nu castige PSD-ul.

In acelasi timp, drama de la Colectiv a dus la inlocuirea guvernului cu unul tehnocrat si presupus de orientare de dreapta si apropiat de Iohannis. Dar liberalul Razvan Sava, candidat din partea PNL la Primaria Sectorului 4, se plimba de mana cu Piedone, cel care se "lauda" ca a semnat ca primarul autorizatii in favoarea firmei care a "oferit" incendiul!

Gargara de doi bani a liderilor PNL nu s-a terminat nici dupa alegeri, acestia laudandu-se ca au obtinut un rezultat bun in teritoriu, desi in Bucuresti nu au obtinut absolut nimic, primariile devenind monopol PSD. De parca e o nimica toata ca orasul care cuprinde vreo 10% din populatia tarii este controlat de PSD. Mi-aduc aminte cum spunea madam Gorghiu despre Marian Munteanu: "A fost alegerea perfecta", sau Vasile Blaga despre Catalin Predoiu: "Va câştiga Primăria Generală a Capitalei".

Dupa parerea mea, este foarte bine ca a castigat PSD si ca PNL a fost doar pe locul 3 in Bucuresti. Ba chiar ar fi fost mai bine ca PNL sa ajunga chiar mai jos. Varfurile partidului sunt total lipsiti de credibilitate si chiar de verticalitate, iar deciziile in partid se iau doar la centru, in timp ce restul membrilor nu au niciun cuvant de spus. E clar ca liderii PNL sapa partidul din interior si au avut actiuni total impotriva intereselor partidului. Faptul ca liderii inca sunt in functie si ca partidul nu organizeaza un congres pentru ca sa-si aleaga lideri in mod democratic arata ca PNL-ul este un partid nedemocratic si confiscat de cei de la varf.

Este bine si ca PSD are monopolul in Bucuresti pentru ca acum se poate vedea exact daca PSD va realiza ceva bun sau nu pentru oras.

Am pus deja pe blog programele PSD prezentate pe materialele de campanie electorala. Ramane de vazut ce se va face din ceea ce s-a scris ca se va face. Bine ar fi ca in zilele urmatoare sa se dea termene concrete la proiectele propuse. L-am auzit pe Daniel Florea spunand, dupa ce a castigat la Sectorul 5 (in care locuiesc), ca prioritatile sectorului sunt curatenia si siguranta cetateanului. Sa vedem daca faptele vor corespunde cu vorbele. Daca mizeria din cartier va fi cea obisnuita, aparatul foto este deja pregatit pentru a descrie situatia de fapt.

Sunt distractive polemicile televizate de dupa alegeri, in special cele legate de doctrina (stanga sau dreapta) si de participarea la alegeri.

Declar in continuare ca habar nu am ce inseamna din punct de vedere juridic orientarea politica de stanga sau de dreapta. Faptul ca un partid se declara formal de o anumita orientare nu-i creaza obligatii juridice legate de orientarea sa.

Nu degeaba s-a spus ca reducerea TVA la alimente, realizata de guvernul PSD al lui Victor Ponta, a fost o masura de dreapta. Asa ca orientarea partidelor mi se pare o simpla poveste care nu este confirmata de fapte.

In plus, curatenia oraselor, dezvoltarea infrastructurii, constructia de cladiri pentru educatie si sanatate, amenajarea parcurilor si a teritoriului si alte activitati nu pot fi considerate activitati de stanga sau de dreapta. Asa ca pozitionarea declarativa a partidelor pe stanga sau pe dreapta mi se pare o simpla prosteala nereglementata juridic. Cu atat mai mult cu cat exista o gramada de traseisti oportunisti vopsiti in toate culorile politice. Ca o curiozitate, afacerea Microsoft sau autostrada fictiva "Bechtel" au fost de stanga sau de dreapta? Las specialistii sa faca o analiza "serioasa" a problemelor... :)

Prezenta la vot in Bucuresti a fost de 31,53% conform ultimului comunicat BEC, de marti, 07.Iunie.2016, orele 16:00. Asta inseamna ca unul din trei bucuresteni au mers la vot si ca putin le-a pasat de indemnurile caraghiosilor de a-si pierde vremea cu asa ceva. Daca e sa ne luam dupa vorbe, toti candidatii ar fi fost buni si ar fi fost bine pentru toata lumea indiferent de castigator. Daca e sa ne luam dupa fapte si dupa problemele in justitie pe care le au unii fosti primari si oameni din primarie, toti candidatii sunt mai degraba naspa si nu merita deranjul pentru a-i vota si pentru a alege intre personaje sinistre cu veleitati infractionale.

Asa ca nu vad de ce ar trebui sa mearga lumea la vot. Totusi, am vazut o gramada de explicatii ridicole despre neparticiparea la vot. Unii chiar isi arogau voturi ale unora dintre cei care nu au votat, ceea ce mi se pare aiurea. Adica, daca unii s-ar fi dus la vot, atunci automat ar fi votat pentru un anume partid. De unde atata siguranta?

Eu, unul, nu am votat pentru ca niciun candidat nu corespunde aspiratiilor mele, principala mea aspiratie fiind reducerea taxelor cu minim 50% pentru a se diminua crancen finantarea mafiei politico-economice din banii contribuabililor.

Practica a demonstrat cu prisosinta ca majoritatea taxelor si impozitelor sunt subtilizate sub toate formele posibile si ca taxele mari genereaza numai coruptie, evaziune fiscala, spalare de bani si saracirea si distrugerea populatiei.

Din punctul meu de vedere, cei aproape 70% dintre bucuresteni cu drept de vot care nu au votat au ramas acasa pentru ca dispretuiesc politicienii si minciunile electorale.

Cat despre cei care au castigat in Bucuresti alegerile, cel mai bine plasat a fost Robert Negoita la Sectorul 3. Acesta, cu circa 60% din circa 32% prezenta la vot inseamna ca a fost legitimat de circa 20% dintre alegatori. In rest, Gabriela Firea si ceilali primari de sectoare au ajuns sa detina puterea locala dupa ce au fost votati de 10%-14% dintre alegatorii cu drept de vot.

Adica 86%-90% dintre persoanele cu drept de vot nu i-au votat!!! Asa e democratia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu