vineri, 9 iunie 2017

Autoritatile refuza sa rezolve problema cainilor vagabonzi!

Dupa ce Ionut Anghel a murit la numai 4 ani sfasiat da caini in 2013, un val de ura s-a abatut impotriva autoritatilor, care au refuzat dintotdeauna sa rezolve problema grava a javrelor. In Romania javrele au mai multe drepturi decat oamenii. Javrele au provocat in ultimii zece ani sute de mii de victime (morti si raniti).

Dupa moartea lui Ionut, autoritatile au confiscat protestele cetatenilor reinventand-o pe Nadine, care a facut un agresiv si ipocrit circ televizat pana s-au linistit lucrurile.

Legislatia s-a modificat astfel incat s-a permis eutanasierea javrelor. In Bucuresti, in general javrele au fost ridicate de pe strazi.

Cetatenii pareau ca au castigat lupta impotriva javrelor de pe strazi.

Dar mafia cainilor vagabonzi a gasit, cu concursul si abuzul autoritatilor, dar si prin incalcarea masiva si discretionara a legii, modalitati de impiedicare a eutanasierii javrelor. Turme de "iubitori de animale" s-au apucat sa "adopte" zeci de javre per persoana fizica, desi nu aveau conditii pentru adoptie. Totul s-a facut doar pentru a elibera apoi javrele. Multe javre au fost mutate la marginea Bucurestiului, fara sa fie eutanasiate.

Daca in Bucuresti problema javrelor a fost cat de cat rezolvata pentru o perioada, in multe orase din provincie, la sate si chiar in paduri lucrurile nu stau deloc asa. In prezent, mafia javrelor incearca reintroducerea javrelor pe strazile din Bucuresti.

In continuare voi arata ca autoritatile refuza sa rezolve problema cainilor vagabonzi, desi au mijloacele legale necesare. Legislatia in privinta javrelor se incalca pe banda rulanta. Se refuza eutanasierea javrelor, mimandu-se incurajarea unor iluzorii, imposibile si inutile adoptii.

Din cauza amploarei problemei cainilor vagabonzi, am luat in considerare doar primele 10 surse (completate cu alte surse auxiliare) ale cautarii pe google. Sunt prezentate cateva situatii generale zonale si mai multe cazuri punctuale de persoane atacate de javre in ultima vreme.

I. Situatii generale.

1. Suceava.

Pe 27.Septembrie.2016, sursa http://iasitvlife.ro/index.php/moldova/suceava/item/41936-cu-sprijinul-unor-asa-zisi-iubitori-de-animale-din-nou-invazie-de-caini-comunitari-agresivi-in-toate-cartierele-sucevei titra:

"Cu sprijinul unor aşa-zişi iubitori de animale, din nou invazie de câini comunitari agresivi în toate cartierele Sucevei"!

In conditiile in care pe sursa este scris ca "iubaretii" de javre hranesc javre pe strazi, intra in dispute cu hingherii si elibereaza javrele duse in adaposturi, ma intreb ce legi aplica autoritatile.

Conform sursei citate, in ultimii ani au fost muscate intre 400 si 600 de persoane anual! Spre satisfactia iubitorilor de javre!

2. Bucuresti.

2.1. Conform sursei http://www.zf.ro/eveniment/1-900-de-persoane-au-fost-muscate-anul-trecut-de-maidanezi-in-bucuresti-situatia-normala-ar-fi-sa-nu-mai-existe-astfel-de-cazuri-13806543, circa 1.900 de persoane au fos tmuscate de javre in Bucuresti in anul 2014, adica de peste doua ori si jumatate mai putine decat in anul 2013, care a culminat cu moartea lui ionut Anghel. Statistica mai recenta nu exista pe primele pagini ale cautarii pe google.

Sursa mentioneaza ca nu este normal sa existe astfel de cazuri.

2.2. Madam Firea se declara o adversara a eutanasierii si o prietena a javrelor si a banilor publici care se pot factura si risipi pe probleme create de javre. De aceea, pe surse a aparut inca de la inceputul anului (04.Ianuarie.2017) stirea ca Primaria Bucurestiului vrea sa permita cresterea javrelor in cotete instalate la blocuri si pe terenul (in curtea) institutiilor publice (sursa: http://evz.ro/primaria-capitalei-vrea-sa-lase-scolile-si-blocurile-sa-si-puna-cotete-pentru-maidanezi.html).

Masura tine de "strategia" pentru protectia si bunastarea animalelor! Se pare ca o strategie pentru protectia si bunastarea cetatenilor romani inca nu exista!

Javrele au fost mereu un mare pretext pentru subtilizarea legalizata a banilor publici. Conform sursei citate, "în ultimii șase ani, edilii Capitalei au alocat 18 milioane de euro pentru gestionarea animalelor fără stăpân"! In acelasi timp, intretinerea unui caine costa 30 de lei pe zi, adica 900 de lei pe luna!

Pentru comparatie, un om cinstit care isi castiga existenta muncind pe salariul minim primeste 1.065 lei net pe luna (sursa: http://www.calculatorsalariu.ro/?action=calcs2&suma=1450)!!! Deci omul muncii are niste conditii de viata destul de canine, daca nu mai rau, din moment ce javra nu este obligata nici macar la munca in folosul comunitatii! Dupa modelul oportunei (la un moment dat) cetatenii maghiare, cred ca multi si-ar dori sa aiba documente care sa le ateste calitatea de caini fara stapan.

2.3. In privinta javrelor eutanasiate in Bucuresti exista un paradox. Conform sursei https://www.agerpres.ro/social/2017/01/13/treeroiu-aspa-in-2016-au-fost-capturati-4-000-de-caini-2-000-au-fost-adoptati-iar-1-000-eutanasiati-17-40-40, in 2016 circa 4.000 de javre au fost luate de pe strazi, 2.000 au fost adoptate, iar 1.000 au fost eutanasiate! Ce s-a intamplat cu mia ramasa? Este intretinuta in adaposturi, probabil cu 30 de lei pe zi si per javra (adica 30.000 de lei pe luna pentru mia de javre). Javrele nu sunt eutanasiate dupa 14 zile, ci dupa cateva luni, ca bani publici sunt garla!

In acelasi timp, conform sursei citate, una din zece javre "adoptate" a fost abandonata pe strazi! Despre pedepsirea legala a "abandonatorilor" nu exista informatii.

2.4. Eutanasierea: permisa de lege dar ignorata de autoritatile romane.

Reprezentantii mafiei javrelor afirma tot pe sursa https://www.agerpres.ro/social/2017/01/13/treeroiu-aspa-in-2016-au-fost-capturati-4-000-de-caini-2-000-au-fost-adoptati-iar-1-000-eutanasiati-17-40-40 ca "O țară care își omoară animalele e o țară barbară."?! Pe de o parte, probabil ca toti cei care au aceasta parere sunt vegetarieni, pe de alta parte, probabil ca toti acestia nu ar omora o musca, un tantar sau un gandac...

Sa vedem ce tari "barbare" exista pe glob, conform sursei https://ro.wikipedia.org/wiki/Maidanez:

"Eutanasierea câinilor în lume

2.4.1. Marea Britanie

În Marea Britanie în fiecare oră este eutanasiat un câine, ceea ce înseamnă 24 de câini pe zi, adică 8760 câini pe an.

2.4.2. Franța

În Franța sunt eutanasiați cel puțin 50.000 de câini și pisici din cei peste 100.000 abandonați anual.

2.4.3. Belgia

În Belgia, în 2009, au fost eutanasiați 17.468 câini și pisici.

2.4.4. Statele Unite

Aproximativ 3 – 4 milioane de câini și pisici sunt eutanasiați în adăposturile din SUA, în fiecare an.

2.4.5. Canada

Canada: 7.644 câini și 40.790 pisici eutanasiate în fiecare an."
!

Dupa cum se vede, mafia javrelor din Romania nu-si vede tocmai propria barbarie (De ce sa sufere javra cand poate sa sufere omul? De ce sa moara javra, cand poate sa moara omul?), facand de rahat (din vorbe) tari ca Marea Britanie, Franta, Belgia, SUA si Canda.

De ce nu se iau madam Firea si "iubitorii" de javre de un stat ca SUA, campion la eutanasierea javrelor? Din motive evidente de ipocrizie si de dublu discurs.

Un exemplu extrem de elocvent de dispret aratat pe fata simplilor cetateni romani de catre mafia politico-economica romaneasca!

3. Targoviste

Conform sursei http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol--cainii-fara-stapan-o-problema-delicata,38134.html, in Targoviste autoritatile locale mimeaza neputinta pentru ca o mana de persoane se ocupa cu protectia javrelor si creaza probleme echipelor de la ecarisaj ("le aruncă cu sticle de la etaj, sunt înjuraţi, dau cu pietre în ei"). Pe ce baza legala pot "iubi" unii cetateni javrele netulburati? Nu se stie.

Conform sursei citate, doar in Targoviste exista adapost pentru javre in tot judetul, "deşi, conform legii, toate primăriile au obligaţia să-şi creeze adăposturi de câini"!

Deci, in judetul Dambovita legea referitoare la javre se incalca in masa de catre autoritati, fara ca sa fie cineva pedepsit! Legea este egala pentru toti? Poate doar pentru toti fraierii, calcati in picioare fara mila de autoritatile odioase si sinistre!

4. Conform sursei http://www.gds.ro/Local/2017-03-08/sute-de-persoane-din-oltenia,-muscat-e-de-caini-vagabonzi-ultimii-doi-ani/, "Sute de persoane din Oltenia, muşcate de câini vagabonzi în ultimii doi ani".
 

Si aici legea se incalca pe banda rulanta. O persoana a fost muscata de un Rottweiler (caine de asalt) care nu avea microcip! Doua persoane au fost mancate de vii de javre la Ramnicu Valcea (o persoana avea peste 530 de muscaturi pe corp, organele interne lipsa si doar un ciot dintr-o mana)!!!

Cainii nu sunt eutanasiati, abandonul javrelor nu este pedepsit, cainii sunt relocati dintr-o zona in alta! In Gorj sunt cipati doar 30.000 de caini din totalul de 90.000 din judet!

Legea este o bataie de joc in Romania mafiei politico-economice! Cate sanctiuni legale ar trebui date pentru cele 60.000 de animale necipate?

Sursa http://www.gds.ro/Local/2017-03-07/lege-ignorata-dolj-proprietarii-de-caini-refuza-sa-ii-microcipeze-si-sa-ii-vaccineze/ titreaza foarte clar:

"Lege ignorată în Dolj – Proprietarii de câini refuză să îi microcipeze și să îi vaccineze"!

Are statul mafiot totalitar roman o lista clara, democratica, pentru toata lumea, cu legile care trebuie respectate si cu legile care trebuie ingorate in Romania, pentru ca au fost aprobate in bataie de joc de puterea legislativa romana?

II. Cazuri punctuale: titluri si poze cu sinistra realitate, care nu au loc in presa si televiziunile centrale din cauza cenzurii! Daca madam Firea si alte autoritati publice nu au chef sa eutanasieze javrele, sa vedem in schimb ce suferinte ale cetatenilor le plac tuturor acestora.

5. "Copil desfigurat de maidanezi, la locul de joaca" (sursa: http://www.desteptarea.ro/copil-desfigurat-de-maidanezi-la-locul-de-joaca/).6. Fetita muscata de fata de o javra in fata Politiei Locale Targu Jiu (sursa: http://www.pandurul.ro/articol/mama-fetita-a-fost-muscata-de-caini-comunitari_87909.html).
 
(sursa: http://s3.pandurul.ro/13b7fe3b58ce69e740138566692ecbb0maxim.jpg)

7. Fetita muscata de fata la Iasi (sursa: http://www.mediafax.ro/social/fetita-de-opt-ani-la-spital-muscata-in-zona-fetei-de-doi-caini-comunitari-la-iasi-16167379).

8. "Cântăreață DESFIGURATĂ DE CÂINI într-un parc" (sursa: http://newsar.ro/cantareata-desfigurata-de-caini/).

 
Din pacate, poze de dupa desfigurare nu au fost publicate. Ar fi fost util in primul rand pentru madam Firea si pentru cei care nu stiu exact ce inseamna o tara barbara ca Romania!

9. "Cinci ieşeni muşcaţi de câini, direct la Urgențe" (sursa: http://zeromaidanezi.ro/cinci-ieseni-muscati-de-caini-direct-la-urgente/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cinci-ieseni-muscati-de-caini-direct-la-urgente):

"Totuşi, în 2016, s-au înregistrat mai multe cazuri faţă de anul anterior"!

10. "O bătrână a fost sfâşiată de un câine, chiar în faţa blocului în care locuieşte" (sursa https://m.monitorulsv.ro/Local/2017-02-28/O-batrana-a-fost-sfasiata-de-un-caine-chiar-in-fata-blocului-in-care-locuieste).
 
Madam Firea nu este de acord cu eutanasierea javrelor. Probabil ca madam Firea si altii de teapa ei sunt de acord si le plac astfel de consecinte!


11. "Patru poveşti de groază cu ieșeni care au fost mutilați de câinii de pe străzi" (sursa http://iasitvlife.ro/index.php/categorii/local/item/47417-patru-povesti-de-groaza-cu-ieseni-care-au-fost-mutilati-de-cainii-de-pe-strazi).
 

12. CONCLUZII.

Drepturi constitutionale ale cetatenilor romani incalcate flagrant de autoritatile criminale romane care refuza sa rezolve problema javrelor, dispretuind discretionar legile in vigoare:

12.1. Dreptul la viata;
12.2. Dreptul la integritate fizica si psihica;
12.3. Dreptul la siguranta persoanei;
12.4. Dreptul la un mediu sanatos.

P.S. Reactia inexistenta a "societatii civile" in cazul problemei cainilor vagabonzi ma copleseste. Unii chiar pareau sa le aiba cu legile si cu Constitutia! M-am edificat inca o data ce hram poarta "protestatarii".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu