joi, 15 iunie 2017

Romania ciudateniilor politice

Dupa ce "salvatorul" Nicusor Dan a decis recent in mod straniu sa paraseasca USR, si, implicit, sa salveze Romania mai tarziu sau deloc, a venit randul PSD-ului sa faca spectacol politic.

Telenovela caderii guvernului Grindeanu, care tine cap de afis de vreo saptamana si care parea circ mediatic, se dovedeste a fi adevarata.

Mi se pare de neinteles conflictul dintre Grindeanu si Dragnea. Se presupunea ca Dragnea si-a pus un om de incredere in fruntea guvernului, mai ales ca Grindeanu era un vechi membru PSD. Daca nici asta nu era bun, atunci cine?

La fel de greu de inteles este aparenta disperare a lui Dragnea de a se pune in practica cat mai repede programul PSD. La fel de greu de inteles este de ce nu a pus in practica Grindeanu ceea ce dorea Dragnea si PSD-ul, ca doar or fi avut loc discutii de principiu inainte de instalarea lui Grindeanu ca prim ministru.

Prin prisma a ceea ce se vede la nivelul cetateanului, guvernul Grindeanu nu a parut nici pe departe la fel de jalnic cum au fost alte guverne, inclusiv guvernul Ciolos. Singura mare magarie pare sa fie legea salarizarii, dar majorarea salariilor parlamentarilor si autoritatilor locale, insotita de amanarea majorarii salariilor cadrelor din invatamant si sanatate, nu este o actiune nici noua, nici iesita din comun.

Nici refuzul lui Grindeanu de a demisiona nu are sens atat timp cat poate fi dat jos oricum prin motiune de cenzura si obliga coalitia de guvernare sa-l dea jos prin motiune de cenzura.

Poate ca tara mergea prea bine fata de asteptarile si obiectivele mult mai modeste ale politicienilor, asa ca se impunea o frana generata de o criza politica.

Spectacolul politic trebuie sa continue, oricat de aiuristic ar fi el.

Cine stie, poate ca dupa instalarea noului guvern, cu ajutorul noului super prim ministru, Romania va depasi economia americana. :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu