vineri, 30 iunie 2017

Guvernul - o prostie si/ sau o ticalosie necesara? Nu ar fi mai bine fara?

Iohannis s-a dat la noul guvern PSD+ALDE cu ocazia investirii acestuia.

Conform presedintelui Romaniei, am desprins urmatoarele idei de pe sursa http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/klaus-iohannis-catre-noul-guvern-sa-terminati-cu-aceasta-topaiala-fiscala-752094:

1. Vechiul guvern PSD+ALDE a bagat tara in criza in numai 6 luni!

2. Simultan cu investirea noului guvern a aparut si un nou program de guvernare!

3. De la reduceri de taxe s-a trecut la cresteri de taxe!

4. De la cresteri de salarii (certe doar pentru alesi) s-a trecut la taxa de solidaritate!

5. In Romania nu exista predictibilitate fiscala!

6. Majoritatea PSD+ALDE nu stie sa guverneze tara!

7. Romanii nu au garantia ca guvernul apara si promoveaza statul de drept!

8. Guvernarea PSD+ALDE se caracterizeaza prin topaiala fiscal-bugetara!

Reunind cele afirmate de presedintele Iohannis, se poate spune sintetic ca o astfel de guvernare este prostesc-ticaloasa, antinationala si antieconomica, total anormala, dar perfect legala!

Detaliind o idee din circul fiscal-bugetar, am aflat ca majoritatea PSD+ALDE a propus o "revolutie" sau o "reforma" (la fel ca mlte altele de acest tip) prin introducerea unui impozit pe cifra de afaceri.

Specialistii in economie si mediul de afaceri spun la unison ca masura aceasta urmareste autodistrugerea economiei!

Sursa http://www.economica.net/impozitul-pe-cifra-de-afaceri-este-interzis-in-uniunea-europeana-deoarece-produce-discrepante-concurentiale_140026.html afirma ca o astfel de masura este interzisa in UE pentru ca incalca directiva 388/77!

O alta masura fiscala extrem de dura a fost propusa anterior: impozitul pe gospodarie, care in prezent a disparut din programul Tudose.

O masura fiscala dura este in vigoare: persoanele care nu realizeaza venituri sunt obligate sa plateasca 80 de lei lunar (in momentul de fata: 5,5% din 1.450 de lei, valoarea salariului minim brut lunar pe economie) la contributia pentru asigurari de sanatate (CASS), conform Legii nr. 112/ 2016. Cand salariul minim brut lunar pe economie se va majora la 2.000 de lei, contributia va deveni 110 lei lunar!

In fapt, dincolo de prosteala cu "Romania are cea mai mare crestere economica din Europa", este evident ca economia romaneasca merge extrem de prost si ca nivelul de trai al cetatenilor este extrem de scazut.

Faptul ca econmia romaneasca merge prost nu inseamna ca le merge prost celor care detin puterea.

Intr-o singura fraza, cei care detin puterea si guverneaza urmaresc confiscarea unei parti cat mai mari din averea cetatenilor si din averea generata de sectorul privat!

Desi se spune ca guvernul si autoritatile locale lucreaza in interesul cetateanului, de fapt guvernul si autoritatile locale sunt in total conflict de interese cu cetatenii, pentru ca atat guvernul, cat si autoritatile locale, au interesul sa suprataxeze cetatenii in propriul beneficiu. Adica sa fure legal (asa e legea!) averea cetatenilor pentru a-si rezolva propriile interese, in totala discrepanta cu interesele cetatenilor.

Imbecilii, incapabilii, inconmpetentii, ineficientii, coruptii si marii ticalosi de la stat vor sa mentina pentru totdeauna centralismul financiar si puterea discretionara pentru a-si promova cheltuielile cu investitiile inutile, ineficiente, de proasta calitate si supraevaluate, de pe urma carora prospera doar ei insisi, distrugand fara mila populatia.

Dispretul fata de mediul privat este total.

Dispretul fata de cetateni este total.

Dispretul fata de Romania este total.

Din pacate, totul este sau pare a fi perfect legal. Nimeni si nimic nu-i obliga pe cei care detin puterea sa guverneze eficient si in interesul cetatenilor. Altfel spus, orice guvernant poate fi infinit de prost sau de ticalos, daca respecta legea. Orice guvernant poate cheltui discretionar banii publici pe orice investitie, oricat de inutila, ineficienta, de proasta calitate si supraevaluata ar fi, daca respecta procedurile legale. A se vedea, de exemplu, pierderile financiare (perfect legale!) generate de concertul fantoma Hey Day 2 (sursa: https://lmar2010.blogspot.ro/2017/06/hey-day-2-un-festival-fantoma-pentru.html)!

Pentru ca in Romania puterea nu este obligata prin lege sa fie caracterizata prin eficienta, utilitate, calitate si prin costuri rezonabile.

Iohannis afirma ca majoritatea PSD+ALDE nu stie sa guverneze tara. Deci majoritatea PSD+ALDE, cu combinatia ei de ticalosie si prostie, nu si-ar gasi de lucru in sectorul privat. Cu toate acestea, iata ca la stat se poate, si inca la cel mai inalt nivel!

Este normal ca prostia si/ sau ticalosia sa fie la putere? Evident ca nu, dupa logica fireasca!

Si atunci, ce-i de facut? Ca PSD+ALDE sunt niste ciurucuri o stiam cu mult inainte sa descopere Iohannis aceasta apa calda. Dar la alegeri acestia au fost cei mai buni! Asta a fost vointa poporului. Adica ne putem ingrozi si mai mult gandindu-ne cum ar fi o guvernare minoritara PNL+altii (USR, PMP, de exemplu).

Adica, bine, sunt PSD+ALDE niste prosti si/ sau niste ticalosi, dar cu PNL+alte gasti politice probabil ca Romania ajungea de multa vreme la WC si se tragea si apa dupa ea.

In mod evident, poporul roman este perfect sclavizat, fara busola, fara simtul normalului, fara simtul unor minime drepturi elementare si fara aspiratii.

Vorbesc deja de ani buni de unitate in jurul unor principii de baza, dar de cate ori iau pulsul strazii lumea este evident dusa cu pluta si orice dialog este imposibil. Sigur ca mizeria materiala a societatii, placut armonizata cu mizeria spirituala, fac imposibil un progres real al Romaniei si schimbarea actualului mod de viata.

Am remarcat ca, incepand cel putin din 2010, puterea din Romania, indiferent de orientarea sa politica de fatada, a luat constant unele masuri care au sfidat normalitatea, cetatenii si mediul de afaceri. Am remarcat ca puterea din Romania a incercat si a reusit constant in ultimii ani sa se autocompromita.

PSD s-a autocompromis atat dupa demiterea propriului guvern, cat si dupa venirea cu ideea impozitarii cifrei de afaceri. Opozitia este deja praf si pulbere.

De la o vreme incoace am suspectat ca toate partidele actuale si presedintele tarii joaca acest circ al autocompromiterii in favoarea revenirii la monarhie. Se tot incearca, fara succes pana acum, agitarea spiritelor la nivel national si amorsarea maniei populare. Este foarte posibil ca 1 Decembrie 2018 sa fie termenul limita pentru reinstaurarea monarhiei in Romania.

Nimic nu anunta si nimic nu cerea nici demiterea guvernului Grindeanu, nici introducerea impozitului pe cifra de afaceri. Pentru simplii cetateni, demiterea guvernului Grindeanu si introducerea impozitului pe cifra de afaceri nu reprezinta nici pe departe aspiratii nationale, ci doar ambitiile autodistructive ale unora care stiu sa cada mereu in picioare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu