joi, 23 iunie 2016

Ministerul Sanatatii ar trebui sa-si schimbe numele in Ministerul imbolnavirilor deliberate si al deceselor asistate

Lumea "medicala" a zilelor noastre, care ne indeamna sa platim taxe pentru "sanatate", este constant si sistemic odioasa si sinistra.

1. Conform sursei http://www.capital.ro/vlad-voiculescu-ministrul-sanatatii-sistemul-de-sanatate-din-romania-este-unul-de-tip-feudal.html:

"„Primul gând care-mi vine în minte când ma gândesc la sistemul de sanatate este cuvântul feudal. Este o feuda de sus pâna jos si într-un sistem feudal e mai putin vorba despre oameni, despre oameni buni sau rai, este vorba de sistem si despre pastrarea feudei, a privilegiilor. Este un sistem feudal si sper ca pâna la sfârsitul acestui mandat sa destructuram câteva lucruri”, a declarat Voiculescu în cadrul discutiilor care au avut loc dupa proiectia unui film despre reteaua citostaticelor.";

"„În momentul acesta nu stim câti medici avem în România, nu stim cum sunt platiti, nu stim exact cât cheltuim pe medicamente, nu stim câte plati informale sunt, nu stim cu exactitate de ce o operatie costa mai mult într-un loc decât în altul din perspectiva Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS)”, a spus Voiculescu."!!!

In sfarsit, un oficial al statului spune lucrurilor pe nume. Dar cu ce folos, este greu de inteles acum.

2. Conform sursei http://www.tolo.ro/2016/06/22/revolta-copiilor-de-la-o-casa-din-brasov-scoate-la-iveala-o-cifra-necunoscuta-pana-astazi-in-romania-30-dintre-copiii-plasati-la-stat-primesc-medicatie-psihiatrica/?utm_campaign=Adevarul-Widget&utm_medium=Parteneri&utm_source=Adevarul,

"19.333  de copii erau la 31 mai 2016 în centrele statului în România."

si

"5.483 de copii din centrele statului iau medicamente psihiatrice."!!!

Deci se pare, conform medicatiei primite, ca 25-30% dintre copii institutionalizati sufera de boli psihice. Toti, statistica este evident incompleta. Cati sufera de boli cardiovasculare, renale, digestive, pulmonare etc? Pe scurt, cati copii institutionalizati sunt sanatosi?

Oricum, pentru informatiile oferite il avansam onorific in grad pe Tolontan de la "procuror" la "procuror sef". Oare cine sunt mai eficienti? Procurorii sau jurnalistii?

3. Conform sursei http://www.ziuanews.ro/stiri/curtea-de-conturi-medicamentele-din-rom-nia-sunt-printre-cele-mai-scumpe-din-europa-477033,

"Cel mai recent raport al Curții de Conturi a Romaniei arată că medicamentele din România sunt printre cele mai scumpe din Europa. Potrivit rezultatelor unei anchete privind piața farmaceutică din țara nostră, publicate în raportul citat, românii au ajuns să plătească în unele cazuri și cu 80 % mai mult față de alți europeni.".

Raportul este relativ si ignora o realitate romaneasca: tara este impartita in doua categorii de cetateni:

a) privilegiatii care sunt platiti din bani publici sau fura masiv bani publici;
b) restul lumii.

Pentru privilegiati, raportat la puterea lor de cumparare, probabil ca medicamentele sunt printre cele mai ieftine din Europa. Pentru restul lumii, medicamentele sunt in general un lux de neatins.

Sa gandim pozitiv: daca sunt la fel de diluate si de ineficiente ca biocidele de la Hexi Pharma, atunci oricum nu mai conteaza pentru ca prostovanii cu bani mor la fel ca si sarantocii, dar au iluzia ca sunt tratati medical. :)

Va dorim multa sanatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu