luni, 13 iunie 2016

Criminalitatea armată din SUA pare de neoprit

Din SUA au aparut noi stiri care arata ca in aceasta tara criminalitatea armata este foarte ridicata, iar omorurile par sa se comita din plictiseala, adesea combinata cu dileala extrema.

Orasul Orlando din SUA a fost foarte recent martorul a doua acte criminale aberante.

1. Mai intai, pe 11.Iunie.2016, Christina Grimmie, o cantareata de 22 de ani, a fost asasinata in timpul unei sesiuni de autografe de un tanar de 27 de ani care apoi s-a sinucis.

Pana acum nu exista niciun fel de date in privinta motivatiei de a asasina a acestui individ, fapt care incadreaza aceasta crima la capitolul aberatii gratuite.

Crima a avut loc in prezenta a numeroase persoane, inclusiv zeci de copii!

2. Apoi, ieri, 12.Iunie.2016, a avut loc un atac armat soldat cu 50 de morti si 53 de raniti, atacatorul fiind ucis de fortele SWAT.

Criminalul avea 29 de ani si origini afgane, fapt care a dus la speculatii pe tema extremismului islamist. Dar asasinatul multiplu pare sa fi fost motivat mai degraba de intoleranta criminalului fata de persoanele non heterosexuale.

Si in acest caz asasinul da dovada de dileala. Fiecaruia dintre noi are propriile conceptii despre lume si viata. Sunt o gramada de lucruri care ne plac sau nu ne plac. Adesea ce place unora nu place altora. Si atunci cum ar trebui procedat? In SUA, prim prisma stirilor care apar, multi isi rezolva nemultumirile si fobiile pe baza de impuscaturi.

Sigur ca orientarea sexuala este mereu un subiect delicat si sensibil. Biblia condamna ferm orientarea homosexuala. Dar in multe state, considerate ca facand parte din lumea crestina, legile actuale garanteaza libertatea sexuala. Deci oricine este liber sa aleaga. Grav este cand cineva ajunge sa faca anumite lucruri prin constrangere si prin uz de violenta. Dar cand cineva alege ceva in mod liber si legal, atunci nu poate fi sub nicio forma problema celor din jur. Persoana care face alegerea poarta responsabilitatea acestei alegeri. Daca nu ne place alegerea cuiva, este suficient sa stam departe de acea persoana.

Altfel, daca diferentele de orice fel s-ar rezolva prin violenta, atunci ar fi un macel continuu.

Ramane un fapt ca in SUA armele sunt foarte usor de procurat, iar omorurile cu arme de foc par sa fie situatii banale si foarte usor de realizat.

Stiu ca in SUA "doctrina" corecta din punct de vedere politic spune ca lumea isi cumpara arme pentru situatia de autoaparare. De parca stie arma sa nu percuteze in situatia in care detinatorul este agresor, cu atat mai mult cu cat poate fi si psihopat...

Exemple de surse despre incidentele armate mentionate:

http://adevarul.ro/entertainment/celebritati/detalii-despre-moartea-christinei-grimmie-ucigasul-doua-pistoale-cutit-sfarsitul-cantaretei-premedidat-twitter-1_575d627f5ab6550cb8e0411a/index.html

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Stiri/Moartea+cantaretei+Christina+Grimmie+Politia+l-a+identificat+pe+

http://stirileprotv.ro/stiri/international/atac-armat-intr-un-club-de-noapte-din-orlando-in-statul-american-florida-mesajul-aparut-pe-facebook-inainte-de-incident.html

http://www.reporterntv.ro/stire/ucigasul-cantaretei-christina-grimmie-a-fost-identificat-barbatul-planificase-crima

http://www.reporterntv.ro/stire/atac-armat-intr-un-club-20-de-persoane-au-fost-impuscate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu