miercuri, 14 iunie 2017

Hey Day 2 - un festival fantoma pentru spalat legal bani publici

A. Gabriela Vranceanu Firea Pandele si-a dat iremediabil arama pe fata: este exact acelasi gen de risipitoare de bani publici in total dispret fata de cetateni, la fel ca si predecesorul ei, odiosul si sinistrul Sorin Oprescu.

Imediat dupa ce fusese aleasa primar general, Firea vorbea de haosul, dezastrul si problemele grave pe care le gasise in primarie. Spunea ca va analiza toate contractele predecesorilor ei. Dupa cum se vede, contractele sunt acum in regula, din moment ce nimic nu a ajuns in instanta.

Nu ma indoiesc ca in Primaria Capitalei erau haos, dezastru si probleme grave. Dar a ajuns Firea la primarie cu gandul sa schimbe ceva? Poate doar din vorbele de la inceputul mandatului, pentru ca faptele au contrazis-o flagrant ulterior.

Dupa cum am vazut, propaganda oficiala o vorbeste doar de bine pe Firea, desi incompetenta, ineficienta si dorinta acestei ipocrite de a risipi masiv banii publici au devenit evidente.

Concret, la inceputul mandatului, madam Firea spunea, printre altele, pe sursa http://www.b1.ro/stiri/politica/gabriela-firea-dezvaluiri-din-primaria-capitalei-ce-haos-spune-ca-a-gasit-in-institutie-154063.html:

"Voi analiza toate contractele. În timp ce nu avem bani pentru nimic, se alocă bani pentru evenimente culturale.".

Si ce a facut madam Firea dupa ce a constata ca nu are bani pentru nimic, dar se alocă bani pentru evenimente culturale?

A alocat bani pentru... evenimente culturale!!! Si nu putini, desigur.

Macar daca "evenimentele" ar fi fost remarcabile. De fapt, kitsch-ul se imbina armonios cu artisti de mana a patra.

Macar daca la "eveminente" ar fi fost o participare masiva, in raport cu cheltuielile! Dar nici vorba de asa ceva.

Ultima mizerie "culturala" a lui madam Firea a fost festivalul "Hey Day 2", care a avut loc intre 9 si 11.Iunie.2017 in parcul Izvor.

B.
Iata parerea altora despre acest "eveniment":

1. Conform sursei http://www.b1.ro/stiri/eveniment/gabriela-firea-a-gasit-un-nou-festival-pe-care-sa-le-cheltuie-banii-bucurestenilor-primaria-capitalei-va-plati-1-5-milioane-de-lei-pentru-organizarea-hey-day-187886.html,

"Gabriela Firea a găsit un nou festival pe care să le cheltuie banii bucureștenilor: Primăria Capitalei va plăti 1,5 milioane de lei pentru organizarea "Hey Day"".

Sursa remarca si alte aspecte: ca Primaria Capitalei arunca masiv bani publici pe festivaluri si decoratiuni, in loc sa se ocupe de problemele de infrastructura; ca firma Creart, din subordinea Primariei Bucurestiului a dat pentru acest festival 1,5 milioane de lei firmei FIVE'S INTERNATIONAL SRL prin cumparare directa; ca din 2015 si pana azi Creart a "donat" prin cumparare directa 10 milioane de lei aceleiasi firme FIVE'S INTERNATIONAL SRL.

2. Pe site-ul "evenimentului", adica pe sursa https://ro-ro.facebook.com/HeyDayMusicFestival/, am gasit urmatorul comentariu:

"Guillermo Moulin
June 8, 2017

Tic-tac, tic-tac, mai e putin si incepe #HeyDay2, festivalul platit de Primaria Generala, prin Creart cu 1.5 milioane RON. V-ati gandit vreo clipa ca atatia bani ai bucurestenilor se cheltuie pentru acest festival cu trupe tribute?

Iar cum circul pare sa prinda foarte bine la poporul votant al primaritei Firea, ieri, tocmai s-a suplimentat bugetul pe 2017 al acestei institutii Creart cu inca 1.2 milioane RON, de la 59 milioane RON cat era deja!

Ca sa va dati seama cat inseamna asta, Daruieste Viata a renovat la Spitalul Universitar de Urgenta Elias – secția Oncologie - 4 saloane de câte 2 și 3 paturi, cu grup sanitar propriu în fiecare salon (10 paturi în total)
Fluide medicale în fiecare salon
Sală de tratament
Hotă citostatice
Cabinet consultații
Cameră de gardă/ cameră asistente
Cameră rezidenți/curs
Spațiu separat pentru deșeuri medicale și nemedicale
Depozit lenjerii curate
Grup sanitar personal
Sistem de chemare de urgență (disponibil inclusiv din grupul sanitar)
Sistem automatizat de acces în secție
Reabilitare terasă aferentă saloanelor
Valoarea totală a investiției : 745 mii RON ( ≅166 mii EUR)
Suprafață totală renovată: 250 mp
Suprafața terasa saloane renovata 200 mp"
.

C. Dincolo de aceste pareri care evidentiaza risipa de bani publici facuta de madam Firea, "Hey Day 2" a fost un festival fantoma pentru ca nu am gasit niciun articol dupa eveniment in media!!!

D. M-am nimerit pe langa acest festival duminica, 11.Iunie.2017, cand mi-am dorit sa dau in mingea de baschet pe unul dintre terenurile din parcul Izvor.

Am remarcat ca jumatate de parc era ingradit (cu gardul temporar al evenimentului langa gardul parcului!) si ca nu-mi era permis accesul la terenul de baschet, desi s-ar fi putut ingradi altfel zona evenimentului astfel incat sa nu fie o problema cu accesul la terenul de sport.Invartindu-ma in jurul parcului ingradit am ajuns la o intrare la eveniment prevazuta cu casa de bilete. Dupa cum se poate remarca si in poze, pretul biletelor nu era afisat nicaieri! Oare ce reguli comerciale aplica organizatorii acestui eveniment? Cum de nu vine nimeni in control sa vada ca pretul unui produs ("cultural", in acest caz) nu este afisat?Am intrebat paznicii de pretul biletului de intrare. Unul mi-a spus ca e 15 lei, altul mi-a spus ca scrie acolo. Am facut o poza unde credea respectivul ca e trecut pretul, dupa care i-am spus sa nu mai vorbeasca daca habar n-are ce spune.Ma intreb daca se dadeau bilete la acest festival fantoma, poate ca doar se incasau banii...

E. Faptul ca banii publici se cheltuie discretionar la Primaria Capitalei este evidentiat de pretul acestui festival: 1,5 milioane de lei.

Daca este adevarat ca pretul unui bilet este de 15 lei, atunci ar fi nevoie de 1.500.000 / 15 = 100.000 de participanti la festival ca sa se scoata macar banii.


In lipsa unor date oficiale (pagina oficiala a festivalului, accesata azi, 14.Iunie.2017, are 5189 like-uri la 1917 vizitatori?!), apreciez cu mare generozitate ca au fost maxim 5.000 de persoane pe seara de festival, deci 15.000 de persoane in total, adica s-au strans din incasari maxim 15.000 x 15 = 225.000 lei.

De unde rezulta o pierdere neta de 1.500.000 - 225.000 = 1.275.000 lei!!!

Nicio firma privata nu si-ar fi permis sa organizeze un astfel de eveniment care sa genereze o astfel de pierdere! Dar pentru nemernicii care traiesc din bani publici si au dreptul sa cheltuie discretionar banii publici o astfel de pierdere nu este o problema!

FIVE'S INTERNATIONAL SRL sa traiasca, nu-i asa, madam Firea? De ce nu a organizat FIVE'S INTERNATIONAL SRL porcaria de festival pe banii si pe riscul ei? Pentru ca asa nu mai avea niciun rost si niciun haz?

Asta e "economia" de piata, "eficienta" capitalista si mediul "concurential" romanesc: ticalosie pe fata pe bani publici! La un moment dat o sa vina o alta "criza" si o sa se dea vina pe... scaderea taxelor, nu pe ineficienta, ticalosia si coruptia autoritatilor!

F. Cand vor raspunde Gabriela Vranceanu Firea Pandele si Creart in fata cetatenilor pentru aceasta pierdere?

Cand vor raspunde Gabriela Vranceanu Firea Pandele si Creart in fata legii pentru aceasta pierdere?

Evident, niciodata!

G. De ce nu a remarcat media centrala aceasta odiosenie evidenta, semnata Gabriela Vranceanu Firea Pandele? Pentru ca e prea plina media de acoperiti? Pentru ca e prea plina media de nulitati? Pentru ca nu se ataca intre ei colegii (adica "deotologii" de la Antena 3 nu pot sa spuna nasoale de madam Firea antenista)?

H. Macar stim in ce lume traim: in lumea hotiei, minciunii si violentei (s-au intamplat recent in Romania niste atrocitati semnificative despre care poate ca o sa vorbesc intr-un articol urmator).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu