sâmbătă, 24 iunie 2017

Ce fel de oameni fac parte din politia locala?

O batrana si-a pierdut portofelul cu bani si actul de identitate intr-o piata din Radauti. O persoana l-a gasit si l-a predat unei politiste locale, Carmen Mirela Acsântoaie.

Aceasta a predat doar actul de identitate politiei nationale, oprindu-si pentru sine banii (circa 200 de lei)!

Batrana a reclamat situatia la politie, iar ancheta a stabilit situatia reala. La proces politista locala a fost condamnata la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare (sentinta nu este definitiva; sursa: https://m.monitorulsv.ro/Local/2017-06-22/O-politista-locala-din-Radauti-condamnata-dupa-ce-a-furat-banii-dintr-un-portofel-gasit-pe-strada-si-predat-la-sectie-de-un-barbat).

Dincolo de acest final, multi se intreaba ce fel de oameni ajung in politia locala si care este utilitatea acestei institutii.

De exemplu, sursa http://www.viitorulilfovean.ro/11746-2/ face urmatoarea apreciere: "Politia Locala, o institutie inutila populatiei, obedienta primarului".

Faptul este confirmat in primul rand de comportamentul fostului primar al Iasului, Gheorghe Nichita, care "ar fi utilizat Poliţia Locală pentru a-şi urmări fosta iubită" si "i-a determinat pe şefii Poliţiei Locale Iaşi să facă verificări în baze de date care conţin informaţii ce nu sunt destinate publicităţii" (sursa: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/fostul-primar-al-iasiului-gheorghe-nichita-trimis-in-judecata-in-doua-dosare-de-coruptie-va-fi-consilier-al-sefului-cj-697482)!!!

Sursa http://opiniabuzau.ro/c-t-de-competen-i-sunt-poli-i-tii-locali-pe-care-avocata-t-n-sic-i-recomanda-pe-posturile-vacante-la-juridic-sau-la-fonduri-europene arata slaba pregatire a unor politisti locali buzoieni, desi au fost formati profesional pe banii contribuabililor.

Sursa https://www.republikanews.ro/videopolitist-local-din-ploiestiia-vezi-am-curul-frumosincidentul-care-face-de-ras-intreaga-politie-locala/ vorbeste despre comportamentul de maidan al unui politist local ploiestean fata de un cetatean.

Sursa https://www.satmareanul.net/2016/12/28/scandal-cu-bataie-la-politia-locala-satu-mare-ce-spune-directorul-ioan-precup/ descrie o altercatie intre doi politisti locali chiar in sediul institutiei din Satu Mare.

Sursa http://turdanews.net/articole/actualitate/46657-politist-local-turdean-acuzat-ca-a-agresat-un-copil-video.html vrobeste despre un politist local din Turda care a agresat un copil de 11 ani.

Dupa cum se vede, situatiile care arata cel putin mediocritatea angajatilor in Politia Locala nu sunt izolate.

Asa ca nu e de mirare ca la Buzau s-a luat hotararea sa fie concediati 323 de politisti locali, pentru ca primaria vrea sa faca o economie de vreo 4 milioane de euro pe care sa-i foloseasca pentru investitii (sursa: https://www.agerpres.ro/social/2017/05/11/buzau-peste-300-de-politisti-locali-vor-fi-concediati-14-22-12).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu