luni, 21 august 2017

Nesfârşita "gazoneală" pe Arena Naţională

"Edilii" au avut grija sa-si toace bugetul sistematic si pe termen lung atunci cand s-a proiectat si realizat exorbitanta Arena Nationala.

Gazonul arenei lu' Peste, pus inca de la inceput in bataie de joc, a ajuns sa fie schimbat periodic, ca doar banii contribuabililor sunt fara numar si exterm de usor de spulberat legal.

In aceste zile se schimba din nou gazonul (sursa: http://www.mediafax.ro/social/montarea-noului-gazon-pe-arena-nationala-s-a-facut-in-proportie-de-50-desi-termenul-de-finalizare-era-18-august-primaria-da-asigurari-ca-va-fi-gata-pana-la-meciul-fcsb-sporting-lisabona-16698586), multe surse estimand ca si aceasta schimbare este deja un esec.

Motivul schimbarii gazonului ar fi canicula, conform sursei (de exemplu) http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/gazonul-de-pe-arena-nac-ionala-schimbat-de-urgenc-a-anunc-ul-primariei.html, care ar fi ars iarba! De unde rezulta ca este interzisa pe canicula irigarea gazonului de pe Arena Nationala!!!

Sursa http://www.digisport.ro/Sport/SPECIAL/Arena+Nationala+va+avea+pe+14+octombrie+cel+de-al+7-lea+gazon+in vorbea in octombrie 2016 de a 7-a schimbare de gazon, deci actuala schimbare este a 8-a incepand din anul 2011!

Cica prin contractul cu primaria gazonul trebuie schimbat o data pe an! Din cate imi amintesc, pe vremea lui Ceasca nu se intampla asa ceva pe stadioane si nici nu se pomenea sa se joace vreun meci pe un gazon de proasta calitate, asa cum s-a intamplat la meciul Romania-Franta, de la inaugurarea odioasei si sinistrei Arene Nationale, devenita simbol al coruptiei, al dispretului fata de cetateni si al spalatoriei legale de bani publici.

Preturile schimbarii gazonului de pe Arena Nationala gasite pe surse au oscilat de la 690.000 de euro in 2012 (sursa: http://www.cotidianul.ro/de-ce-gazonul-de-pe-arena-nationala-trebuie-schimbat-ca-sosetele-193443/), la 338.000 de euro in 2011 (sursa: http://www.cotidianul.ro/alt-gazon-pe-arena-nationala-167430/), la 200.000 de euro in 2016 (sursa: http://www.digisport.ro/Sport/SPECIAL/Arena+Nationala+va+avea+pe+14+octombrie+cel+de-al+7-lea+gazon+in) si 100.000 de euro in 2013 (sursa: http://www.ziare.com/national-arena/gazon/iata-cat-a-costat-noul-gazon-de-pe-national-arena-1255179).

Extrem de superba distractia autoritatilor locale cu banii publici si cu mizeria de gazon de pe Arena Nationala, perla a "eficientei" capitaliste careia probabil ca i se opunea din rasputeri "dictatorul" inainte de 1989.

Se pare ca pentru DNA, DIICOT si pentru alte structuri din Ministerul Public si Ministerul Justitiei toate aceste mizerii s-au facut perfect legal.

Conform logicii elementare, ori institutiile statului mafiot totalitar sunt putred de corupte, ori legile romanesti care reglementeaza administrarea tarii si cheltuirea banilor publici sunt ultra aberante si ar trebui declarate... ilegale. Ori... ambele! Totusi, daca legile sunt ultra aberante si institutiile de forta ale statului nu pot incrimina pe nimeni, atunci la ce mai servesc institutiile statului? Cel mai probabil, servesc altor cheltuieli publice aberante, fara nicio legatura cu performanta.

Ca sa-i mai afectam un pic emotional pe cei mai sensibili dintre noi, aflam de pe sursa http://www.ziare.com/national-arena/stiri-national-arena/pierderi-uriase-pentru-national-arena-iata-tarifele-propuse-pentru-inchirierea-celui-mai-mare-stadion-din-romania-1455114, aparuta in februarie 2017, ca aceasta ticalosie de stadion, simbol al megalomaniei mafiote postdecembriste de piata, a generat din 2011 si pana la inceputul lui 2017 pierderi de 40,5 milioane de euro!

Inca o crima capitalista postdecembrista nepedepsita!

Si acum, la munca sclavi ai sectorului privat! Hotii de la stat au nevoie de voi ca sa va spulbere taxele si impozitele si sa-si aprobe noi majorari de salarii si de pensii (pensii din ce in ce mai speciale!), proportionale exclusiv cu performanta hotiei nerusinate!

Un comentariu:

  1. Deci daca nu aveam primarie generala in Bucuresti am fi castigat numai din lipsa Arenei Nationale 40,5 milionoane de euro pierderi, plus intre 250 de milioane si 300 de milioane de euro bani aruncati pe mizeria de constructie, plus banii aruncati pe salariile si apoi pensiile imbecililor sau coruptilor sau imbecililor corupti din primarie, care nu dau socoteala nimanui pentru "proiectele" generatoare de hotie si de pierderi!

    RăspundețiȘtergere