luni, 26 iunie 2017

Rossi castiga la Assen!

Fotbalul a ajuns la faza de acuzatii oficiale de blat pe fata dupa meciul dintre Italia si Germania de la Euro U21 (sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-extern/acuzatii-de-blat-la-euro-2017-premierul-slovaciei-suspecteaza-germania-si-italia-de-o-intelegere-nedreapta-mesajul-oficial-16516852). Cu atat mai mult deci, este normal ca am preferat sa urmaresc o competitie mult mai palpitanta, si anume cursa de MotoGP de la Assen.

Cursa a fost castigata pe muchie de cutit de veteranul Valentino Rossi dupa o lupta foarte stransa pana la final cu Danilo Petrucci. Vremea a fost schimbatoare, dar, spre norocul pilotilor din cursa de MotoGP, a plouat foarte slab spre deloc.

Am remarcat ca Rossi isi mentine popularitatea extrem de ridicata la public.

La Assen au fost prezenti 105.000 spectatori platitori, fapt care ar trebui sa-i faca invidiosi pe diriguitorii fotbalului. Este evident ca este foarte mare interesul publicului pentru motociclism in particular si pentru sporturile cu motor in general.

Cursa de MotoGP a fost plina de suspans si exact asa ceva astept de la o competitie televizata. Fotbalul mi se pare prea tern si prea teleghidat ca sa mai prezinte interes pentru mine. Prefer sa joc fotbal decat sa ma uit la altii.

Privind clasamentul de la MotoGP, este greu de intrevazut castigatorul de anul acesta:

1. Andrea Dovizioso: 115 puncte,
2. Maverick Vinales: 111 puncte,
3. Valentino Rossi: 108 puncte,
4. Marc Marquez: 104 puncte.

Ma numar printre cei care inca spera intr-o minune a lui Valentino Rossi. Cu trecerea anilor este din ce in ce mai putin probabil, dar, din cate am vazut, lui Rossi nu i-au disparut placerea de a sta in sa si dorinta de a castiga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu