miercuri, 21 iunie 2017

Păzea! Vine super guvernul Dragnea 2!

Circul politic cu accente grotesti si paradoxale a dus la caderea guvernului Dragnea 1, dupa ce motiunea de cenzura a trecut. PSD a daramat propriul guvern, pentru a face altul mai trainic si mai frumos... :)

Pentru binele patriei, partidului si poporului, ministrii demisionari au votat impotriva lor insisi, spunandu-si, probabil, "Asa-mi trebuie daca nu performez!".

Inainte de asta, partidele care dau majoritatea au infierat guvernul pentru ca a performat binisor, dar nu la "inaltele" standarde pesediste.

Grindeanu a subliniat ca daca va cadea guvernul, coalitia PSD-ALDE va ajunge din nou la mana presedintelui Iohannis, care, daca nu-i convine, se poate opune desemnarii unui prim ministru propus de cei care alcatuiesc majoritatea parlamentara.

Opozitia nu a criticat guvernul si nici nu a vrut sa voteze caderea acestuia, ci s-a limitat la iluzoria obtinere de capital politic, incercand sa puna in evidenta unele puncte slabe ale PSD. Dar sa nu uitam ca PNL s-a comportat mai mult decat penibil in campania electorala si ca nici acum nu sunt mai breji (doar circul Gorghiu a fost redus la tacere in PNL, fiind preluat de Turcan), asa ca demagogia de ocazie nu ii poate face mai mari decat sunt in momentul de fata.

De remarcat ca nu s-a dat un avertisment prealabil guvernului cum ca nu si-ar face bine treaba, ca nu au existat analize premergatoare ale PSD si recomandari catre guvern sa accelereze unele "reforme". Dintr-odata, s-a simtit in PSD ca guvernul Dragnea 1 nu performeaza suficient de bine si ca trebuie schimbat.

Se incearca acreditarea ideii ca e naspa fara guvern si ca o criza politica afecteaza pe toata lumea. Eu cred ca o criza politica ii afecteaza doar pe politicienii care nu ar avea acces la cascavalul public (banii publici).

Altfel, cum ar arata Romania fara guvern timp de 50 de ani? La fel si in cazul lipsei primariilor, Romaniei si romanilor le-ar merge mult mai bine daca nu ar exista hoti institutionali de bani publici, care sa subtilizeze banii contribuabililor in numele proiectelor fictive, ultra costisitoare si de cea mai proasta calitate.

Am vazut cum a functionat Romania in aproape 30 de ani de guvernare mafiot totalitara: s-au distrus sistematic industria, agricultura, transporturile si comertul; milioane de locuri de munca au fost exterminate fara sa se puna ceva in loc; s-au furat masiv banii publici si populatia a fost sistematic saracita si imbecilizata.

Mare paguba daca incercam sa traim fara guvern macar 20 de ani de acum incolo si daca nu mai vine nimeni sa ne spuna in fata minciuni legate de "dezvoltare" (de exemplu prin constructia de autostrazi fictive, demolabile sau extrem de supraevaluate) si "prosperitate" (de exemplu prin crearea de locuri de munca prost platite).

Am vazut "democratia" securista manifestandu-se in Parlamentul Romaniei la votul secret cu bile... la vedere. Spre deosebire de votantul obisnuit, care nu are voie sa faca nici poze in cabina de vot, in Parlament votantii sunt filmati fara nicio restrictie!!! Nici ca am pomenit o egalitate mai mare de sanse si tratament!

E clar ca politicienii au un dublu discurs: in Parlament se trancaneste pentru "istorie" si pentru aburirea electoratului, dar deciziile sunt deja luate in spatele usilor inchise. Mai conteaza declaratiile politice din Parlament cand toti parlamentarii sunt amenintati cu excluderea din partid daca nu voteaza asa cum au decis deja liderii?

Pentru mine, marele moment remarcabil din Parlament a fost cel cu parlamentarii mancatori de eugenii (sursa: https://www.realitatea.net/parlamentarii-indulciti-cu-biscuiti-inainte-de-votul-pe-motiune_2076019.html). Cam asta e bietul parlamentar roman: un obedient muritor de foame care a fost votat de alti muritori de foame.

Fotografie preluata de pe sursa: https://www.realitatea.net/parlamentarii-indulciti-cu-biscuiti-inainte-de-votul-pe-motiune_2076019.html.

Sa gandim pozitiv: vine super guvernul Dragnea 2, care va rupe norii economiei romanesti! Poporul va fi in deruta: nu va sti pe ce sa mai arunce cu banii... Cred ca in fiecare gospodarie romaneasca va exista un parc auto cu minim 5 masini... Probabil ca nemtii si americanii vor dori sa se angajeze in Romania!... :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu