sâmbătă, 10 iunie 2017

Halep a reusit aproape imposibilul: sa piarda cu Ostapenko!

Tocmai am urmarit finala de tenis feminin de la Roland Garros, dintre Simona Halep si Jelena Ostapenko, castigata surprinzator de sportiva letona, locul 47 WTA inaintea turneului!

Dupa cum curgea meciul la un moment dat, parea o formalitate pentru Halep castigarea acestui turneu: conducea cu 6-4 si 3-0 in al doilea set.

Numai ca greselile letonei s-au imputinat, iar loviturile decisive castigatoare au demolat-o treptat pe Halep, care a pierdut ultimele doua seturi si, implicit, finala (scor: Simona Halep – Jelena Ostapenko  6-4, 4-6, 3-6).

Halep a avut un stil de joc egal, constant, dar lipsit de stralucire, initiativa, imaginatie si agresivitate; un stil care a insemnat o speranta continua ca adversara va gresi mai mult decat ea.

Numai ca Ostapenko a dominat jocul si a pierdut sau castigat pe mana ei. Chiar daca uneori a pierdut mingi cu usurinta, a castigat uneori cu si mai multa usurinta. Ultimele doua mingi din meci au fost doua serve ale lui Halep si doua retururi agresive ale letonei la care Halep nu a avut replica. Pe parcursul meciului letona a impresionat cu lovituri in forta foarte precise pe laturile terenului, care au macinat-o continuu pe Halep.

Asa ca sportiva mai generoasa in lupta si in asumarea riscurilor a avut castig de cauza. Jelena Ostapenko, la 20 de ani impliniti acum doua zile (pe 08.Iunie.2017) reuseste meritat o performanta uriasa, in timp ce Simona Halep rateaza o performanta uriasa si o ocazie unica si extrem de favorabila de a castiga un turneu de Grand Slem.

O mentiune speciala despre obisnuitul comentariu partinitor-"patriotic" (in stilul lui Coca Cozma Teoharie de acum 30-40 de ani; mai lipsea sa auzim de minunatele conditii oferite de partid; nu se stie care partid pentru ca in zilele noastre puterea trece de la unii la altii, hi, hi!) si bucuria subiectiva a comentatorilor pentru fiecare eroare a letonei. In final comentatorii au ramas fara replica si sunt convins ca pentru toata propaganda romaneasca infrangerea lui Halep i-a lasat pe multi fara o paine sau un rahat de mancat.

Chiar daca ar fi castigat Halep, tot ramanem o tara fara sport, dar cu campioni fabricati individual. Sa nu se uite niciodata acest lucru!

Felicitari invingatoarei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu