joi, 10 august 2017

Unde e mai placuta sclavia romanilor, in Romania sau in UE?

"Mandria" de a fi roman este cel mai bine reprezentata in domeniul muncii. Dovezile de "mandrie" de pe piata muncii sunt inestimabile si, bineinteles, ne fac cinste ca natie.

Dupa scurtul moment de sarcasm introductiv, sa vedem mai concret pe unde mai sunt sclavi romanii si cat de respectata este legislatia muncii in Uniunea Europeana de catre institutiile mafiote si corupte ale statelor membre.

Sa remarcam ca ticalosia din Uniunea Europeana a luat proportii inimaginabile. Mafii nationale si transnationale distrug destine fara nicio opreliste, ca pe vremea comertului cu sclavii proveniti din coloniile africane. Asa zisele drepturi ale omului au devenit fictiune pentru cetatenii saraci ai Uniunii Europene.

UN CETATEAN SARAC IN UNIUNEA EUROPEANA ESTE O UNEALTA VORBITOARE, O PERSOANA TOTAL LIPSITA DE DREPTURI.

1. Romani sclavi in Italia

1.1. Conform sursei https://www.agerpres.ro/social/2017/03/12/reportaj-the-observer-mii-de-romance-lucreaza-in-conditii-de-sclavie-in-sicilia-19-09-32, din 12.Martie.2017, care citeaza publicatia britanica The Observer, mii de romance sunt tratate ca sclavele pe plantatiile din Ragusa (Sicilia, Italia), fiind "obligate să întrețină relații sexuale cu angajatorii lor, iar aproape toate lucrează în condiții de muncă forțată și de exploatare severă."!!!

1.2. Conform sursei http://evz.ro/romance-sicilia-sclav.html, din 14.Martie.2017, conditiile de munca si viata ale celor 50.000 de romani care lucreaza in Sicilia sunt urmatoarele:

"Lucreaza fara contracte de munca, muncesc si traiesc in baraci, nu au apa potabila, servicii sanitare, sunt izolati fara transport in comun.

Sunt platiti cu 15-25 de euro pe o zi de munca de 10 ore, desi contractul agricol prevede 52 de euro pe zi pentru 6 ore de munca."
!!!

Nu am inteles-o pe asta cu contractul agricol, din moment ce mai sus scrie ca se lucreaza fara contract de munca.

1.3. Conform sursei http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/politic/25203-2017-07-07-07-54-38.html, din 07.Iulie.2017, noi cazuri de romani sclavi au fost descoperite in provinciile italiene Ragusa si Bari:

"Autorităţile au intervenit, scoţând la lumină condiţiile inumane în care îşi desfăşoară activitatea un număr însemnat [dar neprecizat!] de lucrători agricoli români - locuinţe insalubre, plată mizeră, muncă în condiţii precare şi periculoase, ameninţări şi abuzuri fizice şi verbale din partea angajatorilor şi "caporalilor", şantaj şi violenţe."!

2. Romani sclavi in Spania

2.1. Conform sursei http://evz.ro/caz-socant-spania-romani-sclavi.html, din 27.iulie.2017, o grupare infractionala romano-marocana exploata 59 de persoane la cules de usturoi, dintre care 39 erau romani:

"Oamenii erau sezonieri, folosiți la cules de usturoi, și erau tratați ca niște sclavi. Erau prost plătiți, locuiau în condiții mizere și erau suprasolicitați, neavând orar de odihnă decât câteva ore."!

Capul gruparii infractionale era un roman!

Primarul localității Las Pedroñeras, José Manuel Tortosa, a negat realitatea cu toata nesimtirea.

2.2. Conform sursei http://adevarul.ro/news/societate/marturii-socante-romani-ajunsi-sclavi-spania-eram-impuns-tepusa-spate-tigani-1_50ad3c137c42d5a663913f18/index.html, din 13.Noiembrie.2011,

"O firmă din Timişoara a înşelat zeci de oameni care au plătit câte 250 de euro pentru a ajunge, în final, să fie vânduţi ţiganilor români care îi exploatau fără milă.".

Firma a incheiat contracte fictive, dupa care a fost bagata in faliment.

Conform unei victime:

"Cei care ne-au cumpărat erau ţigani, ce să ne tot ferim. Se comportau cu noi ca stăpânii de sclavi. Spaniolul dădea banii ţiganilor iar ei ne dădeau nouă cât să nu murim de foame. Stăteam fără apă, fără mâncare în condiţii mizere.".

Iata deci, o firma care a pus la cale o inselatorie in masa pe piata muncii, cu legea in mana (!) si un caz in care cetateni de etnie roma sunt discriminati extrem de pozitiv, permitandu-li-se sa fie proprietari de sclavi!

2.3. Conform sursei http://m.libertatea.ro/detalii/articol/30-de-romani-au-fost-tinuti-sclavi-in-spania-291888, nedatata,

"30 de români care au plecat în Spania la cules de mandarine s-au trezit sclavi peste noapte.".

2.4. Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/romani-folositi-ca-sclavi-pe-o-plantatie-din-spania-2839616, din 31.Iulie.2008,

"Trei bihoreni şi trei teleormăneni sunt acuzaţi că au înşelat 34 de persoane din Bihor, pe care le-au transportat în Spania, unde le-au folosit ca sclavi pe o plantaţie de portocali.".

Sclavii romani, in loc de 50 de euro pe zi pentru 8 ore de munca, s-au ales cu cazare in conditii precare (cate 7 in camera!) si program de 15 ore pe zi.

Sursa spune ca nu primeau nici macar apa potabila in pauza de masa, dar imi e greu sa cred asa ceva. Daca este adevarat, atunci este relevant pentru gradul de umilinta si de degradare umana la care au ajuns romanii, in primul rand datorita conditiilor de munca si viata din tara lor "democrata"!

3. Romani sclavi in Germania

3.1. Conform sursei http://evz.ro/sclavi-in-germania-un-neamt-a-fost-arestat-pentru-exploatarea-a.html, din 11.Ianuarie.2017,

"Zeci de femei și bărbați din România au fost exploatați și umiliți, timp de doi ani, în Germania de către un neamț, în complicitate cu iubita sa româncă."!

Pe aceeasi tema, conform sursei http://adevarul.ro/locale/arad/zeci-romani-ajuns-sclavi-plantatii-germania-doua-persoane-fost-arestate-1_58772eb95ab6550cb85ec502/index.html, din 12.Ianuarie.2017,

"Zeci de români au ajuns sclavi pe plantaţii din Germania."!

Vai, nu pot sa cred! Nu sunt considerati nemtii niste "mecanisme" perfect puse la punct? Nu sunt considerati nemtii niste modele de corectitudine? Germania nu este un stat de drept, unde se respecta drepturile omului?

Conform realitatii, cam peste tot in Europa institutiile statului au devenit niste mafii corupte, iar formele cele mai grave de infractionalitate (sclavia, inclusiv sclavia sexuala; traficul de persoane, inclusiv de minori) au inflorit.

Crede cineva ca pot fi tinuti mii de oameni ca sclavi fara stirea si cimplicitatea autoritatilor? Pai, nu au toate odioseniile de state politii si servicii secrete? Cu ce se ocupa rahatii astia, din moment ce este toti nemernicii devin atat de usor proprietari de sclavi?

Eu, ca sa lucrez legal in Italia (pe vremea cand Romania nu era membra UE!), a trebuit sa fac niste ture pe la autoritatile italiene pentru a obtine dreptul de munca; mi s-au luat si amprentele (in calitate de inginer!), spre deosebire de etnia cea vesnic discriminata pozitiv, care a facut gat si care nu a fost supusa unei astfel de proceduri, fiind probabil mai de incredere!

Se pare ca in Germania "moderna" a zilelor noastre nu mai intreaba si nu mai verifica nimeni documentele de munca ale imigrantilor!

3.2. Sursa https://www.realitatea.net/romanii-sclavi-in-germania-povestea-dramatica-a-unui-tanar-plecat-la-munca-in-munchen_1747812.html, din 18.iulie.2015, relateaza cazul unui roman exploatat in Germania de catre un angajator afgan.

Pe langa clasicele conditii de munca mizerabile, m-a impresionat urmatorul citat referitor la conditiile de viata:

“Nici măcar cei din închisoare nu stau în condiţiile astea. Nu cred că ei îşi fac baie la chiuvetă...”!

Spre deosebire de puscariasi, cei care au conditii mizerabile de munca si viata nu se pot duce la CEDO sa reclame situatia. Deci, "procedura" pentru omul cinstit este... sa ajunga mai intai in puscarie, dupa care are drepturi si poate face banul gros! Cu munca cinstita nu mai merge demult pentru romani in Uniunea Europeana! Mult mai bine mergea pe vremea cand Romania nu era inca tara membra!

3.3. Sursa http://jurnalul.ro/stiri/externe/romani-sclavi-germania-frankfurt-627888.html, din 03.Noiembrie.2012, relateaza cazul unor romani tratati ca sclavii pe un santiere de constructii din Germania.

Conditii de munca: dupa recrutare prin propaganda verbala si fara sa semneze contracte de munca, in loc de 1.200 de euro salariu si 300 de euro bani de mancare, romanii au fost platiti cu 1.09 euro pe ora! Deci, munca la negru se poarta si in odioasa, sinistra si "civilizata" Germanie!

Conditii de viata: cazarea se schimba periodic; la un moment dat, intr-o hala, un wc era folosit de 50 de persoane!

Asa or trai si nemtii? Aaa, astia sunt cetateni de prim rang in UE si au mai multe drepturi decat romanii! Deci ne-am lamurit si cu discriminarea!

3.4. Conform sursei http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-externe/romani-sclavi-in-cehia-si-in-germania-619777, din 28.iulie.2011, peste 100 de persoane, printre care si romani, au fost exploatati de o companie forestiera in Cehia si in Germania.

Acestia lucrau "în baza unor contracte ale căror prevederi nu le cunosc şi nu li se asigura hrană şi nici îngrijiri medicale."!

Ce de state "sociale" exista in Uniunea Europeana!

4. Romani sclavi in Franta

4.1. Conform sursei http://www.gandul.info/international/3-000-romani-sclavi-in-franta-7706736, din 10.Noiembrie.2010,

"Circa 3.000 de minori provenind din România sunt exploataţi de reţele de prostituţie şi cerşetorie în Franţa, afirmă secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche.".

3.000 de minori? Si unde sunt institutiile statului francez care sa destructureze retelele de crima organizata? Probabil ca legea nu le permite sa intervina, cu ata mai mult sa dea nume...

4.2. Conform sursei http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-5756942-franta-muncitoare-romance-poloneze-lucrau-conditii-sclavie-salariu-18-euro-luna.htm, din 29.Mai.2009,

"Muncitoare romance si poloneze lucrau in conditii de sclavie, cu un salariu de 18 euro pe luna"!

Dupa ce ne-am lamurit cu salariul "occidental", sa vedem conditiile de viata:

"Muncitoarele erau cazate pe un teren namolos, inconjurat de garduri de sarma, in adaposturi care "semanau cu niste custi"."!

Ancheta era in curs, nimeni n-a mai spus cum s-a terminat (probabil cu NUP).

4.3. Conform sursei http://evz.ro/crima-organizata-copii-romani-obligati-sa-cerseasca-in-franta-prin-trenurile-tgv-si-disneyland.html, din 09.Februarie.2016, o retea de crima organizata folosea copii din Romania la cersit in Franta.

Mi-e greu sa cred, dar pe sursa este scris ca: "minorii obţineau în zilele bune sume de bani de până la 7.000 de euro"!!! Foarte credula si lumea care da de pomana! Mai bine ar da hrana copiilor in loc de bani, sa vezi atunci ce spume ar face retelele de crima organizata!

Sa mai zica cineva ca nu sunt bani de salarii. Bani de salarii sunt garla; din pacate s-a desfiintat pedeapsa cu moartea pentru a putea fi favorizate infractiunile grave in masa!

5. Romani sclavi in Grecia

5.1. Sursa http://www.romaniatv.net/romani-tinuti-ca-sclavi-la-o-ferma-din-grecia_208042.html, din 13.Mai.2015, relateaza:

"Viaţă de sclav pentru mai mulţi români plecaţi la muncă în Grecia, unde au fost bătuţi, înfometaţi şi ameninţaţi cu arma în repetate rânduri de patronul fermei la care lucrau."!

Daca romanii nu s-au ales cu niciun ban, in schimb la patronul grec s-au gasit 1,5 milioane de euro! Iata ca inventatorii democratiei au descoperit ca sclavia si exploatarea sunt mult mai rentabile!

5.2. Conform sursei http://observator.tv/extern/visul-banilor-sa-transformat-in-cosmarul-sclaviei-pentru-zeci-de-romani-plecati-la-munca-in-grecia-113784.html, din 04.Decembrie.2013, 65 de romani care s-au dus la cules de mandarine in Grecia

"Au fost cazaţi într-un adevrat lagăr şi lăsaţi să doarmă într-o hală metalică, pe cutii de cartoane, la temperaturi care treceau puţin peste 0 grade."!!!

Informatiile se opresc aici; nu se stie daca au fost condamnati in justitie cei 5 greci si 2 romani care au pus la cale traficul de persoane si sclavia.

5.3. Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/zeci-de-romani-sclavi-pe-o-plantatie-din-grecia-eliberati-de-politisti.html, din 16.Aprilie.2011,

"Zeci de romani, sclavi pe o plantatie din Grecia, eliberati de politisti".

Si in acest caz, exploatatorii ii amenintau cu armele ca sa munceasca!

6. Romani sclavi in Olanda

6.1. Conform sursei http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-externe/36-de-romani-sclavi-in-olanda-345331, din 18.Mai.2009,

"Autorităţile din oraşul olandez Someren au descins, zilele trecute, la o fermă, pentru a elibera 36 de români care munceau şi trăiau în condiţii greu de imaginat. Noaptea ei erau încuiaţi în barăci insalubre, fără ferestre.".

Despre bani nu scrie nimic.

6.2. Conform sursei http://romanialibera.ro/actualitate/international/sparanghelul-olandez--cules-cu--sclavi--romani-178436, din 24.Februarie.2010,

"Un producator de sparanghel din Olanda care a folosit muncitori din Romania si Polonia fara permis de munca, a fost amendat cu suma de 283.000 de euro".

Ca de obicei, cele 50 de persoane, platite cu mai putin decat li s-a promis si mai putin decat salariul minim de pe teritoriul Olandei, traiau "in conditii similare "sclaviei" la aceasta ferma, intr-o camera murdara si fara ferestre". Toti 50 locuiau intr-o camera? Sau intr-o casa/ baraca/ hala?

Asta e stirea.

7. Romani sclavi in Marea Britanie

7.1. Conform sursei http://www.ziare.com/diaspora/romani-marea-britanie/numarul-romanilor-tratati-ca-sclavi-in-marea-britanie-e-din-ce-in-ce-mai-mare-1459739, din 30.Martie.2017,

"Numarul romanilor tratati ca sclavi in Marea Britanie e din ce in ce mai mare"!

Din 3100 de cazuri de sclavie, 202 sunt despre romani. Se intampla exact in anul 2016!

7.2. Conform sursei https://www.antena3.ro/actualitate/romani-tratati-ca-sclavii-la-o-ferma-din-marea-britanie-319772.html, din 20.Octombrie.2015,

"O fermă care alimentează cele mai mari lanţuri de magazine din Marea Britanie e, de fapt, un ghetou unde angajaţii români sunt exploataţi ca sclavii. Oamenii au găsit aici condiţii de viaţă şi de muncă sub orice critică."!

7.3. Sursa https://m.monitorulsv.ro/Local/2011-07-05/Sclavi-romani-in-parcarile-unor-supermarketuri-din-Anglia, din 05.iulie.2011, vorbeste despre

"“Sclavi” români în parcările unor supermarketuri din Anglia".

Cinci romani pusesera la cale o "afacere": au inchiriat spalatorii in parcarile unor supermarcheturi si aduceau tot romani la "munca bine platita" in strainatate. De fapt, "victimelor li se luau documentele de identitate, erau terorizate psihic şi obligate să lucreze zi de zi, pentru mai puţin de jumătate din banii promişi, şi să doarmă pe jos, câte nouă-zece într-o cameră"!

8. Romani sclavi in Romania

8.1. Conform sursei http://stirileprotv.ro/special/aproape-25-000-de-romani-traiesc-in-sclavie-cazurile-care-au-ingrozit-o-tara-intreaga.html, din 05.August.2016,

"Peste 80.000 de romani traiesc in SCLAVIE in anul 2016.".

8.2. Probabil ca este vorba de cazurile de sclavie crunta, nu de cazurile de salarizare mizerabila, de conditii mizerabile de munca sau de tratamente inumane si degradante, cum a fost cazul recent din Păuleşti, judeţul Prahova, relatate pe sursele (de exemplu): http://adevarul.ro/locale/ploiesti/video-umilite-patronul-englez-angajatele-firme-textile-prahova-m-am-saturat-cap-voi-animale-imputite-1_5989bd225ab6550cb8d49ed9/index.html si http://www.libertatea.ro/stiri/angajatii-unei-fabrici-din-paulesti-au-fost-injurati-1930662.

Adica, daca in Romania un rahat de cipriot le spune angajatelor nemultumite ca se intarzie cu plata salariilor "M-am săturat până peste cap de voi, sunteţi nişte animale împuţite!", e deja bine. Mai ales ca de frica angajatele nu au depus pana acum plangeri, ci Politia s-a autosesizat.

8.3. Cazurile de sclavie demne de luat inseama de statistici sunt cele in genul ticalosiei de la Berevoiesti (judetul Arges), unde oameni sarmani au fost "Rapiti, batuti cu biciul, tinuti in lanturi si terorizati zilnic." (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/batuti-cu-biciul-si-obligati-sa-cerseasca-perchezitii-in-arges-dupa-ce-mai-multi-indivizi-ar-fi-rapit-40-de-persoane.html, din 16.iulie.2016).

Acest caz plin de orori si atrocitati a facut multa valva anul trecut (2016), dar acum nu se mai stie nimic despre nemernicii (de etnie vesnic discriminata pozitiv) care sclavizau amarastenii. Era vorba de 90 de suspecti (!!!) dintre care 40 erau retinuti!

Unde gasesti sclavie mai frumoasa decat pe plaiul mioritic?

8.4. Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/socant-batuti-flamanzi-si-fortati-sa-munceasca-in-sclavie.html, din 10.Martie.2010, politistii "au eliberat 24 de oameni, sechestrati si tratati ca niste sclavi in mai multe locuri din judetul Constanta.".

"Erau paziti ziua, incuiati in grajd noaptea si batuti cand incercau sa fuga."!

8.5. Un caz de sclavie in judetul Giurgiu este descris de sursa http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ii-tinea-ca-pe-niste-sclavi-la-ferma-din-giurgiu-barbatul-a-fost-retinut-pentru-trafic-de-persoane.html, din 27.Septembrie.2013.

Un individ cunoscut in lumea interlopa forta un numar neprecizat de persoane sa munceasca maxim 16 ore pe zi.

8.6. Conform sursei http://stirileprotv.ro/special/reportaj-cutremurator-gostinu-satul-din-romania-unde-copii-devin-sclavi-pentru-40-de-lei-pe-zi.html, din 01.August.2012, se vorbeste despre

"Gostinu - satul din Romania unde copiii devin sclavi pentru 40 de lei pe zi"!

Satul respectiv este tot in judetul Giurgiu. Conform sursei citate,

"Abuzul nu mai mira pe nimeni.".

8.7. Sursa http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/sute-de-copii-de-la-tara-transformati-in-sclavi-cu-voia-parintilor-autoritatile-fara-reactie.html, din 02.noiembrie.2012, vorbeste despre

"Sute de copii de la tara, transformati in sclavi, cu voia parintilor. Autoritatile, fara reactie"!

Adica lasa ca merge si asa! Probabil ca mai important este sa adoptam... javrele fara stapan!

8.8 Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/copii-transformati-in-sclavi-de-asistentii-maternali.html, din 27.August.2008, se vorbeste despre

"Chinuri greu de imaginat pentru trei copii din judetul Vaslui. Luati in plasament de o familie de asistenti maternali, baietii de 4, 7 si 12 ani au fost transformati in sclavi."!

Printre asistentii maternali par sa existe destui specialisti in sclavie si tortura. Conform sursei citate, politia incepuse sa cerceteze un alt caz, al "unui asistent maternal, acuzat ca ar fi maltratat un copil de 12 ani, luat in plasament. Asta, la nici o saptamana de cand la Bistrita, un copil de 4 ani a murit in chinuri groaznice, dupa ce asistentul maternal care-l avea in grija l-a maltratat, ajutata chiar de copiii ei."!

Probabil ca asa-i romanul cand se veseleste, un bun "crestin".

8.9. Un caz de sclavie din judetul Galati este descris pe sursa http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/sclavi-la-stana-drama-traita-de-zeci-de-sarmani-obligati-sa-munceasca-pentru-un-grup-de-ciobani.html, din 01.Noiembrie.2012.

Zeci de barbati, femei si copii, toti oameni saraci, au fost obligati sa munceasca gratis la o stana.

Conform sursei citate:

"Luati din familii numeroase, cu scoala putina si fara viitor, acesti oameni amarati erau majoritatea femei si copii, incapabili sa se apere. Nu erau nici platiti si nici macar hraniti, pentru o truda din zori pana-n noapte. Cei care incercau sa fuga erau batuti crunt, iar femeile din grup au fost violate."!!!

In concluzie, unde este mai placuta sclavia romanilor, in propria tara sau in UE?

Cine se bucura de mai multa libertate si drepturi: sclavii romani sau... puscariasii?

De ce ar trebui sa ne pese mai mult, de crimele si atrocitatile cu care suntem contemporani sau de crimele comunismului cu care ne tot spala pe creier propaganda postdecembrista? Las' ca nici de crimele "Revolutiei" si mineriadelor nu s-a mai auzit nimic...

Este evident ca intr-un stat mafiot totalitar si intr-o democratie infractionala, prosperitatea nu vine din munca onesta, ci din infractiuni. De exemplu, din trafic de persoane si din sclavie. Munca onesta asigura, eventual, supravietuirea.

Dupa cum s-a vazut, nici Occidentul nu da pe dinafara de legalitate, in schimb de pe dinafara de ipocrizie.

Cand va realiza o sursa media nationala o stire despre soarta proprietarilor de sclavi mentionati mai sus? Mai ales pentru Romania, ma intereseaza pedepsele modice care se dau pentru aceste fapte extrem de grave.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu