In lumina stirilor din ultima vreme si din ultimii 26 de ani, se pare ca Revolutia Infractorilor a instaurat inca din 25.Decembrie.1989 coruptia capitalista multilateral dezvoltata, daca acceptam ideea ca notiunea de capitalism a devenit in zilele noastre ceva la fel de vag si de ambiguu ca si notiunile de stanga si dreapta politica.
Se pare ca din prima clipa dupa moartea lui Ceausescu, sefii mai mari si mai mici ai tarii s-au pus pe furat sub toate formele si in toate domeniile, in timp ce fraierii visau munca platita corect si haleala din belsug in magazinele alimentare.
Suntem bombardati constant cu tot felul de stiri despre coruptia mult sau mai putin organizata care e clar ca a cuprins de multa vreme toata tara. Faptul ca unul sau altul este retinut de DNA nu inseamna mare lucru. Dincolo de pedepsele evident ridicole la care se ajunge cu greutate pentru faptele extrem de grave (situatie care favorizeaza si stimuleaza in mod evident infractorii), DNA-ul pune in evidenta din cand in cand cate un varfulet de aisberg, in timp ce restul aisbergului nu va fi descoperit niciodata.
1. Coruptia la Administratia Bazinala de Apa.
Conform sursei http://www.ziuanews.ro/stiri/dna-a-dispus-urm-rirea-penal-mpotriva-directorului-apelor-rom-ne-dobrogea-litoral-471293,
"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:
PAPARI GEORGE DANIEL, director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral [...];
DUHAIR MARWAN, administrator al unei societăți comerciale [...];
CRAIOVEANU IOANA-ROXANA, manager la o societate comercială [...]".
"În cursul anului 2013, suspectul Papari George Daniel, în calitate de director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral din subordinea Administrației Naționale „Apele Române", a închiriat unei societăți comerciale administrate de tatăl său, un sector de plajă cu suprafața de 6.203 mp din stațiunea Mamaia, iar în perioada 2013 - 2015, a încheiat trei acte adiționale la același contract.".
Si asa mai departe: licitatii trucate si contracte obtinute ilicit.
2. Coruptia in invatamant.
2.1. Conform sursei http://www.ziare.com/stiri/coruptie/profesor-de-drept-penal-si-prodecan-retinut-de-dna-dupa-ce-a-luat-mita-de-la-un-student-1424727,
"Prodecanul Facultatii de Drept a Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, profesor de drept penal, a fost retinut de procurorii anticoruptie, care il acuza ca luat mita de la un student pentru a il inscrie in anul III, desi acesta nu isi luase examenele si nu platise taxele de studiu.
Dan-Florin Druga, care este si avocat in Baroul Iasi, ar fi pretins de la studentul in cauza suma de 18.900 de lei, cu ajutorul lui Dan Melinte, retinut si el in acest dosar, se arata intr-un comunicat al DNA.".
2.2. Conform sursei http://www.agerpres.ro/justitie/2016/06/09/rectorul-universitatii-petre-andrei-din-iasi-retinut-pentru-24-de-ore-22-24-47,
"Rectorul Universității "Petre Andrei" din Iași, Sorin Bocancea, a fost reținut joi seara pentru 24 de ore, după ce procurorii DNA au efectuat mai multe percheziții în incinta instituției de învățământ.
Sorin Bocancea este acuzat de procurorii anticorupție de "favorizarea infractorului" și "fals în înscrisuri oficiale". Alte două persoane care au fost reținute pentru 24 de ore sunt fratele rectorului, Cristian Bocancea, decan al Facultății de Drept, și fostul cadru didactic Mark Bucuci.".
3. Coruptia in sistemul medical.
Desi chiar ieri am scris pe tema, aceasta se dovedeste inepuizabila si greu de urmarit.
Conform sursei http://www.cotidianul.ro/medic-sef-retinut-282341/,
"Șeful Laboratorului de Radiologie și Imagistică medicală din cadrul Spitalului de Neurochirurgie „ N. Oblu” Iași, medicul Eduard Modoveanu, a fost reținut sâmbătă de procurorii DNA Iași pentru luare de mită și abuz în serviciu.".
Pentru aceleasi motive s-a pus in miscare actiunea penala pentru "ARANYOSI DAN IONUȚ, infirmier în cadrul Spitalului de Neurochirurgie „ N. Oblu” Iași", "GHERMAN ELENA CARMEN și RÎNDAȘU MARIA MAGDALENA, asistente medicale în cadrul Laboratorului de Imagistică Medicală al Spitalului „ N. Oblu” Iași".
4. Coruptia unui arhitect-sef la primarie.
Conform sursei http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21068513-arhitectul-sef-din-baia-mare-retinut-dna-pentru-luat-5-000-euro-mita.htm,
"In perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu Mircea, in calitate de arhitect sef in cadrul Primariei Baia Mare, a pretins si primit de la inculpatul Vaida Florinel - Mihaita suma de 5.000 euro, in vederea sprijinirii acestuia pentru obtinerea aprobarii receptiei finale a unui imobil pentru care se eliberase anterior autorizatia de construire.
In acelasi context, la data de 09 martie 2016, inculpatul Dinculescu Mircea i-a mai pretins omului de afaceri suma de 1.000 euro.
Sumele de bani cu titlu de mita au fost pretinse si primite de inculpatul Dinculescu Mircea in conditiile in care acesta avea cunostinta despre faptul ca omul de afaceri nu respectase proiectul de constructie, ca acesta modificase proiectul de structura si despre alte aspecte care impuneau demolarea constructiei.
De asemenea, arhitectul sef l-a mai asigurat pe inculpatul Vaida Florinel - Mihaita ca-l va sprijini in demersurile viitoare in legatura cu eliberarea unei autorizatii de reconstructie si alte etape de avizare pentru aprobarea receptiei finale a imobilului.".
5. Coruptia la o casa de pensii.
Conform sursei http://adevarul.ro/locale/oradea/directorul-casei-judetene-pensii-bihor-fost-retinut-1_575962d75ab6550cb8cabb49/index.html,
"Directorul Casei Judetene de Pensii Bihor a fost retinut. Primea mita mii de euro, pizza si whisky".
Leontin Ţârle, directorul Casei de Pensii Bihor, este acuzat de dare şi luare de mită.
"Din primele informaţii se pare că este vorba dosarul are legătură cu dosarul cu medicilor din Comisia de Expertiză Medicală din cadrul Casei Judeţen de Pensii Bihor, care au fost reţinuţi pe 18 iunie într-un dosar în care sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, spălare de bani, fals intelectual şi complicitate la luare de mită.
Procurorii DNA Oradea îl acuză pe Ţârle de nouă acte de luare de mită în formă continuată, şi 19 acte materiale tăinuire în formă continuată.";
"Potrivit unor surse din cadrul anchetei, nu era zi fără şpagă, astfel că, doar în ultimele două săptămâni, din 738 de pensionari care au trecut pe la comisie, 733 au dat şpagă. În acest fel, membrii comisiei au reuşit ca în toţi aceşti ani să adune averi fabuloase.
“În cazul întocmirii unui dosar nou, se percepea o mită între 200 şi 400 de euro, în timp ce pentru revizuirea dosarelor pensionarii cotizau între 100 şi 400 de lei”, susţin surse din cadrul anchetei.
Din reţea făceau parte şi asistentele, nu doar medicii, astfel că fiecare asistentă încasa 30% din mita primită de medic.".
Dragut!
6. Marea coruptie, ineficienta si bataie de joc de la CNADNR este tainuita si acoperita de statul mafiot totalitar. De la CNADNR, bastion al crimei organizate de catre statul mafiot totalitar roman, vedem constant numai pagube uriase si nerealizari, dar nimeni din CNADNR nu a raspuns niciodata in fata legii. Cand se desfiinteaza CNADNR si cand se reduc taxele care evident ca sunt furate?
Conform sursei http://www.cotidianul.ro/statul-a-ascuns-neregulile-de-la-autostrada-sibiu-orastie-282759/,
"România a pierdut nu mai puţin de 100 de milioane de euro la construcţia autostrăzii Sibiu-Orăştie pentru simplul motiv că nu a mai trimis Bruxelles-ului explicaţiile promise ce vizează nereguli semnalate de experţi europeni. Aceştia arătau în 2012 că toate cele patru contracte pentru construirea Autostrăzii Sibiu - Orăştie au fost atribuite ilegal, potrivit B1 TV.
Inaugurată cu o zi înainte de alegerile prezidenţiale din 2014 şi închisă nouă luni mai târziu, autostrada Sibiu-Orăştie nu a fost reparată nici astăzi.";
"Statul român avea şase luni la dispoziţie să conteste sancţiunea potrivit procedurilor europene.";
"Ministerul Transporturilor a decis să facă propriul audit
Un contract de aproape 1,9 milioane de euro a fost atribuit firmei European Funds Invest. Raportul de audit al Guvernului nu a mai ajuns însă niciodată la Bruxelles. Daniela Drăghia, director la CNADNR în perioada respectivă, a declarat că nu are cunostință de documentul pentru care s-au plătit aproape 2 milioane de euro."!!!
Deci Romania pierde in liniste si consens 100 de milioane de euro fara sa raspunda cineva pentru asta! In plus, se atribuie ilegal contracte fara sa raspunda cineva pentru asta. Mi se pare nesimtire si ticalosie pe fata. Chiar nu se stie cine a atribuit contractele? In plusul plusului, autostrada lu' Peste a devenit la scurt timp demolabila, fara sa raspunda nimeni pentru asta. Ultimul plus este auditul lu' Peste, pe care s-au mai aruncat vreo 2 milioane de euro fara sa fie folosit la ceva.
Dupa cum se vede, viata merge inainte, la fel si coruptia, desi acum sunt "tehnocratii" la putere. Par frati gemeni cu netehnocratii sau clonele netehnocratilor, au exact acelasi mod de operare...
Prasium majus
Acum 3 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu