joi, 2 iunie 2016

Dragos Patraru si-a incheiat colaborarea cu TVR dezvaluind ticalosiile din interiorul si din exteriorul institutiei

Pe 31.Mai.2016, Dragos Patraru a realizat ultima editie a emisiunii "Starea Natiei" la TVR, unde a vorbit pe larg despre starea postului public de televiziune, care este distrus in mod deliberat chiar de catre cei care au responsabilitatea unei bune administrari.

Patraru s-a intrebat inca de la inceput daca SRI a trimis informari catre institutiile statului despre bataia de joc de la televiziunea publica.

De parca era nevoie de informari pentru ceea ce se vede cu ochiul liber: haosul total, nesimtirea, pilele si, mai ales, tocarea banilor publici fara sa se ofere nimic in schimb.

Televiziunea publica este, conform concluziilor trase de Patraru, fabrica de stat unde nu se face nimic si unde angajatii sunt platiti din bani publici ca sa nu faca nimic. TVR a fost bagata de proprii angajati in incapacitate de plata!!!

Normal ar fi fost ca angajatii sa fie concediati, dar nu si in "capitalismul" centralizat romanesc.

In TVR nu se poate face performanta pentru ca nu se doreste performanta. De-a lungul anilor, politicienii care au detinut puterea au folosit televiziunea publica discretionar pentru a o subordona propriilor interese, transformand banii publici alocati televiziunii in bani personali, distribuiti dupa bunul plac, pe criterii de ineficienta economica totala.

Desi datoriile televiziunii publice au crescut constant, ajungand la dimensiuni astronomice, politicienii au dat de-a lungul anilor declaratii demagogice la televizor (de tip "Sa facem urgent analize serioase si sa luam o decizie"), bataia de joc continuand cu succes pana in zilele noastre.

Patraru si echipa lui nu erau angajati direct in TVR si au adus beneficii minim duble fata de banii pe care ii primeau pentru realizarea emisiunii.

Patraru a declarat ca pleaca cu echipa lui desi i s-a propus sa continue, pentru ca nu se poate face treaba intr-un loc unde toata lumea uraste pe toate lumea si unde majoritatea angajatilor vor sa fie lasati in pace si sa fie platiti pentru ca nu fac nimic!!!

Patraru a denuntat public persoane care au incercat sa-si foloseasca influenta pentru a-l determina sa nu abordeze anumite subiecte in emisiune (adica sa-i cenzureze continutul):
- Gabriel Oprea (legat de problema unui plagiat);
- Patriarhul Daniel (legat de derapajele bisericii);
- Stelian Tanase (din postura de director al TVR i-a cerut lui Patraru sa nu se mai ia de BOR!);
- Catalin Chereches (primarul orasului Baia Mare, care a sponsorizat deplasarea TVR la Eurovision, deplasare care nu a mai avut loc din cauza datoriilor TVR).

Patraru a spus ca TVR a fost la cheremul politicienilor si serviciilor!

Patraru a explicat cum functioneaza televiziunea publica: se subordoneaza Parlamentului. In concluzie, toate partidele de la putere, care aveau majoritatea parlamentara, au transformat televiziunea publica in televiziune de partid si au numit in Consiliul de Administratie si in postul de presedinte tot felul de slugi politice, care nu au nicio legatura cu televiziunea!!!

Inteleg ca e perfect legal, profund moral si foarte "eficient" din puunct de vedere economic (datoriile televiziunii publice au depasit suta de milioane de euro)!!!

Asa e legea: slugi politice pentru masina de tocat bani publici!!!

Pestele s-a imputit de la cap, adica din Parlament! Politicienii sunt cei care timp de 26 de ani au redus la tacere televiziunea publica!!! Politicienii sunt cei care au decis ca o firma poate functiona la nesfarsit, oricat de falimentara ar fi, pentru ca "asa vrea muschii lor"!!!

Au institutiile statului numite Ministerul Public, Ministerul Justitiei si serviciile de informatii vreo problema cu asta? Evident, pana acum nu! Din punct de vedere al institutiilor statului, nu s-a comis niciun abuz! Este perfect normal si legal ca televiziunea publica sa fie condusa de slugi politice si sa toace bani publici!

E clar ca justitia functioneaza! Doar in interesul si in beneficiul mafiei politico-economice! In nicun caz in interesul contribuabililor care le platesc salariile profund nesimtite!

Vina pentru dezastrul din televiziunea publica apartine in mod evident Parlamentului! In fata cui raspunde Parlamentul pentru dezastrul de la TVR? Dupa parerea mea, in fata nimanui. Deci Parlamentul este mai presus de lege, pentru ca insusi Parlamentul face legea! Mi se pare ca faptul ca Parlamentul isi autolegifereaza modul de lucru, fara sa-si impuna sanctiuni legale pentru ticalosiile pe care le comite, ar trebui sa insemne conflict de interese. Cred ca poporul sau o institutie din afara Parlamentului ar trebui sa legifereze modul de functionare al Parlamentului, nu Parlamentul sa-si legifereze activitatea dupa bunul plac. In fapt, Parlamentul are dreptul sa devalizeze banii publici dupa bunul plac. Situatia televiziunii publice este exemplul cel mai graitor.

In Consiliul de Administratie sunt angajati oameni care suna la partid ca sa intrebe cum voteaza!!! Presedintele televiziunii publice a fost concediat dupa doua telefoane ale unui ministru!!!

Conform afirmatiilor lui Patraru, angajarile in TVR se fac pe baza de pile (se poate spune pe baza de trafic de influenta?). S-a ajuns la situatia in care TVR are 2370 de salariati, in conditiile in care uneori numarul telespectatorilor este mai mic decat cel al angajatilor!!!

Televiziunea publica nu este independenta. Cenzura in televiziunea publica a fost evidenta cu ocazia incendiului de la Colectiv. O televiziune publica independenta nu ar esua lamentabil in informarea corecta a cetatenilor, a mai spus Patraru.

Presedintele Iohannis si prim-ministrul Ciolos nu au sustinut televiziunea publica. Iohannis a venit la un interviu in TVR dupa ce a fost angajata Madalina Puscalau, o persoana agreata de Iohannis.

In mod evident, majoritatea angajatilor din TVR sunt niste paraziti oportunisti si pilosi. Cati angajati ai TVR au denuntat porcariile din TVR, macar pe sfert cat a facut Patraru? In afara de denuntul public facut de Patraru in cadrul propriei emisiuni, nu cunosc persoane din TVR care sa fi facut asa ceva. Probabil ca asa ceva nu se poate pentru ca ar insemna sa existe o majoritate care sa se autodenunte. :))

Si atunci cum se poate schimba ceva in bine, cand majoritatii covarsitoare ii place raul?

Ce se intampla in TVR este specific societatii romanesti. Toti mimeaza ca vor schimbare, dar cand ar trebui trecut la fapte concrete s-a terminat totul. De aceea la alegerile locale va castiga din nou mafia politico-economica, indiferent daca se cheama PSD sau PNL. Nu exista candidati ai simplilor cetateni, ci numai ai mafiei politico-economice.

Discursul lui Dragos Patraru despre starea televiziunii publice poate fi vazut integral pe sursa http://www.tvrplus.ro//editie-starea-natiei-452261.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu