miercuri, 7 iunie 2017

Pesti morti in lacul din parcul Tineretului

Azi, 07.Iunie.2017, m-a tras ata, cum se spune, sa merg in parcul Tineretului. Pe langa episodul cu javra agresiva am mai remarcat mizeria de pe lac (pe care o ignor in acest articol), armonios subliniata de multitudinea de pesti morti si bazaiti de muste.

Intr-o societate echitabila, bazata pe competenta, performanta si eficienta, ar trebui concediate instantaneu toate persoanele angajate in institutiile (persoanele juridice) cu atributii in intretinerea parcurilor si lacurilor. Adica ar trebui concediati angajatii primariei si ALPAB, iar primarul ar trebui demis.

Iata ce am gasit scris pe site-ul ALPAB (sursa: http://www.alpab.ro/):
"Misiunea ALPAB este administrarea eficientă a patrimoniului, îmbinând responsabilitatea de a conserva și de a îmbogăți moștenirea naturală și culturală cu eforturile de a crește oportunitățile de agrement, educație și recreere."!!!

Ce imbinare "fericita" de cinism, sarcasm, bataie de joc si dispret fata de cetateni in textele de pe site-ul ALPAB!

In traducere libera, bazata pe realitate si aplicata punctual pe situatia actuala, misiunea ALPAB este de a conserva (!) si de a imbogati (!) "depozitul" de pesti morti de pe lacul Tineretului si din jurul lui. E clar ca pestii morti reprezinta "moștenirea naturală", poate si culturala, pe care cetatenii trebuie sa o suporte vrand-nevrand!

Cautand pe net stiri despre ALPAB, am gasit pe sursa http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-21608315-primaria-capitalei-prin-alpab-vrea-incheie-acord-cadru-2-ani-valoare-estimata-pana-12-milioane-euro-pentru-paza-parcurilor-serelor-altor-obiective-care-administreaza.htm, din 13.Februarie.2017, stirea ca primaria, prin ALPAB, arunca aproximativ 12 milioane de euro pentru paza parcurilor, serelor si altor obiective din Bucuresti (parcul Tineretului inclus).

M-as mira sa fure cineva pestii morti din parcul Tineretului.

Ce nu stiu eu este cati bani aloca primaria, prin ALPAB, pentru curatenia si intretinerea parcurilor. Dincolo de bani, as vrea sa cunosc numele persoanelor care raspund (oare?) de curatenia si de intretinerea parcului Tineretului, inclusiv de intretinerea lacului.

Are cineva in atributiile de serviciu verificarea starii de curatenie din parcul Tineretului? In plus, cine verifica persoana care ar trebui sa verifice starea de curatenie din parcul Tineretului?

M-as mira sa se ocupe cineva de toate acestea, desi persoane platite din bani publici pentru asa ceva cu siguranta ca exista. Problema este ca daca exista o mafie totalitara, toti se acopera unii pe altii.

In mod cert, prin prisma faptelor, nu exista nicio institutie a statului care sa verifice eficienta cu care se cheltuie banii publici.

In mod cert nu exista nicio institutie a statului care sa penalizeze cu celeritate cheltuirea discretionara si ineficienta a banilor publici.

In mod cert nu exista nicio institutie a statului care sa concedieze imediat persoanele platite din bani publici care isi bat joc de banii publici si de cetateni.

Madam Firea si al sau PSD mimeaza grija pentru sanatatea cetatenilor planuind sa spulbere 300.000.000 (treisutedemilioane) de euro pe megaspitalul lu' Peste.

Poate ca daca PSD ar aloca fonduri si resure umane pentru curatenia Bucurestiului (si a oricarei altei localitati), nu ar mai ajunge atata lume in spitale din cauza mizeriei si poluarii (ca sa nu mai vorbim de cei care ajung direct la cimitir).

In final, o ultima intrebare: daca mai exista Garda de Mediu, cu ce se mai ocupa? Ceea ce vedem in pozele de mai jos (pacat ca pozele nu au miros!) reprezinta un mediu protejat si sanatos, conform Constitutiei Romaniei si ORDONANŢEI DE URGENŢĂ nr. 195 din 22 decembrie 2005 privind protecţia mediului?Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu