joi, 3 august 2017

Goana dupa pensii, ticalosia statului mafiot totalitar si pasiunea pentru locul de munca

Caracterul de nimic al angajatilor statului mafiot totalitar a iesit din nou la iveala odata cu tentativa de schimbare a actualului sistem de pensii speciale falimentar.

Conform surselor (de exemplu: http://www.gandul.info/stiri/situatie-fara-precedent-la-mai-numar-record-de-cereri-de-pensionare-ministru-in-doar-patru-zile-au-fost-depuse-700-16674957; http://www.mesagerulhunedorean.ro/si-politisti-hunedoreni-cer-iesirea-la-pensie/), de pe 29.Iulie.2017 si pana pe 02.August.2017, adica in 5 zile, din care doua nelucratoare (sambata si duminica), s-au depus 700 de cereri de iesire la pensie din MAI.

De la inceputul anului 2017 si pana in prezent mai iesisera la pensie din MAI circa 3.200 de persoane. In ultimele zile au cerut sa fie pensionati 16 chestori.

Conform sursei http://m.ziare.com/pensii-speciale/15-dintre-cei-16-sefi-de-la-politia-de-frontiera-ies-la-pensie-1475816,

"15 dintre cei 16 sefi de la Politia de frontiera au cerut iesirea la pensie."!!!

Goana dupa pensii se explica prin dorinta guvernului de a schimba Legea 223/ 2015 privind pensiile militare de stat cu o ordonanta de urgenta prin care sa nu mai fie posibil ca pensia sa fie mai mare decat salariul.

Deci, angajatii statului din MAI vor sa prinda pensie maxima pe legea actuala, care este mai favorabila. Deci, angajatii statului din MAI pun banii inainte de orice.

Este foarte bine de evidentiat, de stiut si de retinut acest lucru. Face parte din scoala vietii si nu ar trebui sa lipseasca nimeni de la aceasta lectie de viata extrem de relevanta.

Nu de alta, dar teoria interviului in vederea angajarii spune ca la intrebarea "De ce vrei sa lucrezi in domeniul in care dorim sa te angajam?" sa se raspunda (in mod ipocrit, desigur) "Sunt pasionat de...". De exemplu, pasionat de munca in MAI, de munca pe camp, de munca la casele de marcat din supermarket, de prinderea mingilor care ies in afara terenului la tenis.

Dupa care, teoria spune ca de obicei angajatorul extaziat de raspunsul candidatului ii ofera acestuia locul de munca mult visat.

De ce sa zic, ipocrizia pe fata si in care nu crede de fapt nimeni ma plictiseste. De aceea, in ultimii ani, pe la toate interviurile pe unde am fost chemat, daca mi s-a pus intrebarea "De ce vrei sa lucrezi in domeniul in care dorim sa te angajam?" ar raspuns foarte sec "Pentru bani.".

In general, ghertoii sau ghertoaicele de la Resurse Umane sau de la ce pisici erau s-au multumit sa-mi arunce niste priviri acre si sa incheie cat mai repede inteviul, considerand din start ca nu poate fi angajat unul atat de pasionat de bani. Dar pe unii sau pe unele i-a mai mancat in fund sa insiste si sa ma intrebe: "Dar cum asa, nu va motiveaza si altceva?". Drept pentru care, mi s-a parut corect sa precizez cu "naivitate" ca "In tara coruptiei generalizate si a furtului masiv de bani publici nu vad de ce ar trebui sa ma motiveze altceva.".

Adica, sa fim iertati (si-n "cot" pupati), in tara in care ni s-au promis vesnic dupa 1989 autostrazi si ne-am ales doar cu autostrazi fictive si demolabile, dar si cu miliarde de euro aruncate pe apa sambetei, vrea cineva sa-mi spuna ca snapanii corupti si niciodata pedepsiti in justitie care alcatuiesc ministerele si institutiile statului sunt pasionati de... propasirea materiala si spirituala a poporului roman? Ha, ha, ha, ha!

Sau, in tara care ordonatorii de credite refuza sa acceseze fodurile europene pentru ca nu se pot fura la fel de usor ca banii din taxele contribuabililor romani de la bugetul national sau local, vrea cineva sa-mi spuna ca snapanii corupti si niciodata pedepsiti in justitie care alcatuiesc ministerele, primariile si celelalte institutii ale statului sunt pasionati de... propasirea materiala si spirituala a poporului roman? Ha, ha, ha, ha!

Sau, in tara in care se crapa intr-o veselie de cancer, de boli cardio-vasculare, de rujeola, de durerea de "cot" a medicilor; in tara campioana la tot felul de boli (in special la bolile psihice, generate in primul rand de ticalosiile autoritatilor care duc viata cotidiana la aberatii... aberante, care afecteaza rational si emotional populatia pana la autodistrugere psihica); in tara internarilor fictive si a retetelor false vrea cineva sa-mi spuna ca medicii sunt pasionati de medicina? Ha, ha, ha, ha!

Sau, in tara diplomelor false, a doctoratelor plagiate, a concursurilor trucate si a claselor trecute pe spaga, vrea cineva sa-mi spuna ca profesorii sunt pasionati de invatamant? Ha, ha, ha, ha!

Sau, in tara in care se taie ilegal 3 hectare de padure pe ora, vrea cineva sa-mi spuna ca padurarii (dar si politistii) sunt pasionati de natura, de mediu si de legalitate? Ha, ha, ha, ha!

Ca sa revenim punctual la tema articolului, in tara campioana la traficul de persoane (sursa: https://ampress.ro/raport-european-romania-tara-campioana-a-traficului-de-persoane/); in tara in care nu prea se mai incrimineaza nimic (pedepsele in justitie sunt groaznic de mici pentru fapte extrem de grave; s-a dezincriminat prostitutia; violenta nu este pedepsita daca este comisa de persoane sub 14 ani; minorii pot fura la nesfarsit); in tara politistilor spagari de la circulatie; in tara vamesilor spagari; in tara in care exista cazuri de angajati ai MAI care au "fraternizat" cu infractorii; in tara in care exista cazuri de catateni omorati in bataie de politisti; in tara pensionatilor la varste incredibil de mici si a reangajarilor imediate si nerusinate in sistem, vrea cineva sa-mi spuna ca angajatii din MAI sunt pasionati de ordinea publica? Ha, ha, ha, ha!

In goana dupa pensii speciale uriase si total nemeritate, eu nu vad decat pasiunea pentru bani.

Probabil ca Iohannis vede... Romania lucrului bine facut. Ha, ha, ha, ha! "Bravo", bai, baiatule! Ati facut-o si ticalosia asta romanilor, extrem de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu