joi, 22 iunie 2017

Lucruri spuse pe nume?!

Lia Olguta Vasilescu a facut declaratii grotesti inaintea motiunii de cenzura:

"Cine a facut parte din acest guvern dezastros? Va spun eu: doar niste neica-nimeni, o adunatura de hoti si de prosti care intr-o tara normala ar fi reprezentat drojdia societatii."!!!

Aceasta declaratie a fost preluata de surse marginale de pe internet (pe sursele centrale fiind instituita cenzura din cauza consecintelor nefaste ale continutului acestei declaratii, indiferent daca este adevarat sau nu):

http://ponturifierbinti.com/olguta-grindeanu-hoti-prosti;
http://www.puterea.ro/politica/prima-motiune-de-cenzura-depusa-de-un-partid-impotriva-propriului-guvern-este-supusa-votului-in-parlament-de-la-ora-1100-157584.html;
https://extranews.ro/olguta-vasilescu-guvernul-lui-grindeanu-era-plin-de-hoti-si-de-prosti/.

Vasilescu mai vorbea si de dificultatile unora de a se exprima in limba romana. Am remarcat ca toate cele trei surse citate au preluat declaratia acesteia folosind cuvantul "dezastros" in loc de "dezastruos", cum consider ca este corect.

In incheierea interventiei sale, Vasilescu a cerut unitate in jurul lui Dragnea "pentru a demite acest guvern-marioneta si a-l inlocui cu un altul"! :))

Ca sa pot trage concluzii clare de pe urma vorbelor lui madam Vasilescu, as dori ca aceasta sa nominalizeze foarte clar cine sunt hotii (eventual sa comunice acest fapt unor specialisti din Ministerul Public) si cine sunt prostii.

Daca este adevarat ce a spus madam Vasilescu, acest lucru nu da bine pentru Dragnea si pentru majoritatea perlamentara, care au adus la putere un guvern format din hoti si prosti. Dar reaua credinta guvernamentala sau politica in general este o traditie in Romania postdecembrista, indiferent daca are la origine hotia sau prostia.

Daca este o minciuna ce a spus madam Vasilescu, atunci fostii ministri ar trebui sa se simta insultati sau calomniati. Pana acum nimeni nu s-a plans...

Cum si madam Vasilescu a facut parte din respectivul guvern, as fi curios sa stiu in ce categorie s-ar incadra aceasta? Este proasta, este hoata, sau amandoua?

Singurul lucru clar este ca va veni un nou guvern marioneta care-l va inlocui pe cel vechi.

Cum ministrii demisionari se joaca de-a "uite demisia, nu mai e demisia", s-a putea ca noul guvern marioneta sa contina cativa dintre vechii hoti sau prosti, care au dobandit deja experienta in a se lasa manevrati de grupurile de interese, fara sa faca nimic de capul lor.

Fata de ticalosia la vedere oferita de PSD, cel mai trist este ca avem o societate incapabila de reactii normale in astfel de situatii.

PSD, PNL, satelitii lor actuali si monarhia nu au in Romania o opozitie naturala si normala, care sa ofere verticalitate si incredere cetatenilor de buna credinta. De unde rezulta, din pacate, ca suntem o natie alcatuita majoritar (aproape unanim) din hoti si din prosti (atunci cand nu e vorba de lucruri mai grave). In consecinta, liderii nostri cu greu si cu excesiv de mult noroc pot face exceptie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu