sâmbătă, 25 iunie 2016

Prosteala romaneasca dupa Brexit

Dupa referendum autoritatile au primit informari, le-au citit si s-au considerat informati, eventual si ingrijorati.

Sau: dupa aflarea rezultatului referendumului, autoritatile au facut o analiza "serioasa", dupa care s-au dat declaratii la fel de "serioase", care denota prosteala obisnuita.

De pilda, Iohannis spune ca (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/iohannis-ciolos-si-guvernatorul-bnr-intalnire-la-cotroceni-ora-11-00-reactiile-politicienilor-dupa-brexit.html) Romania va avea grija de romanii care lucreaza in Marea Britanie?! Pe bune?

A avut Romania grija de ranitii din Colectiv? Cu ce, cu dezinfectanti diluati? A avut grija  Iohannis de cetatenii romani afectati de recentele inundatii? Din cate stiu, Ciolos si Iohannis nu si-au intrerupt vacantele pentru a face ceva, nici macar simbolic. Are grija Romania de romanii care lucreaza in Romania? Locurile de munca in Romania sunt putine si prost platite. Asa ca grija autoritatilor romane fata de romani este iluzorie.

Liviu Dragnea spune ca

"Partidul Social Democrat sprijină cu tărie parcursul european al României și respectă decizia luată de poporul britanic"
(sursa: http://stiri.tvr.ro/reactiile-politicienilor-romani-dupa-brexit_75752.html).

Pe bune?

Romania tocmai a pierdut bani europeni, adica finantarea legata de realizarea pasajului Piata Sudului. Iata ce scria acum doua zile (pe 23.Iunie/2016) sursa http://www.romaniatv.net/pasajul-de-la-piata-sudului-nu-va-fi-gata-la-timp-romania-va-pierde-finantarea-europeana-pentru-acest-proiect_299878.html:

"Lucrările la Pasajul de la Piaţa Sudului nu vor fi gata la finalul lunii iunie, aşa cum era programat, gradul de finalizare al lucrărilor fiind de 63% în prezent iar finanţarea europeană pentru proiect se va pierde."!!!

Asta e parcursul european al Romaniei?

Eu credeam ca o tara carea a aderat la UE isi doreste sa aceseze bani europeni pentru binele poporului. Numai ca Romania refuza in forma continuata sa acceseze banii europeni, cazul pasajului de la Paita Sudului nefiind singular, ci tipic.

Foarte ciudat, dar toate aceste finantari pierdute si refuzul constant al autoritatilor romane de a accesa banii europeni nu constituie abuz in serviciu cu incalcarea legii. Probabil pentru ca nu exista legi care sa oblige autoritatile sa acceseze banii europeni si nici nu exista sanctiuni pentru autoritatile care refuza cu incrancenare sa acceseze banii europeni, dupa cum nu exista sanctiuni pentru autoritatile care pierd finantarea europeana deja obtinuta. Din aceste fatpte rezulta urmatoarea aberatie: interesul national este sa nu se acceseze banii europeni!

Dincolo de aceasta situatie odioasa si sinistra, "sprijinim" parcursul european... Dar in acest caz, ce mai inseamna parcursul european? Furtul masiv de bani publici?

Daca tot nu ne trebuie banii europeni si nu se doreste modernizarea Romaniei, nu ar fi mai simplu sa se organizeze un Romexit? Probabil ca nu, pentru ca oricum Romania este exit, din start si din principiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu