1. Infractionalitatea in timp real in domeniul silvic inregistreaza constant mari succese: ora de ora dispar 3 ha de padure! In acelasi timp, lupta cu coruptia inregistreaza infrangere dupa infrangere, din moment ce s-a triplat numarul taierilor ilegale fata de perioada 2009-2011 (sursa: http://www.mediafax.ro/social/harta-defrisarilor-ilegale-trei-hectare-de-padure-dispar-in-fiecare-ora-in-romania-15979409).
Pe scurt, taierile ilegale de o asa anvergura nu ar putea avea loc fara largul concurs al autoritatilor corupte. Adica exista o gramada de angajati "destepti" la stat care-si rotunjesc veniturile din ilegalitati. Nu e deloc complicat, este suficient sa se acopere intregul lant trofic bugetar din institutiile corupte ale statului, adica sa nu-si constate institutiile statului ilegalitatile una alteia.
Altfel, oricate ilegalitati ar constata si reclama simplul cetatean, nu conteaza cine reclama, conteaza cine semneaza acte de vinovatie sau nevinovatie.
Astfel incat versanti defrisati tot vedem la televizor, dar marii vinovati nu apar niciodata.
2. Manipularea pe retelele de socializare. Conform sursei http://www.mediafax.ro/politic/reportaj-cum-a-esuat-mitingul-de-sustinere-a-premierului-ciolos-initiat-pe-facebook-de-asta-e-romania-unde-e-foto-15984531, ieri, sambata, 19.Noiembrie.2016, ar fi trebuit sa aiba loc un miting de sustinere a lui Ciolos si a guvernului sau.
Uriasa manipulare de pe retelele de socializare este facuta de agenti de manipulare a opiniei publice profesionisti apartinand puterii oficiale sau oculte (autoritati sau grupuri de interese). Pentru a avea mai multa greutate, manipularea de pe retelele de socializare este adesea bagata in seama de propaganda, pentru a induce in eroare opinia publica.
Diversi politicieni se tot lauda cu popularitatea lor indoielnica de pe retelele de socializare, de parca lumea ar sta intr-adevar sa le citeasca prostiile. Orice structura de putere isi poate genera mii, zeci de mii, sute de mii sau milioane de like-uri si comentarii utilizand conturi create in nestire de persoane de "PR" (relatii cu publicul), platite sa faca acest lucru.
Valabil si pentru vizualizarile fictive ale clipurilor muzicale de pe YouTube.
Politicienii folosesc din greu retelele de socializare, iar propaganda lasa impresia ca lumea ar fi interesata de cele scrise de politicieni pe aceste retele. De fapt este o eludare a raspunderii, in masura in care personaje ca Dacian Ciolos si Klaus Iohannis (de exemplu), scriu sau mimeaza ca ar fi scrisul lor pe aceste retele.
Normal ar trebui interzisa prin lege citarea unor fantezii de pe retelele de socializare, din conturi care ale caror proprietari par sa fie persoane care detin in acel moment functii publice. Presedintele si prim-ministrul au domenii oficiale pe internet unde ar trebui sa ofere publicului numai comunicate oficiale. Domeniile private utilizate de persoane publice sunt, evient, neoficiale si pot fi folosite doar la manipularea populatiei, neangajand juridic persoanele oficiale care folosesc aceste canale de pseudo comunicare.
In plan concret, popularitatea lui Ciolos a luat-o in barba si s-a dovedit inexistenta printre cetateni. S-a facut un apel pe FB ca lumea sa se adune in Piata Victoriei ca sa se serbeze un an de la instalarea guvernului tehnocrat. In numar extrem de modest, numai 2.400 de oameni pareau interesati de "eveniment" conform statisticii FB, iar circa 500 pareau hotarati sa vina la "eveniment", tot conform statisticii FB.
Numai ca, in lumea reala, la eveniment au fost maxim 20 de persoane! Deci asta e de fapt popularitatea lui Ciolos si a guvernului lui!
3. Plagiatul, conform Curtii Constitutionale, dar si bunului simt, nu ar trebui verificat si constatat de aceeasi entitate care a acordat titlul de doctor (sursa: http://www.mediafax.ro/social/curtea-constitutionala-titlurile-de-doctor-nu-pot-fi-controlate-si-retrase-de-aceeasi-entitate-care-le-a-emis-legea-incurajeaza-un-comportament-neonest-15984971).
Bunul simt sesizeaza imediat conflictul de interese in astfel de situatii. Daca o entitate a acordat cu buna stiinta un titlu fraudulos de doctor, atunci ne putem astepta ca aceeasi entitate sa-si recunoasca frauda dupa o perioada de timp?
Dar cine a zis ca parlamentarii dau pe dinafara de bun simt? Parlamentarii dau pe dinafara de nesimtire si ticalosie.
In acest sens si pentru scaparea (macar temporara) a unor turme de doctori plagiatori, parlamentarii au emis o lege tembela prin care entitatea care acorda titlul de doctor poate verifica daca lucrarea de doctorat a fost plagiata si putea retrage titlul de doctor.
In acest fel s-a creat de fapt un vid legislativ, retragandu-se autoritatea CNATDCU si pasandu-se aceasta autoritate unor structuri inca inexistente si cu atributii nereglementate.
Sigur, tot parlamentarii au schimbat si legea conflictului de interese, incercand sa-si dezincrimineze colegii care si-au angajat rudele la cabinetele parlamentare. Mai lipseste legea prin care hotii violatorii si asasinii sa-si
constate singuri faptele si sa se trimita de buna voie la inchisoare.
Mi se pare foarte ciudat ca parlamentarii, pot imagina si adopta legi neconstitutionale si aberante in acelasi timp, fara sa fie sanctionati. Adica in prezent este legal ca parlamentarii sa emita legi in dispret fata de cetateni si fata de Constitutia Romaniei, mimand de fapt activitate.
Pentru o astfel de munca in zadar in sectorul privat oamenilor li se poate desface contractul de munca, dar in Parlament orice bataie de joc este permisa. Ba chiar se majoreaza salarii si se dau pensii speciale.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu