vineri, 23 iunie 2017

Gabriela Firea centralizeaza total puterea locala dupa un an de nimic la Primaria Capitalei

Gabriela Vranceanu Firea Pandele a serbat in stil comunist, dupa opinia surselor, implinirea unui an de mandat la Primaria Capitalei.

Dupa parerea mea, aceasta "aniversare" in care Firea si-a facut reclama risipind niste bani ai contribuabililor a fost impanata cu obisnuita demagogie si manipulare, pornite dealtfel inca din prima secunda de mandat sau chiar din campania electorala.

Conform propriei opinii, Firea considera ca a avut doua "realizari":
1. A deblocat santiere?!
2. A "reformat" administratia.

Referitor la fiecare "realizare" in parte:

1. Deblocarea santierelor inseamna demagogie gretoasa. Santierele sunt "deblocate" vesnic dupa bunul plac al "edililor". Atat timp cat nu exista termene precise, sau daca exista, nu se respecta fara sa raspunda nimeni pentru asta, totul este simultan blocat sau deblocat, in functie de opinia receptorului starii de fapt.

Ce relevanta are faptul ca pasajul de la Piata Sudului este "deblocat", atat timp cat termenele de predare a lucrarii au fost decalate si rasdecalate?

Tronsonul de metrou din Drumul Taberei trebuia sa fie gata la sfarsitul anului 2015! Ce relevanta are faptul ca acest santier este "deblocat"? Poate fi vesnic deblocat chiar si pana la intrarea in mileniul 4! Are madam primar o data certa a finalizarii lucrarii? Sau "edilii" lu' Peste au impresia ca locuitorii cartierului Drumul Taberei sunt extrem de fericiti cu cartierul transformat in santier etern "deblocat"?

Madam Firea, hai sictir cu tot propagandistii tai care te pupa in "cot" neconditionat, in total dispret fata de realitate! Cine a blocat santierele si cum raspund vinovatii pentru intarzierea termenelor de executie ale lucrarilor? Cer sa faceti publica lista tuturor santierelor deschise in Bucuresti si termenele de finalizare ale tuturor lucrarilor!

Daca nu sunteti in stare sa faceti asta, bagati-va in "cot" marea "realizare" a deblocarii santierelor!

2. "Reforma" administratiei, in traducere exacta, inseamna revenirea la centralismul comunist! Conform filmului de propaganda prezentat de madam Firea la bilant (sursa: http://www.b1.ro/stiri/eveniment/clipul-zilei-film-comunist-la-bilantul-primaritei-firea-ceausescu-ar-fi-invidios-video-189605.html), a fost infiintat holdingul "Bucuresti, capitala europeana", alcatuit din 21 de societati comerciale pe actiuni, detinut integral de municipalitate!

Pentru cei cu are memoria scurta, sa retraim istoria hidoasa de dupa 1989:
a) Mai intai Petre Roman clama dupa victoria Revolutiei Infractorilor din decembrie 1989 (adica acum vreo 27 de ani, cand devenise prim ministru) faptul ca statul este un prost gestionar si ca trebuie privatizat totul!
b) Apoi a avut loc "Marea privatizare", finalizata cu exterminarea majoritatii firmelor profitabile cu care regimul comunist si-a platit datoriile externe si cu cresterea galopanta a somajului!
c) In anul de gratie 2017, madam Firea contrazice total teoria lui Petre Roman si vrea sa-i imbarlige pe cetateni cum ca holdingul lu' Peste si ale sale 21 de SA-uri "vor presta servicii de calitate la preturi mult mai mici decat in prezent" (conform aceleiasi surse citate)!
d) Ca un bonus si ca o premonitie extrem de facila, afirm ca peste ani, alternativ, se vor prezenta diversi mascarici la putere, care vor sustine ori teoria lui Roman, ori teoria lui Firea.

Din punctul meu de vedere, prea putin conteaza daca serviciile sunt private sau centralizate, ci doar daca exista buna credinta si respect fata de normalitate. Daca nu se doreste servirea comunitatii, ci doar furtul masiv al banilor publici, succesul e garantat indiferent de forma de prorpietate aleasa si de "doctrina" de fatada a teoreticienilor pusi exclusiv in slujba furtului masiv de bani publici.

La momentul actual, conform filmului lui Firea, serviciille sunt de proasta calitate si extrem de costisitoare! Si ce anume ne garanteaza ca holdingul lui Firea va face "servicii de buna calitate la preturi mult mai mici decat in prezent"?

Asa cum nimeni nu raspunde in momentul de fata pentru serviciille de proasta calitate si extrem de costisitoare, tot asa nimeni nu va raspunde daca holdingul lui Firea isi va bate joc in continuare de cetateni! Primaria Capitalei a fost intotdeauna deasupra legii, pentru ca nu este controlata de nicio lege! Nu sunt impuse criterii de performanta, de calitate si de eficienta, deci totul se face discretionar-totalitar, dupa bunul plac al "edilului" de la putere! Asa ca trancaneala-bilant a lui madam Firea inseamna doar demagogie pura.

In mod natural holdingul lui Firea are ca scop monopolizarea resurselor financiare si distribuirea acestora intr-un circuit inchis, destinat exclusiv gastii politico-economice a lui Firea.

Dincolo de faptul ca Firea nu a rezolvat problemele din trafic (pentru ca nu pot fi rezolvate prea curand, indiferent de cine ar fi la putere), principala problema din Primaria Capitalei este lipsa totala de transparenta.

Practic, Firea continua politica opresciana, de dispret total fata de cetateni, sprijinita masiv de propaganda impanata cu circ de imagine.

Cand afirm acele de mai sus, ma bazez pe faptul ca, la fel ca la orice minister sau institutie a statului, nu exista un program public la Primariei Capitalei, unde sa fie marcate obiectivele de realizat si termenele de realizare. Totul este un amestec de vorbe usor evaporabile cu care mediocrii de la putere au impresia ca pot prosti pe toata lumea.

Chiar daca nu pot prosti pe toata lumea, evident ca Primaria Capitalei isi bate joc cu succes de banii publici, la adapostul legii.

Legea a oferit dintotdeauna Primariei Capitalei vidul necesar pentru cheltuirea discretionara a banilor publici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu